Door naar content

Gin & Rum Rotterdam

23 juni 2022

Op zaterdag 18 juni 2022 was De Monnik Dranken aanwezig op het Gin & Rum festival Rotterdam. Het evenement werd gehouden in de historische Cruise Terminal op de Wilhelminapier.  

Tijdens het festival waanden de circa 1500 bezoekers zich in een waar Gin & Rum Walhalla. Er was gelegenheid om te proeven, drinken en genieten van meer dan 100 verschillende spirits.  Daarnaast werden er verschillende workshops gehouden.

Guyana en Haïti

Rum

In de aankomst- en vertrekhal van de Holland-Amerika lijn bleven we op de route van Noord- en Zuid Amerika zitten. Er stonden verschillende rum-soorten van El Dorado uit Guyana en Clairin uit Haïti op de proeftafel. Rum is goed te gebruiken in een cocktail of mix-drankje, maar is ook uitermate geschikt om puur te drinken.

Demerara Distillers limited

El Dorado

Sinds 1670 wordt in Guyana de teelt van suikerriet gecombineerd met het distilleren van rum. De Demerara Distillers limited produceert op deze manier El Dorado Rum. De rum van El Dorado staat bekend om zijn geheel eigen identiteit. Dit komt onder andere doordat er gebruik wordt gemaakt van een unieke houten distillatiekolom. Na een perfecte rijping zorgt master blender Sharon Sue-Hang-Baksh ervoor dat 300 jaar traditie in stand wordt gehouden tijdens het blenden. Met als eindresultaat ultieme aroma’s en smaken.

EL DORADO rum 3 Years White Cask Aged 0,70 ltr

EL DORADO rum 15 Years Old 43% 0,70 ltr.

EL DORADO rum 12 Years Old 0,70 ltr.

EL DORADO rum 21 Years Old 43%  0,70 ltr.+ koker

The Spirit of Haïti

Clairin

Clairin staat bekend om zijn wijze van productie; organisch suikerriet, chemisch-vrije landbouw, spontane gisting op natuurlijke wijze en ongefilterde distillatie. Clairin is de inheemse naam voor rum en wordt in kleine ambachtelijke distilleerderijen geproduceerd. Haïti telt meer dan 500 van deze micro-distilleerderijen die vaak te vinden zijn in het midden van de suikerrietplantages. Om de naam Clairin te dragen moet de rum aan een protocol van regels voldoen. Clairin is de enige natuurlijke rum in de wereld!

CLAIRIN COMMUNAL Rhum 0,70 ltr.

CLAIRIN SAJOUS Rhum 2019 56,5% 0,70 ltr.

CLAIRIN VAVAL Rhum 2018 0,70 ltr.

 

Haymans Gin en Edinburgh Gin

Gin

Gin is de meest gebruikte sterke drank voor cocktails. Op de proeftafel stonden verschillende soorten van Haymans Gin en Edinburgh Gin, waaronder de Hayman’s Exotic Citrus. Deze Gin is ook heerlijk om puur te drinken tot grote verrassing van verschillende bezoekers. Naast dat de bezoekers de verschillende spirits puur konden proeven waren er ook talloze mogelijkheden voor de Perfect Serve. De Perfect Serve is de ideale manier om een longdrink of cocktail te serveren.

Engeland

Hayman’s Gin

Het Britse familiebedrijf is opgericht in 1863 en nog steeds familie eigendom. De recepten van Hayman’s Gin gaan 150 jaar terug in de tijd. Het portfolio van Hayman’s is een eerbetoon aan 150 jaar gin historie en alle stijlen verwijzen naar een tijdperk in de geschiedenis van gin. Het smaakprofiel van alle gins word bepaald door 10 botanicals. De verhoudingen zijn per gin verschillend.  

HAYMAN'S London Dry Gin 0,70 ltr

HAYMAN'S Sloe Gin 0,70 ltr.

HAYMAN'S Old Tom Gin 0,70 ltr. 41,4%

HAYMAN'S Royal Dock Gin 0,70 ltr.

HAYMAN'S Gently Cask Rested Gin 0,70 ltr

HAYMAN'S Exotic Citrus Gin 41,1% 0,70 ltr

Schotland

Edinburgh Gin

De geschiedenis en liefde voor gin in de stad Edinburgh gaat jaren terug in de tijd. Tegen 1777 waren er, naast acht legitieme distilleerderijen, bijna 400 illegale distilleerderijen in de Schotse hoofdstad. Op het moment is Edinburgh Gin de meest verkochte gin van Schotland en behoort tot de top 5 gin merken van het Verenigd Koninkrijk. Edinburgh Gin heeft meerdere indrukwekkende prijzen behaald en is op weg naar meer.

EDINBURGH Classic Gin 0,70 ltr

EDINBURGH Gin Rhubarb Ginger Liqueur 0,50 ltr

EDINBURGH Gin Cannonball Navy Strength

EDINBURGH Gin Gooseberry & Elderflower 40% 0,70 ltr

EDINBURGH Gin Seaside 0,70 ltr

EDINBURGH Gin Lemon & Jasmine 40% 0,70 ltr

EDINBURGH Gin Elderflower Liqueur 0,50 ltr

EDINBURGH Gin Rhubarb & Ginger 40% 0,70 ltr

EDINBURGH Gin Raspberry Liqueur 0,50 ltr

 

Bedankt

 

 

Via deze weg willen wij het team van Gin en Rum Festival Rotterdam nogmaals bedanken voor een zeer geslaagd event.

 

 

Back to top