Door naar content

Tamdhu Speyside Batch Strength Batch #7

28 juli 2022

Tamdhu brengt een nieuwe editie uit van de Batch Strength-series. Deze serie is meerdere malen bekroond en erg geliefd onder de whiskyliefhebbers. Voor Batch #7 zijn de verwachtingen (net als het alcoholpercentage van 57,5%) weer hoog!

Batch #7

Tamdhu Batch #7 is niet koud gefilterd, niet bijgekleurd en op de eerdergenoemde batch strength van 57,5% gebotteld.

Bijzondere kwaliteitskenmerken

Dit zijn drie bijzondere kwaliteitskenmerken die ervoor zorgen dat de smaak van de whisky zoveel mogelijk behouden blijft. Ook worden alle Tamdhu whisky’s verpakt in een schitterende fles.

Batch Strength

Een veel gebruikte term in de whisky industrie is ‘cask strength’. Letterlijk de sterkte van het vat. Bij de meeste whisky's wordt vlak voor het bottelen water toegevoegd om het alcoholpercentage terug te brengen (tot een minimum van 40%).

Toch wordt er soms voor gekozen om de whisky niet te verdunnen, maar op vatsterkte in de fles te doen. Vaak staat er dan ‘cask strength’ op het etiket.

Bij Tamdhu is ervoor gekozen om ‘batch strenght’ op het etiket te zetten. Voor een batch wordt een beperkt aantal vaten geselecteerd.

Deze vaten hebben niet allemaal hetzelfde alcoholpercentage. Het alcoholpercentage van de batch is dus anders dan die van ieder individueel vat. Daarom heeft Tamdhu ervoor gekozen voor ‘batch strenght’ op het etiket.

Award winning

De Batch Strength-serie van Tamdhu gooit al tijden hoge ogen. De voorgangers van de Batch #7 hebben meerdere awards ontvangen. Een klein overzicht:

Batch #6: Goud in de categorie ‘No Age Statement’ bij de San Francisco World Spirits Competition.

Batch #5: Goud bij The Spirits Business Luxury Masters

Double Gold bij de San Francisco World Spirits Competition

Proefnotities  
Neus: kaneel en eikenhout. Gevolgd door praline en heerlijke vanillecake.
Smaak: de zoetere tonen gaan over in een smaak van frambozen pavlova. Wanneer er water wordt toegevoegd komen abrikoos, citroen en een vleugje vers eikenhout naar voren.
Finish: eikenhout en kruidigheid die over gaat in gebakken vijgen en net gepelde clementines.

Bestelinformatie

106502| TAMDHU Speyside Batch Strength Batch#7 57,5% 0,70 ltr

Deze Limited Edition is naar verwachting vanaf week 32 op voorraad. Allocatie en bestellen kan via Joël de Kock, Ian Macleod Distillers Sales Ambassador en de verkoopbinnendienst van De Monnik Dranken.

Back to top