Door naar content

Kavalan verklaart sherry de liefde met Kavalan Triple Sherry Cask

26 januari 2022

Deze Kavalan Triple Sherry Cask Single Malt Whisky is een aangename en bijzondere verrassing. De whisky heeft gerijpt op een zeldzame combinatie van zowel Oloroso, Pedro Ximénez als Moscatel vaten. Dankzij de liefde en toewijding van Kavalan’s Master Blender en zijn team is er een mooie, gelaagde en smaakvolle whisky ontstaan.

Kavalan Single Malt Triple Sherry Cask

De whisky geeft de warmte van de Oloroso, de zoetheid en body van de PX en de speelsheid van de Moscatel. De whisky blijft hiermee licht, maar uitdagend genoeg om iedereen mee te verrassen!

Deze nieuwe whisky in de Kavalan familie zal in beperkte mate verkrijgbaar zijn en voor amoureuze whiskydrinker zeker een aanrader voor een bijzonder Valentijns cadeau!

Proefnotities  
Neus: In eerste instantie ruik je rijpe volle bessen en gedroogd fruit. Daarna komen de frisse geuren van druiven en citrus die vermengen met chocolade brownie en toffee. Hierna komen tonen van kaneel, kruidnagel, eikenhout en rozemarijn.
Smaak: De tonen van de drie gebruikte sherryvaten komen schitterend door in de smaak. Gekonfijt fruit, karamel en honing. De whisky heeft een warm en rond mondgevoel. Hij is perfect gebalanceerd in de smaak proef je veel lagen terug.
Afdronk: Warm en lang waarbij eerst de ronde fruitige tonen terugkomen en hij eindigt in verfijnde kruidigheid.

Kavalan Taiwanese Whiskey

Kavalan is de nummer één whiskyproducent van Taiwan en de enige whiskystokerij in Taiwan welke in familiebezit is. Kavalan ontleent zijn naam aan een oude stam uit de provincie Yilan, in het noordoosten van Taiwan, waar ook de distilleerderij zich bevindt.

Het zuivere water en de frisse lucht maken dit deel van het subtropische eiland Taiwan tot de ideale omgeving voor de productie van whisky. Met 1,2 miljoen bezoekers per jaar is de Kavalan Distillery de meest bezochte whisky distilleerderij ter wereld.

Allocatie en bestelinformatie

De allocatie verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

Art.nr. 106406 KAVALAN Single Malt Triple Sherry Cask 0,70 ltr

De verwachting is dat wij vanaf week 6 kunnen beginnen met uitleveren. Het betreft een whisky met beperkte oplage en derhalve geldt: OP=OP!

Back to top