Door naar content

Glencadam breidt whisky familie uit

18 maart 2022

De kleine Highland whisky distilleerderij uit Brechin heeft drie nieuwe whisky’s uitgebracht. Waarvan één een aanvulling is op de reguliere range en twee limited editions met een schitterende finish op een wijn- en portvat.

East Highland singe malt whisky

Bij Glencadam gebruikt men al sinds 1825 twee unieke distilleerketels. Daarmee wordt de unieke East Highland single malt whisky geproduceerd.

Zacht met karakteristieke fruitige tonen

Doordat de zwanenhals van de ketel naar de condensator schuin omhoog loopt in plaats van naar beneden wordt er een bijzonder delicaat en zacht distillaat geproduceerd. Na de rijping op houten vaten worden vervolgens de karakteristieke fruitige tonen van Glencadam ontwikkelt.

Glencadam American Oak Reserve

De Glencadam American Oak Reserve is de laatste aanvulling op de zogenaamde standaard range. Deze toegankelijke whisky is een prettige kennismaking met de mooie smaken die het Amerikaanse eiken aan de whisky geeft.

De heerlijke fruitige tonen en een licht kruidige afdronk doen je haast verlangen naar een mooie voorjaarsdag aan de oevers van een riviertje in de hooglanden van Schotland.

Proefnotities  
Neus: Zoete vanillestokjes en botercrème vermengd met appels en peren, rozijnen en een vleugje Turks fruit.
Smaak: Gepocheerde peer en appelbloesem gevolgd door acaciahoning, geroosterde kastanje, mokka en citroenschil.
Afdronk: Zoet gekookt fruit, witte druiven en appelkruimels die overgaan in peperige kruiden die blijven hangen.
Art.nr. 107464 Glencadam American Oak Reserve

Limited Editions van Glencadam

Ook bij de twee Limited Editions van Glencadam herken je het fantastische – zachte en fruitige - karakter van de distilleerderij. De aanvulling die het Sauternes-vat en het witte port fust hebben gebracht is echter duidelijk merkbaar in de smaak. Beide vaten geven een bijzondere extra diepte aan de whisky’s.

Glencadam 13YO Sauternes Cask Finish '08

Vaten uit de Franse wijnstreek Sauternes zijn altijd speciaal. De dessertwijn uit deze draagt zijn smaak moeiteloos aan de 13 jaar oude whisky van de Highland stokerij. Waar het Amerikaans eiken vooral de zoetere tonen en het lichtere fruit naar voren haalt, is de Sauternes Finish een whisky met meer gedroogd fruit en een diepere laag van kruidigheid die de whisky completeert.

Proefnotities  
Neus: Marmelade en gepocheerde peren vermengd met acaciahoning, perzikbloesem, geel fruit en sandelhout.
Smaak: Lagen van gebakken perzik, gedroogde mango, manuka-honing en chocolade-sinaasappel gevolgd door citroentaart, mandarijnsorbet en crème anglaise.
Afdronk: Appelcompote, agave nectar en gekonfijte schillen gebonden in zoete bakkruiden en gekonfijte kruidnagel die lang op de tong blijft hangen.
Art.nr. 107463 GLENCADAM 13YO Sauternes Cask Finish '08
Glencadam 15YO White Port Cask Finish 2006

Het witte port vat wat gebruikt is om de Glencadam die in 2006 is gedistilleerd qua smaak compleet te maken, heeft zijn werk perfect gedaan. De 15 jaar oude whisky is bijna een vloeibaar dessert met mooie fruitige tonen en spannende kruidigheid.

Proefnotities  
Neus: Frisse aroma's van rode bessen, cake, acaciahoning en gestoofde rabarber met rozenwater en bloemen.
Smaak: Sappige aardbeien en zomerfruit compote gevolgd door rode bessengelei, ruby chocolade en limoentaart met een warmte van roze peper en cederhout.
Afdronk: Verse wafels en siroop met bessencoulis en Schwarzwälder Kirschtorte die vervagen tot een lange, houtachtige kruidigheid.
107462 GLENCADAM 15YO White Port Cask Fin. 2006

Allocatie en bestelinformatie

De allocatie en verkoop verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

  • Art.nr. 107464 GLENCADAM American Oak Reserve 40% 0,70 ltr
  • Art.nr. 107463 GLENCADAM 13YO Sauternes Cask Finish 2008 46% 0,70 ltr
  • Art.nr. 107462 GLENCADAM 15YO White Port Cask Finish 2006 46% 0,70 ltr

De verwachting is dat wij vanaf week 13 kunnen beginnen met uitleveren. Voor 107463 en 107462 geldt dat dit whisky’s zijn van een beperkte oplage en derhalve geldt: OP=OP!

 

Back to top