Door naar content

Alvi’s Drift aanwezig op Heilige Weilanden van De Zwarte Cross 2022

18 juli 2022

Bij de 24e editie van De Zwarte Cross draaide het natuurlijk vooral om bier, motorcross, muziek, nog meer bier en het grootse afscheid van Tante Rikie. Maar er was meer! Zoals bijvoorbeeld de wijnbar van Alvi’s Drift!

Goeie zin en vrolijkheid

De Achterhoek wordt vaak omschreven als rustiek en gemoedelijk. Dat alles verandert wanneer de Zwarte Cross neerstrijkt op de weilanden even ten noordoosten van Lichtenvoorde.

In het weekend van 14, 15, 16 & 17 juli 2022 was het weer één groot feest voor jong en oud. Typische Achterhoekse gezelligheid, met goede zin, veel humor en vrolijkheid.

Alvi’s Drift Wijnbar

De Zwarte Cross wordt ook wel de perfecte samenleving op enkele vierkante kilometers genoemd en daar hoort natuurlijk ook een wijnbar bij!

Landgoed

De wijnen van Alvi’s Drift zijn afkomstig van 430 hectare wijngaarden aan weerszijde van de Breede Rivier in het Zuid-Afrikaanse Worchester. Het uitgestrekte landgoed is – net als de Zwarte Cross – een samenleving op zich.

Samenleving

Op het landgoed wonen en werken 3 generaties van de Van der Merwe (de eigenaren van dit familiebedrijf) samen met zo’n 500 medewerkers. Zij maken niet alleen heerlijke kwaliteitswijnen, maar zorgen ook voor de 4000 koeien, 200.000 kippen en boomgaarden waar citrus- en perzikbomen groeien.

6 verschillende wijnen

Temidden van het feestgedruis had de wijnbar van Alvi’s Drift een mooi plekje bemachtigd. De Zwarte Cross-bezoekers konden – net als op Mañana Mañana - kiezen uit 6 verschillende wijnen.

Wit | rosé | rood

Een witte Chenin Blanc of Chardonnay, een mousserende rosé of een krachtige blend van cabernet sauvignon, pinotage, shiraz en petit verdot? De wijnliefhebbers konden er geen genoeg van krijgen.

Alvi’s Drift Brut Rosé

De Brut Rosé was de grote favoriet van het weekend! Deze frisse, mousserende rosé geurt heerlijk naar groene appel, aardbei, watermeloen en granaatappel. In de smaak aangenaam fris, met een fijne mousse en een droge afdronk.

Goeie neus

Wijn proeven doe je met je neus! Je neus bepaalt voor een groot gedeelte wat voor een smaken je proeft in je mond.

En dat zat wel goed op de Zwarte Cross. Er liepen duizenden festivalgangers rond met een enorm grote Tante Rikie look a like neus.

Bedankt

Langs deze weg willen wij de organisatie en de enthousiaste festivalgangers bedanken voor een geweldig Zwarte Cross weekend.

Back to top