Door naar content

Bezoekers van 12e whiskyfestival in Oostelbeers genieten van Old Pulteney 25 YO

02 mei 2022

Op zondag 24 april 2022 vond alweer de 12e editie van het Internationale Whisky Festival Zuid-Nederland plaats. Dit whiskyfestival wordt georganiseerd door Mitra Drankenspeciaalzaak Hans & Hans in Oirschot.

Bijzondere whisky’s

Ruim 400 bezoekers kwamen naar de Heilige Andreas en Antonius van Paduakerk in Oostelbeers. Zij genoten van de vele speciale bottelingen en limited editions.

Ook whisky’s die je als whiskyliefhebber normaal gesproken niet zo snel proeft stonden volop in de belangstelling. Daar hadden Arjan Hartkamp en Ronald Anneveldt er ook een paar van meegenomen.

Glen Scotia 25 Years Old

Zo liet Arjan de Glen Scotia 25 Years Old proeven. Deze mooie 25 jaar oude Campbeltown whisky werd vorig jaar verkozen tot beste single malt ter wereld. In Oostelbeers genoot men van deze heerlijke exclusieve whisky.

De whisky rijpt eerst op Amerikaans eiken en is daarna gehuwd in first-fill bourbonvaten. Het kruidige en ziltige karakter sprak de bezoekers erg aan.

Old Pulteney 25 Years Old

De reacties op de 25-jarige Old Pulteney waren lovend. Deze whisky is gedistilleerd in de vorige eeuw. Daarmee was Old Pulteney 25 YO in sommige gevallen ouder dan degene die de whisky proefde!

Heerlijke kruidige zoetheid

De whisky heeft 22 jaar lang gerijpt op Amerikaans eiken en daarna nog 3 jaar op oloroso sherryvaten. Door de rijping op sherryvaten krijgt de whisky een heerlijke kruidige zoetheid.

Maritieme eigenschappen

Zoete mout, honing, abrikozen in combinatie met peper, gember en kaneel voeren de boventoon bij deze whisky. Maar ondanks het zoete en kruidige karakter zijn op de achtergrond ook ziltige en maritieme tonen waarneembaar.

Wick

Dat de whisky ook ziltige tonen bevat is niet heel gek. De Old Pulteney distilleerderij ligt in Wick. Hier in dit havenstadje in het noordoosten van Schotland draaide het leven lange tijd om de haringvangst. En om whisky!

De traditionele pakhuizen liggen op slechts 300 meter van de Noordzeekust. Hierdoor worden de whiskyvaten blootgesteld aan de verkwikkende zeelucht van de Noordzee en dat proef je in elke druppel Old Pulteney terug.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Mitra Hans & Hans nogmaals bedanken voor de organisatie van dit mooie festival.

Back to top