Door naar content

Master of Darts 2022

23 mei 2022

Na 2 jaar afzien was het dan afgelopen zaterdag 21 mei eindelijk weer zover, Master of Darts 2022 bij Sportcafé De Kolk.

Deelnemers waren al maanden bezig geweest met het afstellen van de pijlen, het werken aan de techniek en een enkeling leefde zelfs celibatair. Daarentegen kon bij het merendeel de pijlen weer onder een laag stof weggehaald worden. Gijs Kerkhof maakte dit jaar zijn debuut op een groot toernooi maar leek niet onder de indruk.Om 14:00 werd het startsein gegeven door de strenge doch rechtvaardige organisatie, die de volgende poule-indeling had gemaakt:

POULE-INDELING

Poule 1 Poule 2 Poule 3
Remon Aveskamp
Thijs Willemsen
Robbie Wilke
Wim Merjenburgh
Tim Kroon
Daan grote Beverborg
Brenda Jaspers
Martijn Kooken
Esther de Leeuw
Rick Breukers
Rick Ebbers
Patrick Vrielink
Poule 4 Poule 5
Niek Heerink
Harry Holsbeek
Frans v/d Heide
Gijs Kerkhof
Linet oude Engberink
Frans Scholten
Nils Veld
Han Hamberg

Iedereen ging zeer enthousiast van start. Zelfs zo enthousiast dat ze niet goed hadden geluisterd naar de spelregels. Zo maakten de spelers van poule 2 hun eigen regels. In plaats van best of 3, speelden ze allemaal maar 1 leg. Ondanks een fantastische finish van 72 van Brenda, haalde ze de volgende ronde niet. Ook in poule 4 was het onwijs spannend. Gijs Kerkhof die voor het eerst dit spelletje speelde, gooide bijna 170 uit. Helaas kwam hij net 168 punten te kort maar toch een zeer mooie poging. Frans a.k.a. “The tall one” deed ook zijn uiterste best maar kwam net tekort.

In poule 3 was vooral de onderlinge prestige belangrijk. Zo wist Rick Ebbers eindelijk een wedstrijd te winnen op een groot toernooi. Ondanks een knappe 2e plek in de poule kwam hij net een paar punten tekort voor de kwartfinale. In poule 1 was het verrassend Thijs Willemsen die de eerste plek pakte net voor Remon. Het was duidelijk niet Wim zijn weekend want hij eindigde als laatste. Poule 5 werd zoals verwacht gewonnen door “good old” Frans Scholten. Linet nam beslag op de 2e plek en was daarmee de enige vrouw die de kwartfinale haalde. Een zeer knappe prestatie.Na de poulefase stond de barbecue klaar met lekkere stukken vlees, stokbrood en salade.
Nadat de buikjes vol waren, was het tijd voor de Knock-Out fase.

Die zag er als volgt uit:

Thijs Willemsen vs Remon Aveskamp
Tim Kroon vs Niek Heerink
Parick Vrielink vs Linet oude Engeberink
Frans Scholten vs Harry Holsbeek

Na boeiende gevechten met verrassende winnaars mochten Remon en Tim het in de halve finale tegen elkaar opnemen. Remon bleek over stalen zenuwen te beschikken en was het sterkste in een mooie strijd.

De andere halve finale ging tussen Frans en Patrick. Op papier al finale waardig. Frans schoot uit de startblokken met fantastische scores en stond al vrij snel 1-0 voor. Patrick bleek de man van de lange adem en wist alsnog met 1-2 te winnen. In de finale werd best of five gespeeld. Remon, die al vele sensationele partijen had gespeeld, leek vermoeid. Patrick nam gelijk het initiatief en pakte de eerste leg. Remon gaf desondanks niet op en veroverde de 2e leg. Ook de 3e en 4e leg ging het gelijk op waardoor het 2-2 stond.

In de allesbeslissende leg was het toch Patrick die het beste met de druk om kon gaan. Hij gooide de wedstrijd professioneel uit en bekroonde zich hiermee tot winnaar van het Master of Darts toernooi 2022. In een emotionele toespraak bedankte hij vrienden, familie en collega’s die hem altijd gesteund hebben. Hij gaf aan dat al die trainingsuren niet voor niets waren geweest. Onder een ovationeel applaus tilde hij vervolgens de beker de lucht in.

Het bleef daarna nog lang gezellig bij Sportcafé de Kolk.
De organisatie kijkt alweer reikhalzend uit naar de volgende editie.

Back to top