Door naar content

Waterford The Cuvée is in aantocht!

01 september 2021

Menig whiskyliefhebber keek er al weken naar uit… En vandaag – woensdag 1 september 2021 – is het dan eindelijk zover. ‘The global launch’ van Waterford The Cuvée, oftewel; ‘The Definitive Waterford Whisky'!

The Definitive Waterford Whisky

Bij Waterford Whisky is men gek op data. Van elke tot nu toe gecreëerde Single Farm Edition worden alle gegevens tot in het kleinste detail bijgehouden. Men beschikt dan ook over een breed spectrum van natuurlijke smaken gedefinieerd door de bodems en microklimaten van Ierland.

Tot nu toe heeft dit geleid tot verschillende Single Farm Origins, waarbij individuele Ierse boerderijen centraal staan. Het uiteindelijke doel?

Het creëren en combineren van alle verschillende componenten om zo de ultieme whisky te produceren. Dit is waar Waterford The Cuvée voor staat: The Definitive Waterford Whisky.

The Cuvée

Het concept is geïnspireerd op de wijnwereld, waar het woord Cuvée welbekend is. Het verwijst in de wijnwereld naar het mengen van verschillende druivenrassen om zo de ultieme wijn te creëren.

Mark Reynier en zijn team hebben dit concept toegepast op de whisky van Waterford. Maar liefst 25 verschillende Waterford Single Malts – elk afkomstig van een individuele boerderij – zijn samen gelagerd in één fles. Alle onderzochte smaken van de verschillende terroirs zijn gehuwd om een ultieme complexiteit samen te brengen.

“The Whole – Greater Than Simply The Sum Of Its Parts”

Het label

Deze botteling heeft een bijzonder label op de voorkant, ontworpen door kunstenares Leah Hewson. Het moest een label worden dat anders is dan alle andere labels. Ontworpen door iemand die het nogal ongebruikelijke concept van The Cuvée kan visualiseren.

Al gauw kwam de jonge Ierse kunstenares Leah Hewson in beeld en ging zij de uitdaging aan om The Cuvée, het concept, de filosofie en de mensen erachter te interpreteren. En dit is gelukt. Meer informatie over het label en de denkwijze hierachter vindt u hier.

Beschikbaarheid en bestelinformatie

Waterford The Cuvée is reeds op voorraad en vrij te bestellen.

107599 WATERFORD The Cuvee 50% Single Malt Whisky 0,70 ltr

 

Back to top