Door naar content

Villa Trasqua op Concours d’ Elegance in tuinen van Paleis Soestdijk

31 augustus 2022

In het weekend van 26, 27 en 28 augustus 2022 stonden de toegangshekken van de tuinen van Paleis Soestdijk wagenwijd open voor het Concours d’ Elegance.

Concours d’ Elegance

Drie dagen lang een tuin vol met de prachtigste old-timers gelardeerd met diverse andere onderdelen. Zo was er een modeshow, een boekenmarkt, live entertainment en goed eten bij de Oranjerie of bij één van de vele foodtrucks.

Bentley Derby

Geheel in stijl met de locatie is er ook de 1937 Bentley Derby waarmee ZKH Prins Bernhard destijds na de bevrijding komend vanuit Engeland via Frankrijk en België, naar Nederland is gereden!

Het aanschouwen van al die fraaie klassiekers maakt dorstig maar gelukkig was daar het paviljoen met de wijnen van Villa Trasqua.

Binnen de wereld van de klassieke automobiel is het wijnhuis Villa Trasqua, sinds 2001 in bezit van de familie Hulsbergen, zeker geen onbekende.

Mille Miglia

Naast wijnliefhebbers zijn vader en zoon Hulsbergen namelijk hartstochtelijke liefhebbers van klassieke auto’s. Het is daarom geen toeval dat ze de beroemde Italiaanse rally voor klassiekers, de Mille Miglia, een warm hart toedragen. Zozeer zelfs dat ze met Villa Trasqua officieel sponsor zijn van dit tot de verbeelding sprekende evenement.

‘The most beautiful race in the world’

Deze wereldberoemde race, die ook wel liefkozend ‘The most beautiful race in the world’ genoemd wordt, werd voor het eerst in 1927 gereden en was in eerste instantie een uithoudingsrace bedoeld voor autofabrikanten die aan het publiek wilden tonen hoe goed hun nieuwe producten waren.

De start was toen ook al in het Noord-Italiaanse Brescia, om van daaruit zo hard mogelijk naar Rome te racen, en weer terug. Over de openbare weg, tussen het andere verkeer door.

Klassieke auto’s

Diverse ongelukken tijdens de race noopten de Italiaanse regering om de Mille Miglia in 1957 niet langer toe te staan. Tegenwoordig is de Mille Miglia een groot feest voor liefhebbers van klassieke auto’s. Zowel voor de deelnemers als voor de duizenden toeschouwers.

De race begint steevast in de Italiaanse stad Brescia, doet Rome aan en eindigt ook weer in Brescia. Het wijnhuis Villa Trasqua is sponsor van het team Andrea Vasco en ‘copiloot’ Fabio Salvinelli. Zij werden net als het jaar daarvoor - met een 92 jaar oude Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport Zagato - winnaar van de Mille Miglia.

Wijnen van Villa Trasqua

Terug naar Paleis Soestdijk waar in een sfeervol ingericht paviljoen de wijnen van Villa Trasqua konden worden geproefd. Er was een aparte wijnbar en er waren masterclasses waar een viertal wijnen van Villa Trasqua konden worden geproefd.

Masterclass

De Chianti Classico Annata, de Chianti Classico Riserva ‘Fanatico’, de Chianti Classico Gran Selezione ‘Nerento’ en de Rosso Toscana ‘Tragaia’ een échte Super Tuscan; ze kwamen allemaal langs tijdens de masterclass.

Bouke Wijlens, Joris Post en Mike Overvliet waren elk een dag aanwezig en werden terzijde gestaan door Rogier de Mol en zijn vrouw Annelies.

De Mol Drankenspecialist

Zij zijn de eigenaren van De Mol Drankenspecialist met vestigingen in Driebergen en Bilthoven en zijn al langer liefhebbers van de wijnen van Villa Trasqua. Met veel plezier schonken zij op het paviljoen iedereen een mooi glas Chianti in én zij konden er ook ronduit over vertellen.

Bedankt

Drie dagen Concours d’ Elegance was een geweldige ervaring, het weer zat goed mee en de organisatie was pico bello in orde, om in Italiaanse sferen te blijven…. Wij danken Rogier de Mol en zijn vrouw Annelies voor de prettige samenwerking tijdens het Concours d’ Elegance.

Back to top