Door naar content

Wijnliefhebbers in Heerde genieten van Rhône-wijnen Domaine Brunely

12 april 2022

Op vrijdag 8 april 2022 organiseerde Slijterij Herfkens een inloop-proeverij ter gelegenheid van het 30-jarige bestaan. Namens De Monnik Dranken hadden Karlijn Vink en Vincent Tijink een mooie selectie wijn, whisky en gin meegenomen naar Heerde.

Slijterij Herfkens

De slijterij van Ria, Roel en Stefan Herfkens is gevestigd aan de Dorpsstraat in Heerde. Dit dorpje ligt aan de rand van de Veluwe en staat bekend om zijn vele speciaalzaken. Daar behoort úw topSlijter Herfkens ook toe.

Vakkennis

Al 30 jaar lang onderscheiden Ria en Roel (en later zoon Stefan) zich met een divers assortiment en grote dosis vakkennis. Dat vierden zij op vrijdag 8 april met een proeverij bij Restaurant Spikke aan de Stationsstraat in Heerde. Hier waren een aantal leveranciers uitgenodigd, waaronder De Monnik Dranken.

Wijn proeven bij Slijterij Herfkens in Heerde

Viña Ventisquero, Bodegas Montecillo en Domaine Brunely

Wijn

Karlijn Vink nam de tafel met wijnen voor haar rekening. Zij liet de gasten wijnen van Viña Ventisquero, Bodegas Montecillo en Domaine Brunely proeven.

Nieuwe wereld & oude wereld

De gasten vonden het interessant om de 'nieuwe wereld' wijnen van Ventisquero te vergelijken met de 'oude wereld' wijnen van Montecillo en Brunely.  

Domaine Brunely

Daarbij waren de bezoekers onder de indruk van Domaine Brunely met zijn verschillende stijlen wijn van de klassieke Zuid-Rhône druiven.

Domaine Brunely

rode Vacqueyras

Domaine Brunely

Domaine Brunely is een interessant wijnhuis. Het familiebedrijf beschikt over 80 hectare wijngaarden in de belangrijkste appellations van de zuidelijke Rhône.

Met Edouard Carichon staat inmiddels de 3e generatie aan het roer bij Brunely. Met veel respect voor de natuur probeert men wijnen te maken die zo puur mogelijk zijn.

Vacqueyras

De rode Vacqueyras was één van de favorieten in Heerde. Bij deze wijn zorgt de kalkzandsteen- en kiezelbodem in combinatie met de rijping op de betonnen cuve voor een mooie wijn, met veel diepte en fijn vers zwart fruit.

Glengoyne | Tamdhu | Smokehead | Edinburgh Gin

Glengoyne | Tamdhu | Smokehead | Edinburgh Gin

Gedistilleerd

Aan de proeftafel met gedistilleerde dranken liet Vincent de Schotse whisky's van Glengoyne, Tamdhu en Smokehead proeven. Ook Edinburgh Gin stond volop in de belangstelling.

Glengoyne

De whisky’s van Glengoyne hebben kenmerkende zoete en fruitige tonen van appels, peren en bananen.

Tamdhu

Tamdhu onderscheidt zich van andere distilleerderijen door het rijpingsproces. Het is de enige Schotse distilleerderij waarbij de whisky volledig op ex-sherry vaten rijpt. Daarbij heeft men het gehele proces van vaten maken in eigen hand.

Smokehead

In Heerde kon men 3 whisky's van Smokehead proeven. Deze zwaar geturfde single malt whisky's komen van Islay. De whisky's zijn niet voor iedereen even geschikt, maar kunnen rekenen op een steeds verder toenemende schare fans. 

 

Edinburgh Gin

Kleine small-batch distilleerderij

Edinburgh Gin

Als het mooie lenteweer zich aandient, dan komen de liefhebbers van gin uit alle hoeken en gaten tevoorschijn. Vincent had een selectie gin van de kleine small-batch distilleerderij Edinburgh Gin meegenomen naar Heerde.

Edinburgh Gin

De distilleerderij ligt in de fraaie, historische binnenstad van Edinburgh. Op dit moment is Edinburgh Gin de meest verkochte gin van Schotland en behoort het tot de top 5 gin ‘brands’ van de UK, kortom een veelbelovend gin-merk!

Stookketels

De distilleerderij beschikt over 2 op maat gemaakte stookketels; Flora & Caledonia. Met deze ketels kan Master Distiller David Wilkonson naar hartenlust experimenteren met nieuwe recepten, om zo de gin range nog verder uit te breiden met onderscheidende gins.

Rondleidingen

De distilleerderij verzorgt ook rondleidingen, bij een bezoek aan Edinburgh is het meer dan de moeite waard om hier aan deel te nemen.

 

Slijterij Herfkens bestaat 30 jaar

Snoepwinkel voor volwassenen

Slijterij Herfkens

30 jaar geleden begon Slijterij Herfkens aan de Klapperdijk in Wapenveld. Destijds had de winkel een oppervlakte van 30 m2. Vandaag de dag is de winkel van Ria, Roel en Stefan gevestigd aan de Dorpsstraat in Heerde.

Op 250 m2 heeft deze ‘snoepwinkel voor volwassenen’ een groot assortiment binnenlands en buitenlands gedistilleerd, wijnen en bieren uit diverse landen.

100% vakmanschap

In 1998 werden Ria en Roel lid van het samenwerkingsverband úw topSlijter, 100% vakmanschap. De topSlijters zijn speciaalzaken die zich onderscheiden door hun assortiment en vakkennis.

Naast de bekende nationale en internationale merken vindt u bij úw topSlijter ook een groot aantal eigen merken en andere exclusieve dranken.

Gefeliciteerd

Langs deze weg willen wij Ria, Roel en Stefan nogmaals feliciteren met het 30-jarige bestaan van de slijterij.

Back to top