Door naar content

Alvi’s Drift brengt Mañana Mañana in Zuid-Afrikaanse sferen

13 juni 2022

Vier dagen lang ‘fiësta like there's no mañana’. Van 9 t/m 12 juni 2022 konden de bezoekers van Mañana Mañana in Laren genieten van livemuziek, theater, barbecues, vers gemaaid gras, bier én de Zuid-Afrikaanse wijnen van Alvi’s Drift!

Mañana Mañana

Na Hummelo en Vorden streek de Mañana Mañana-karavaan neer bij Kasteel Oolde in het Gelderse Laren. Landgoed Oolde is een pareltje in de Achterhoek. Een prachtige locatie voor een lang festivalweekend ver van de grijze massa!

Livemuziek, theater

Mañana Mañana is een festival zonder kaders. Slechts paaltjes en touwtjes scheiden de bezoekers van de artiesten backstage. In Laren konden de festivalgangers op 7 podia genieten van livemuziek en theater.

Liefde en passie

Al dat dansen is hard werken en om even tot rust te komen bracht menig festivalganger een bezoek aan de wijnbar van Alvi’s Drift. Esther, Linet, Bart, Cindy, Linda en Bouke stonden hier te popelen om de Zuid-Afrikaanse wijnen van Alvi’s Drift uit te schenken.

Men kon vervolgens lekker wegdromen bij het idee dat de wijn in het glas zo’n 12.000 kilometer zuidwaarts - met veel liefde en passie - gemaakt is.

Proeven met Alvi en Junel

Wie kan er beter over de wijnen van Alvi’s Drift vertellen dan de wijnmakers zelf? Nou, niemand eigenlijk. Daarom waren Alvi en Junel vanuit Worchester overgekomen naar Laren.

Op vrijdag, zaterdag en zondag om 13.00 uur, 15.00 uur en 17.00 uur namen zij uitgebreid de tijd om de festivalgangers alles te vertellen over hun wijnen. Met name op vrijdag en zaterdag was de belangstelling overweldigend.

Elke sessie – waarbij 3 wijnen geproefd werden – zou eigenlijk 50 minuten duren, maar het kwam regelmatig voor dat Alvi, Junel en de wijnliefhebbers een uur later nog aan tafel zaten.

Alvi’s Drift

De wijngaarden van Alvi’s Drift liggen in het hart van de Breede Rivier Vallei in Zuid-Afrika. Samen met het zeer gedreven team van wijnmakers maakt Alvi prachtige wijnen die inmiddels volop internationale waardering krijgen.

Ook de festivalgangers in Laren genoten volop. Bij de wijnbar kon men een aantal heerlijke wijnen proeven.

Voor degene die het kopen van tickets steeds heeft uitgesteld tot mañana en daardoor een fantastisch festival én deze geweldige wijnen heeft gemist volgt hieronder een overzicht.

Alvi’s Drift Signature Sauvignon Blanc

De bezoekers konden lekker wegdromen bij het idee dat de druiven voor deze wijn op de glooiende hellingen aan de oevers van Breede Rivier zijn opgegroeid.

Ideale festivalwijn

Bart over de Sauvignon Blanc uit de Signature range; “Een ideale festivalwijn. Fris en aromatisch.”

Alvi’s Drift 221 Chenin Blanc

Esther over de Chenin Blanc uit de 221-serie: “De rijpe Chenin Blanc druiventrossen worden in de vroege ochtend met de hand geplukt om de kwaliteit en frisheid van de druif optimaal te houden.

De druiven worden ontsteelt en voorzichtig gekneusd. Daarna volgt de vergisting met wilde giststammen.”

Alvi’s Drift Reserve Chardonnay

Deze chardonnay wordt in Bourgondische stijl gemaakt. Bourgondisch en festival, dat gaat goed samen!

Wat wil je nog meer tijdens zo’n festival? Nouja, misschien een mousserende rosé?

Alvi’s Drift Brut Rosé

Deze feestelijke bubbel was bijna niet aan te slepen. “Zo, da’s lekker”, was een veelgehoorde reactie.

Veranda

In een soort processie liep men heen en weer tussen de wijnbar en tegenoverliggende Veranda. Volop genietend van blues, rock, roots en rosé.

Alvi’s Drift 221 Red Blend

Wat later op de avond gingen steeds meer wijnliefhebbers over op rode wijn.

Harmonieus

Door een aantal wijnen te blenden, ontstaat er een harmonieuze combinatie van complexiteit en fris fruit. En dat noem je dan dus een Red Blend!

Alvi’s Drift Reserve Drift Fusion Red

Nog later op de avond kwamen de flessen Fusion Red tevoorschijn. Deze stevige houtgerijpte wijn is een blend van cabernet sauvignon, pinotage, shiraz en petit verdot, waarbij de cabernet sauvignon de hoofdrol speelt.

Genieten

Linet: “dit is een perfecte wijn om rustig van te genieten en ondertussen de festivaldag nog eens door te nemen”. Mooi gesproken Linet!

Back to top