Door naar content

Wine & Whisky Inspiration BBQ

23 juni 2022

Op maandag 20 juni 2022 vond er in de bossen van Landgoed Pijnenburg bij Lage Vuursche een heerlijke Wine & Whisky Inspiration BBQ plaats. De zon scheen volop toen de gasten tussen half 4 en 4 uur aankwamen bij de Feel Good Tent Events locatie.

Welkomstdrankje

De gasten kregen een heerlijk welkomstdrankje. Men kon kiezen tussen Marie-Christine rosé van Château L’Aumerade en de Alvi’s Drift MCC Brut.

Daarna volgde een welkomstwoord van Luuk Olde Monnikhof en vervolgens kon de barbecue met bijpassende wijnen en whisky’s beginnen.

Proeven in de tent

In de grote tent konden de bezoekers terecht bij 7 grote tafels. Daar stonden de whisky’s van 3 whiskymerken en de wijnen van 4 wijnhuizen uitgestald.

Alvi’s Drift

Op de 1e tafel stonden de wijnen van Alvi’s Drift. Alvi en Junel waren vanuit Zuid-Afrika naar Nederland gekomen om hier vol trots over hun wijnen te vertellen.

Fabre en Provence

Romain Roccoli vertelde de gasten alles over de wijnen van Fabre en Provence. Speciaal voor deze gelegenheid was hij vanuit het zuidoosten van Frankrijk overgekomen naar Lage Vuursche.

Viña Ventisquero

De wijnen van Viña Ventisquero werden vertegenwoordigd door Hans Karpf- Betancourt.

Phebus

Ook Phebus was vertegenwoordigd op deze Inspiration BBQ. Hervé en Diana lieten hun wijnen met veel enthousiasme proeven. Waaronder de nieuwe Sauvignon Blanc Reserva.

Big Peat

Onze geturfde vriend Big Peat werd bijgestaan door Valentijn Klop, brand ambassador voor de whisky’s van Douglas Laing.

Old Pulteney

The Maritime Malt, zo wordt Old Pulteney ook wel genoemd. Deze whisky is afkomstig uit Wick, een klein vissersplaatsje in het noordoosten van Schotland. Ronald Anneveldt vertelde op enthousiaste wijze over deze maritieme whisky’s.

Smokehead

Joel de Kock trakteerde niet alleen op Smokehead brownies, maar wist ook alles over deze whisky’s te vertellen. Daarnaast was Mikey Sim met zijn motor vanuit Schotland overgekomen om vanuit de zijspan de meest heerlijke cocktails met Smokehead te mixen.

Vijf bijzondere barbecuegerechten

In de grote tent werd volop geproefd. Ondertussen werden in de buitenkeuken door chef-kok Remco van Mourik en zijn team volop voorbereidingen getroffen voor de barbecue.

Spies met 2 coquilles

Het eerste gerecht bestond uit een spies met 2 coquilles, omwikkeld met spek, geserveerd met een rucolapesto en aardappelcrème.

Als je aan coquilles denkt, denk je natuurlijk meteen aan de Provence. En daarom werd er ook Marie-Christine rosé bij dit gerechtje geschonken.

Door de maritieme invloeden van de Old Pulteney 12 years old, paste deze whisky ook perfect bij dit gerecht.

Zalm

Ook het tweede gerechtje was er één uit de zee: zalm, gemarineerd in Big Peat, warmgerookt boven het vuur, met krieltjes en een whisky-barbecuesaus, ook gemaakt met Big Peat.

Daarbij werd -uiteraard- ook de Big Peat 12 Years Old geserveerd.

Voor de wijnliefhebber werd de Chardonnay Reserve van Alvi’s Drift in het glas geschonken. Deze wijn ging dankzij de houtrijping en mooie ronde smaak ook geweldig samen met de zalm.

Geroosterde maiskolf

Vervolgens kwam er een vegetarisch gerecht met Zuid-Amerikaanse invloeden: geroosterde maiskolf, met geroosterde halloumi en polenta en een salsa verde.

Daarbij was ook een Zuid-Amerikaanse wijn uitgezocht: de Sauvignon Blanc Reserva van Viña Ventisquero. Als whisky werd wederom een Old Pulteney geserveerd, maar deze keer de Flotilla.

Choripan met chorizo en chimichurri

Na de vis en vegetarische gerechten was het tijd voor vlees op de barbecue! Lage Vuursche kwam in Argentijnse sferen met een eigen versie van de choripan: een geroosterd broodje met lamsmerguez van de asado en verse chimichurri.

Ook voor de wijn gingen we naar Argentinië: de Phebus Malbec Reserva, uit Patagonië. De Malbec, naar wens licht gekoeld, past perfect bij vleesgerechten van de barbecue!

Bij dit vleesgerecht past ook een wat steviger whisky: de Smokehead Sherry Bomb.

Bavette ‘Biltong Style’

We eindigden de avond met een bavette ‘Biltong Style’ met zoete aardappel en een zachte rodewijn-botersaus, gemaakt met Alvi’s Drift 221 Special Cuvée Red Blend.

Deze wijn werd ook bij het gerecht geschonken: een niet te zware rode wijn en geweldig voor bij de barbecue.

Voor de whiskyliefhebber werd er ook bij dit vleesgerecht weer een Smokehead geserveerd, deze keer de ‘gewone’ variant.

Heerlijke avond

Kort samengevat: het was een heerlijke avond! In een ontspannen sfeer werd er volop genoten van de gerechtjes en bijpassende dranken.

We hopen dat de gasten inspiratie hebben opgedaan om ook zelf bijzondere gerechten op de barbecue te maken en daar natuurlijk ook een heerlijke bijpassende wijn of whisky te serveren.

De receptenboekjes die we hebben uitgebracht komen goed van pas om thuis de gerechtjes nog eens na te maken.

Back to top