Door naar content

Sella & Mosca Cannonau Riserva favoriet op najaarsproeverij Slijterij Het Vloeibaar Genot

01 december 2022

Op vrijdagavond 18 november 2022 stond in Heeze de jaarlijkse proeverij van Slijterij Het Vloeibaar Genot op het programma. Dit evenement kan altijd rekenen op een ruime opkomst vanuit Heeze en omstreken.

Proeven voor de feestdagen

Vaste klanten van Slijterij Het Vloeibaar Genot, maar ook vele andere geïnteresseerden lieten zich aan de verschillende proeftafels bijpraten over de wijnen. Tijdens dit soort najaarsproeverijen kiezen wijnliefhebbers vaak een selectie wijnen voor het najaar en de komende feestdagen.

Bodegas Portia, Lorgeril en Sella & Mosca

Namens De Monnik Dranken was Joris Post aanwezig in Heeze. Hij had enkele wijnen van Bodegas Portia, Lorgeril en Sella & Mosca meegenomen.

Bodegas Portia Verdejo

Najaarsproeverij Slijterij Het Vloeibaar Genot

Bodegas Portia Verdejo

Er ging deze avond veel aandacht uit naar de Portia Verdejo uit Rueda. Niet alleen de wijn viel erg in de smaak, ook de hapjes waarin deze verdejo was verwerkt kon het publiek bekoren.

Frank van Hoof van Van Hooff Culinair bereidde twee kleine gerechtjes;

  • Gamba’s afgeblust met verdejo en ingelegd zoet zuur waarin ook de verdejo was verwerkt.
  • Witvis salade met Portia Rueda verdejo en gefrituurde kappertjes op een krokantje.
Sella & Mosca Cannonau di Sardegna Riserva

Najaarsproeverij Slijterij Het Vloeibaar Genot

Sella & Mosca Cannonau di Sardegna Riserva

De Cannonau Riserva van Sella & Mosca uit Sardinië was de favoriet van de avond. De cannonau staat in Frankrijk bekend als grenache en in Spanje als garnacha of alicante.

Deze druivensoort doet het goed op warme zanderige kustgronden, maar ook op de schrale rotsbodem van het bergachtige binnenland van Sardinië.

Bij Sella & Mosca staat de cannonau aangeplant op het zuidwestelijke deel van het wijngoed. Daar waar de ‘Grecale’ wind over de wingerd blaast.

Late oogst

De oogst is laat in het seizoen, net op het moment waarop de druiven beginnen in te drogen. Nadat de druiven zijn ontsteelt en gekneusd, volgt een koude schilweking van 3 dagen bij lage temperatuur.

Dan volgt de vergisting bij 25-28°C die ca. 12 dagen duurt en daarna rijpt de jonge wijn 2 jaar op grote, oude vaten van Slavonisch eikenhout.

Vergelijk

Tijdens deze najaarsproeverij konden de bezoekers een vergelijk maken tussen de Sella & Mosca Cannonau en Sella & Mosca Cannonau Riserva. Daarbij viel - met het oog op het wildseizoen en de kerstmaaltijden – de keuze vaak op de Riserva.

Najaarsproeverij Slijterij Het Vloeibaar Genot

Najaarsproeverij Slijterij Het Vloeibaar Genot

Bedankt

Wim en Anja Kuijsten

Langs deze weg willen wij Wim en Anja Kuijsten van Slijterij Het Vloeibaar Genot hartelijk bedanken voor de zeer geslaagde avond.

Feestdagen

We hopen dat iedereen genoten heeft van de wijnen en een keuze heeft kunnen maken voor de komende feestdagen!

We kijken uit naar de volgende editie!

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Back to top