Door naar content

7 eigen importmerken DMD in jaarlijks onderzoek Drinks International 2022

27 januari 2022

In het jaarlijks terugkerende 'Annual Brands Report' van Drinks International wordt onderzocht welke merken het meest gewaardeerd worden door de internationale bartender scene.  In de editie van 2022 worden 7 eigen importmerken van De Monnik Dranken genoemd.

Annual Brands Report Drinks International

Het onderzoek is gehouden onder bareigenaren, hoofd bartenders en barmanagers van de 100 meest exclusieve high-end bars ter wereld. Het rapport geniet dan ook een uitstekende reputatie in de drankenindustrie.

Bestselling en top trending

Elk van de 100 respondenten uit maar liefst 36 landen heeft in de diverse categorieën, zoals bijvoorbeeld rum, bourbon | Amerikaanse whiskey en bitters, een top 3 van ‘bestselling’ en ‘top trending’ merken doorgegeven.

Eigen import merken De Monnik Dranken

Ook dit jaar bevat het rapport weer een aantal eigen import merken van De Monnik Dranken.

Kavalan, Amrut, El Dorado Rum, Buffalo Trace, Carlos I Brandy, Bittermens en Peychaud’s zijn merken waar internationale bartenders graag mee werken.

Hieronder een overzicht van het resultaat van de eigen import merken van De Monnik Dranken in dit onderzoek.

Kavalan

Tussen het Japanse ‘whisky geweld’ heeft Kavalan, zowel in 'bestselling brands' als in 'top trending brands' een mooie 3e (top trending) en 4e (best selling) plaats behaald in de categorie ‘world whiskies’. Kavalan is de nummer één whiskyproducent van Taiwan en de enige whiskystokerij in familiebezit. Kavalan ontleent zijn naam aan een oude stam uit de provincie Yilan, in het noordoosten van Taiwan, waar ook de distilleerderij zich bevindt.

Amrut

Sinds 2020 behoort Amrut Indian Single Malt Whisky tot ons eigen importmerkenportfolio. Amrut was in 2004 de eerste distilleerderij uit India die een single malt whisky op de markt bracht. Het whiskymerk beleefde zijn doorbraak in 2010. Toen werd Amrut Fusion genoemd als op twee na beste whisky ter wereld. De whisky ontving 97 van de 100 punten!

El Dorado Rum

Bij El Dorado Rum worden lokale tradities en vakmanschap gecombineerd met moderne en verfijnde verwerking- en distilleertechnieken. De veelzijdige rum van El Dorado wordt o.a. gedistilleerd in beroemde en unieke houten distillatiekolommen. Met grote regelmaat valt El Dorado Rum in de prijzen en het is mooi om te zien dat ‘s werelds beste bartenders deze rum op waarde weten te schatten.

Buffalo Trace

De in Kentucky gevestigde Buffalo Trace Distillery is de oudste - continue producerende - distilleerderij van Amerika. Met ruim 200 jaar ervaring produceert men hier Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey. Deze diepe amberkleurige whiskey is complex en bevat tonen van vanille, mint en melasse in de neus. Buffalo Trace is aangenaam zoet van smaak met tonen van bruine suiker en kruidigheid die eiken verraad. Het is niet verrassend dat deze bourbon whiskey van ‘world’s most award-winning distillery’ voorkomt in het overzicht van Drinks International.

Carlos I

Het maken van de Osborne brandy’s is een traditie die doorgeven wordt van generatie op generatie. Het betreft een combinatie van wetenschap, kunst en ervaring. Deze facetten garanderen een brandy van constante kwaliteit die faam heeft gemaakt ver buiten het beschermde regionale herkomst gebied, D.O Jerez.

Peychaud’s

Peychaud’s Bitter is een aromatische kruidenbitter die speciaal ontwikkeld is voor het gebruik in cocktails. Deze bitter geeft extra smaak aan de cocktail en maakt het geheel af! Peychaud’s Cocktail Bitters zijn ruim 200 jaar geleden ontstaan in New Orleans. De apotheker Antoine Amedie Peychaud werd daar bekend om de bitters die hij maakte om toendertijd cognac en brandy op smaak te brengen.

Bittermens

Bittermens is erin gespecialiseerd om bitters te maken die met een paar druppels een heerlijke variatie te brengen op een bekende cocktail, en minder bekende cocktails.

Onderscheidend vermogen

Naast deze 7 eigen importmerken beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid portfolio gedistilleerde dranken. Juist deze merken zijn voor de horecaondernemer, slijterij of speciaalzaak van belang om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Neem contact op

Neem contact op met onze Verkoop Buitendienst, zij informeren u graag over de mogelijkheden voor úw bedrijf. Bekijk alvast onze spirits pagina voor het verhaal achter onze eigen importmerken.

 

Back to top