Door naar content

Tomintoul 16 jaar oude Sauternes Cask Finish Limited Release

10 februari 2022

De Tomintoul distilleerderij heeft een aantal Sauternes-wijnvaten kunnen gebruiken om een bijzondere “Limited Edition” te maken. Deze Tomintoul whisky is in 2004 gedistilleerd en heeft in eerste instantie gerijpt in ex-Bourbon vaten. Hierna is de whisky in de Sauternes vaten gedaan om extra diepgang en complexiteit aan de smaak te geven.

Sauternes altijd bijzonder

Wanneer je tegen een wijnliefhebber Sauternes zegt, zie je de passie direct ontvlammen. Het kleine gebied in de Bordeaux staat namelijk wereldwijd bekend om zijn bijzondere en hoge kwaliteit dessertwijnen. Namen als Chateau D’Yquem en Barsac schieten al vrij vlot door de gedachten.

Vaak is de combinatie van wijnvaten en whisky een gedurfde. Maar in dit geval is het vakmanschap van Distillery Manager Robert Fleming en zijn team duidelijk terug te vinden in deze bijzondere botteling. Niet alleen de grandeur van de wijnstreek straalt zeer positief uit over de whisky, ook de extra lagering op de Sauternes-vaten geeft een schitterende verdieping aan deze zestien jaar oude Tomintoul.

Proefnotitie  
Neus: Geurige aroma's van geel fruit en sinaasappelmarmelade vermengd met grapefruit, citroen cake en kamperfoelie.
Smaak: Pittig en zoet met laagjes van acaciahoning, gedroogde papaja en Galia-meloen, een zoet soezenbeslag, kardemom en zachte tabakskruid
Afdronk: Lemon curd en abrikozenjam gaan over in kaneel en gebakken appel. Daarna blijft geroosterd eikenhout heerlijk lang aanwezig.

Allocatie en bestelinformatie

De allocatie verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

Art.nr. 107529 TOMINTOUL 16YO 2004 Sauternes Cask Finish 0,70 ltr

De verwachting is dat wij vanaf week 8 kunnen beginnen met uitleveren. Het betreft een Limited Edition en derhalve geldt: OP=OP!

Back to top