Door naar content

Rokerige Big Peat brengt Losser alvast in paassferen

15 april 2022

In de week voor Pasen vond er bij Grand Café Smit in Losser een proeverij plaats. De bezoekers kregen op zaterdag 9 april 2022 een aantal heerlijke whisky’s te proeven. Ook stonden er een drietal verrassende vatgerijpte jenevers van Filliers op de proeftafel.

De chef-kok van Grand Café Smit had zich flink uitgeleefd en verzorgde heerlijke gerechtjes bij de whisky’s en jenevers. Zoals gedroogde abrikozen compote bij de Epicurean, een chocolade carousel bij Scallywag en een heerlijke hamburger van de barbecue bij Big Peat.

Met deze Big Peat sloot men een heerlijke proefavond af in Losser. De rokerigheid maakt Big Peat tot ideale whisky voor de paasdagen.

Big Peat en Pasen

Losser ligt in het oosten van Nederland en daar worden al eeuwenlang paasvuren ontstoken tijdens de paasdagen. Deze traditie is van oorsprong bedoelt om boze geesten te verjagen.

Houtrook

Het verjagen van boze geesten is natuurlijk belangrijk, maar voor liefhebbers van geturfde en rokerige whisky’s is er nóg een extra aspect aan zo'n brandend paasvuur. De heerlijke lucht van houtrook. Dit geeft een extra dimensie aan het drinken van een glas Big Peat.

Dit geldt met name voor de whiskyliefhebbers in Noord- en Oost Nederland. Maar als de wind gunstig staat heeft de rest van Nederland hier ook profijt van.

Filliers Barrel Aged Genever

Naast de Big Peat viel er nog meer te genieten in Losser. Zo stonden er 3 verschillende jenevers van Filliers op de proefmat. Daar was men in het begin een beetje sceptisch over, maar dat veranderde tijdens het proeven al snel.

Deze reeks jenevers geeft een verfrissende en nieuwe kijk op jenever. Daarbij kan de link met een goede single malt whisky meteen worden gelegd.

Filliers Barrel Aged Genever 21 Years Old

Zo heeft de oudste jenever uit de Barrel Aged Genever serie maar liefst 21 jaar liggen rijpen op eikenhouten vaten. Dit resulteert in verleidelijke aroma’s van pure chocolade, walnoten, kruiden, karamel en een vleugje sinaasappel. Bij deze jenever werd varkenshaas met appel geserveerd.

Bedankt

Langs deze weg willen wij het team van Grand Café Smit enorm bedanken voor de zeer geslaagde avond. En - mede namens Big Peat - wensen wij iedereen fijne paasdagen!

 

Back to top