Door naar content

Het is altijd weer voor Big Peat Beach BBQ Fèis Ìle 2022

19 mei 2022

Regen of zonneschijn, het maakt Big Peat niets uit! Hij maakt ook dit jaar weer een mooi feest van Fèis Ìle! Speciaal voor dit festival is de Beach BBQ Edition Fèis Ìle 2022 editie uitgebracht. Zo kan onze stoere visser dit jaar extra genieten van een barbecue op het strand met een glas van zijn favoriete rokerige Islay whisky in de hand.

Fèis Ìle Festival Botteling

Ieder jaar brengt Douglas Laing een festival editie uit. Het is inmiddels een traditie geworden. Voor de 2022 editie wordt de grens tussen land en zee opgezocht. Hier kan een heerlijke barbecue worden gehouden met de Big Peat Beach BBQ Edition Fèis Ìle 2022.

As natural as it gets

En als we het dan toch over tradities hebben, dan is het misschien ook goed om te weten dat Douglas Laing traditioneel gezien zijn whisky’s zo natuurlijk mogelijk bottelt: De whisky wordt niet koud gefilterd. Hierdoor blijft alle smaak behouden als de whisky de fles in gaat. Ook wordt de whisky niet bijgekleurd.

Cask Strength

Om deze Fèis ìle Editie extra pittig te maken is hij ook nog eens op zijn natuurlijke ‘cask strength’ gebotteld. Maar liefst 54,2%! Sta je met deze heerlijke malt in je glas, dan is het natuurlijk geen schande om hier een druppeltje water in te doen.

Uiteraard mag iedereen zelf weten hoe hij of zij van Big Peat geniet. Wij adviseren wel om hem eens naast een heerlijk stuk vlees van de BBQ te proberen. Of je daarbij in de regen of zonneschijn wilt staan, is geheel aan jezelf.

Proefnotities
 
Neus: In de neus komt vooral het rokerige karakter van de handgeselecteerde Islay single malt whisky’s naar voren die voor deze Limited Edition blended malt zijn uitgekozen. Verder is het alsof je op het strand naast een kampvuur staat, waar een stuk turf in licht te smeulen.
Smaak: De smaak weerspiegeld het karakter van Big Peat. Groot en stevig, door de rokerigheid en het alcoholpercentage van 54,2%. Uiteraard komt hier de rook weer goed tot zijn recht, aangevuld met een mooi zoetje (wat perfect bij een goed stuk vlees van de BBQ past!).
Afdronk: De lange en turf gerookte afdronk neemt je mee op een lange strandwandeling op het Schotse eiland Islay.

Bestelinformatie

Dit betreft een limited edition whisky met beperkte beschikbaarheid. De allocatie en verkoop van deze whisky verloopt via de verkoop buitendienst van De Monnik Dranken.

106432 | BIG PEAT Beach BBQ Edition Feis Ile 2022 54,2%

De verwachting is dat wij vanaf week 23 kunnen beginnen met uitleveren.

Islay blended malt whisky

Voor de whisky’s van iedere Remarkable Regional Malt selecteert de master blender van Douglas Laing een klein aantal whisky’s uit één specifieke regio. Zo wordt er met een klein aantal vaten single malt een whisky samengesteld die de smaak van de regio typeren.

Turf

Voor de Big Peat bottelingen zijn dit altijd de unieke whisky’s van het west Schotse eiland Islay. Het eiland is bekend vanwege de vele distilleerderijen die vaak de lokale turf gebruiken om de mout te drogen.

Cult status

Het kenmerkende rokerige karakter wat hierdoor in de whisky komt heeft het eiland een heuse cult status onder whisky liefhebbers opgeleverd. In Big Peat worden een aantal van deze kenmerkende whisky’s gebruikt. Zo zorgt Caol Ila voor de zoetheid in de blend. Bowmore voor de balans, Ardbeg voor de medicinale en aardse tonen en Port Ellen voor een vleugje elegantie.

Slàinte Mhath!

Back to top