Door naar content

Glen Scotia viert het Campbeltown Malts Festival 2022 met speciale botteling

10 mei 2022

Zeg je Campbeltown dan zeg je whisky. Wanneer je door de straten van het stadje loopt zie je op bijna iedere straathoek wel iets wat aan het rijke whiskyverleden van deze historische havenstad aan de westkust van Schotland doet denken.

Dat wordt zeker gevierd tijdens het Campbeltown Malts Festival. De drie nog bestaande distilleerderijen openen de deuren en verwelkomen iedereen tijdens een feestelijke week in mei. Wanneer je gaat reken dan op gastvrijheid, goede verhalen, topsfeer en een heerlijke speciale botteling voor het festival van dit jaar: De Glen Scotia 8 YO Peated Festival Edition 2022.Het is ‘helaas’ niet voor iedere whiskyliefhebber weggelegd om zelf naar de Glen Scotia distilleerderij te reizen om deze botteling ter plaatse te kopen. Maar gelukkig is deze Limited Edition wél in Nederland te krijgen. Deze heerlijke acht jaar oude single malt neemt je met ieder glas mee naar de speciale sfeer van dit jaarlijkse whisky feest.

The Glen Scotia Distillery

Proces

De whisky is ruim acht jaar geleden gedistilleerd in de knusse distilleerderij. Het heeft daarna zeven en een half jaar in first fill bourbon vaten van hoge kwaliteit gelagerd. Daarna is de zwaar geturfde whisky voor twaalf maanden gefinisht op Pedro Ximenez Hogsheads. De whisky is op vatsterkte van 56,5% in de fles gedaan. De whisky is non-chill filtered en is niet bijgekleurd.

Episch centrum van de whisky industrie

Campbeltown

Campbeltown heeft een rijke en roerige historie. In de Victoriaanse tijd werd het dan ook de Whisky hoofdstad van Schotland genoemd met meer dan 30 werkende distilleerderijen. In de laatste jaren krijgt het plaatsje met de vriendelijke bewoners meer en meer van de glans terug van deze bloeiperiode.

Ongekende prestatie

Distillery of the year

Niet alleen werd Glen Scotia als distilleerderij bekroond met de prestigieuze titel: Distillery of the year, ook ontvingen ze de vergelijkbare prijs voor de beste single malt van 2021.

Een prestatie van topformaat!

Nog nooit eerder heeft een distilleerderij deze prijzen in hetzelfde jaar gewonnen.


De echte smaak van Campbeltown

Proefnotities

Neus: Naast de kenmerkende geur van het vleugje zeelucht, waan je je met deze whisky op het strand bij Campbeltown bij een kampvuur.

Smaak:
Lagen van stroop, rijke kruiden en een onderliggende turfinvloed komen samen in een harmonieus feest.

Afdronk:
De echte smaak van Campbeltown met een vleugje zout en een duidelijk maritiem karakter.

Allocatie

Bestelinformatie


De allocatie en verkoop van deze whisky’s verloopt via de verkoop buitendienst van De Monnik Dranken.

106444 | GLEN SCOTIA
8YO PX Peated Festival Edition
56,5% 0,70 ltr

Back to top