Door naar content

Amrut 7YO Ex-Caroni Rum Cask exclusief voor Nederland

24 februari 2022

De Indiase whiskypionier Amrut brengt samen met De Monnik Dranken een speciale en zeer gelimiteerde botteling op de markt. Een zeven jaar oude whisky van Indiaas mout en gerijpt op een ex-Caroni rumvat.

Amrut – grondlegger Indiase whisky

Amrut staat bekend als de grondlegger van Indiase whisky en is niet bang om nieuwe wegen in te slaan als voortrekker innovatie en kwaliteit in India. De kwaliteit van de whisky heeft ook zeker de wereldwijde faam van het merk.

Roemruchte rum

Deze single malt whisky is speciaal voor de Nederlandse markt gebotteld. Alsof dat nog niet speciaal genoeg is, is het een vat wat eerst gebruikt is voor de roemruchte Caroni rum. Het vat is van Amerikaans eiken en eerst gebruikt voor bourbon.

Daarna is het vat verhuisd van Amerika naar Trinidad. Daar is het gebruikt om de rum met de tegenwoordig bijna mythische naam Caroni op te laten rijpen.

Hier is de wereldreis van het vat niet gestopt. Vanuit het tropische Trinidad is het vat naar het warme India gegaan om daar gevuld te worden met de whisky van Amrut. De whisky is in augustus 2014 gestookt van Indiase gemoute gerst.

Amrut 7YO Ex-Caroni Rum Cask

De zeven jaar oude whisky is hierna op 60% alcohol in de fles gegaan. Er zijn slechts 150 flessen uit het vat gekomen. De lage opbrengst in flessen komt door de invloed van het warme klimaat in India. Dat zou je kunnen zien als een nadeel. Een voordeel van de rijping in de hoge temperaturen, is dat de smaak door het fust veel sneller wordt afgegeven.

De amberkleurige whisky kenmerkt zich door mooie tonen van chocolade en veel donker fruit. Het levenswater is buitengewoon aangenaam en geschikt voor zowel de rum- als de whiskygeek.

Ook voor deze whisky is er gekozen om niet koud te filtreren en zijn er geen kleurstoffen toegevoegd.

Allocatie en bestelinformatie

De allocatie en verkoop verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

Art.nr. 107602 AMRUT 7YO Ex Caroni Rum Cask#5146 60% 0,70 ltr

De verwachting is dat wij vanaf week 10 kunnen beginnen met uitleveren. Het betreft een whisky met beperkte oplage en derhalve geldt: OP=OP!

 

 

Back to top