Door naar content

The Epicurean White Port Finish nieuwste toevoeging in Wood Finish Series

15 februari 2022

Kent u de Remarkable Regional Malts serie al? Dan heeft u vast ook al eens kennis gemaakt met de Epicurean. De brutale โ€œgentlemanโ€ uit het Glasgow van de jaren โ€™30. Een beetje brutaal en altijd in voor goed eten en drinken. De Epicurean is een blend van Lowlands malts met frisse, pittige en grassige tonen in de smaak. En nu is de Epicurean speciaal gefinisht in een wit Portvat, wat hem extra speciaal maakt.

White Port Single Cask Finish

De Epicurean White Port Limited Edition is een gloednieuwe release in de Epicurean "Wood Finish"-serie. Na eerst een aantal jaren te hebben gerijpt in traditionele eikenhouten vaten, is de whisky gefinisht in een met de hand geselecteerd, wit portfust uit de Douro-vallei in het noorden van Portugal om tot een unieke single cask botteling op de markt te komen.

'As natural as it gets'

De White Port Limited Edition is gebotteld op 48%. Zoals gebruikelijk is de whisky van Douglas Laing niet bijgekleurd en niet koud gefilterd, om van de whisky te genieten zoals deze bedoeld is. Of zoals ze bij Douglas Laing zeggen: As natural as it gets!

Voor de Nederlandse markt zijn er weer een beperkt aantal flessen beschikbaar. Deze zullen binnenkort bij de betere Nederlandse whiskyspecialisten te verkrijgen zijn.

Proefnotities ย 
Neus: Heerlijke geur van zoete honing, druppels citroen en vers gepolijst hout.
Smaak: Pittige gember en citroengras, vergezeld van een vleugje zoethout.
Afdronk: Een heerlijk lange afdronk met golven van sappig fruit mout en kruidige citrus-tonen.

Allocatie en bestelinformatie

De allocatie en verkoop verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

Art.nr. 107479 THE EPICUREAN White Port LE 0,70 ltr

De verwachting is dat wij vanaf week 9 kunnen beginnen met uitleveren. Het betreft een whisky met beperkte oplage en derhalve geldt: OP=OP!

Back to top