Door naar content

The Epicurean brengt speciaal eerbetoon aan ‘zijn’ stad Glasgow

27 juli 2022

The Epicurean is het toonbeeld van whisky uit de Lowlands. Op het etiket prijkt de beeltenis van The Epicurean zelf: een echte gentleman uit het Glasgow van de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw.

Zijn stad Glasgow

Een heer, maar af en toe wel een beetje ondeugend en iemand die zeker geen feestje overslaat. Nu brengt The Epicurean een ode aan 'zijn' stad met The Epicurean Glasgow Limited Edition 2022!

Lowlands

Glasgow is één van de bekendste steden van Schotland en vormt samen met hoofdstad Edinburgh het kloppend hart van de Lowland-regio. De whiskyregio waar nog maar een paar bekende distilleerderijen staan. De daar gemaakte whisky wordt dankbaar gebruikt om The Epicurean te blenden voor de Remarkable Regional Malts van Douglas Laing.

The Epicurean Glasgow Limited Edition 2022 Cask Strength

Een speciale botteling voor een bijzondere stad en natuurlijk helemaal in stijl! De stijl van de Epicurean wordt ook meegegeven aan deze Limited Edition whisky. Een luxe zwarte fles, met gouden accenten en een etiket wat doet denken aan de Art deco kunst uit de tijd van deze flamboyante heer uit Glasgow.

Limited Edition

Douglas Laing heeft deze schitterende whisky geblend uit slechts een aantal single malt whiskyvaten uit de Lowland-regio. Het resultaat is een heerlijk fruitige whisky met tonen van honing en frambozenjam.

Er zijn in totaal 3.000 flessen van deze Glasgow Edition gebotteld en daarvan zijn er ook een aantal beschikbaar voor de Nederlandse markt.

As natural as it gets

Uiteraard is er ook bij deze whisky geen kleurstof toegevoegd en wordt deze niet koud gefilterd. Zo blijft de smaak van de whisky maximaal behouden. Daarnaast is de whisky op Cask Strength van 56,8% gebotteld. Dit samen wordt bij Douglas Laing “As natural as it gets” genoemd.

Deze sterke, karaktervolle, maar toch frivole whisky leent zich uitstekend om rustig van te genieten, terwijl je met vrienden sterke verhalen uitwisselt.

Maar misschien komt The Epicurean nog het meest tot zijn recht bij een cocktailparty en wat opzwepende muziek! Hoe je hem ook drinkt, het beloofd in ieder geval een bijzonder ervaring te worden.

Proefnotities  
Neus: fruitig, met zoete peer en groene appels. Daarnaast bruine suiker en marshmallows.
Smaak: honing op geroosterde brioche met zacht fruit wat over gaat in rode appel.
Afdronk: zoete, gemoute gerst, frambozen jam, een scone met boter en een hint van gember.

Bestelinformatie

106524 | The Epicurean Glasgow Limited Edition 2022 Cask Strength

Deze Limited Edition is nu op voorraad. Allocatie en bestellen kan via Valentijn Klop, Douglas Laing Brand Ambassadeur van De Monnik Dranken.

Back to top