Door naar content

Cursusdag VAKO-drankenopleidingen: rond de wereld in 16 spirits

25 mei 2022

Op maandag 23 mei 2022 werd een nieuwe groep VAKO – cursisten ontvangen in De Monnikskap voor een cursusdag “Overig buitenlands gedistilleerd” als thema. Ook deze keer was Brand Ambassador Craft Spirits van De Monnik Dranken, Ronald Anneveldt, de cursusleider.

De ruim twintig cursisten werden deze maandag ontvangen in Oldenzaal. Ronald Anneveldt nam de leerlingen mee langs verschillende soorten buitenlands gedistilleerd. Zo kwamen er verschillende stijlen gin, rum en wodka aan bod, maar was er ook plek voor de misschien iets minder bekende aquavit, cachaça, tequila en mezcal.

Inspirerende omgeving

De cursisten zijn veelal werkzaam in de drankensector en volgen de opleidingsdagen op inspirerende plekken in de Nederlandse drankenindustrie. Niet alleen bij de distilleerderijen van Zuidam, Rutte, De Kuyper, maar ook bij importeurs zoals De Monnik Dranken en Van Wees, of speciaalzaken als de Cognactheek worden bezocht om daar de trainingsdagen te hebben.

Tijdens de dagen gaat het daarmee dan ook niet alleen om de theorie, maar krijgen de cursisten direct een fantastische blik achter de schermen bij veel van de facetten van de drankensector. Ook bij De Monnik Dranken werd daarom door commercieel directeur Luuk Olde Monnikhof verteld over het bedrijf en nam hij de Vako-ers mee op een rondleiding door het bedrijf.

Opleiding

VAKO drankenopleidingen is het opleidingsinstituut van Stichting Dranken Educatie Nederland. De VAKO, zoals het instituut in de volksmond kortweg wordt genoemd, werd al in 1951 in samenwerking met het Ministerie van OC&W opgericht met als doel bewaking en doorgeven van vakkennis en vakbekwaamheid in de drankenwereld.

De VAKO is een onafhankelijke organisatie en gespecialiseerd in het opleiden van medewerkers en ondernemers in de drankenwereld. Waar andere organisaties alleen opleiden of alleen examens afnemen, verzorgt de VAKO de opleiding en examinering binnen één organisatie. En dat leidt weer tot een volledig op de opleiding aansluitend examen. Voor eenieder die zich serieus met mooi gedistilleerd bezig houdt!

Back to top