Door naar content

GlenAllachie 14 YO PX Puncheon Chapter 1 2022

25 juli 2022

Whiskylegende Billy Walker heeft exclusief voor de Nederlandse markt 2 single cask bottelingen geselecteerd. De GlenAllachie 14 YO PX Puncheon Chapter 1 2022 is de eerste uitgave in deze tweedelige serie.

Chapter 1-2022

GlenAllachie 14 YO PX Puncheon Chapter 1 2022 is een single cask, single malt uit vatnummer 804406. De whisky is op 13 augustus 2007 gedistilleerd en heeft daarna veertien jaar gerijpt op een Pedro Ximénez Sherry puncheon.

Cask Strength

In totaal zijn er 716 flessen uit het vat gekomen. Deze bijzondere whisky is op een cask strength van 58,9% de fles in gegaan. De flessen zijn per stuk in een luxe doos verpakt.

Proefnotities  
Neus: Eerst geglazuurde zwarte kersen, abrikozensiroop en vijgen. Daarna tonen van gekaramelliseerde Demerara suiker, rozijnen en hazelnoten
Smaak: Golven van heidehoning, pure chocolade, sinaasappel en grapefruit, gevolgd door geraspte gember en zoete kruiden.
Afdronk: Kruiden en specerijen als nootmuskaat gaan over in fruitige tonen van kersen in de afdronk.

Bestelinformatie

De allocatie en verkoop van deze whisky’s verloopt via de verkoop buitendienst van De Monnik Dranken.

106546| GLENALLACHIE 14YO PX Puncheon 'Ch.1-22'

De verwachting is dat wij vanaf week 31 kunnen beginnen met uitleveren. Het betreft een single cask botteling en de verkoop zal op intekening plaatsvinden.

The GlenAllachie

De Schotse Speyside distilleerderij The GlenAllachie heeft in de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. Dit is met name te danken aan Graham Stevenson en Trisha Savage, die samen met levende whisky legende Billy Walker een kleine vijf jaar geleden de distilleerderij hebben overgenomen van Pernod Ricard.

50 jaar in het vak

Billy Walker gebruikt al zijn kennis en ervaring die hij heeft opgedaan in de whisky industrie, om fantastische whisky’s op de markt te brengen. En met die ervaring zit het wel goed, want dit jaar viert Walker zijn 50-jarige werkjubileum in de branche. En de whisky? Die is van fantastische kwaliteit.

Wij zijn dan ook zeer verheugd met deze serie bottelingen speciaal voor de Nederlandse markt.

Back to top