Door naar content

Nieuw hoofdstuk van de geschiedenis van Glengoyne beschreven met The Legacy Chapter 3

13 mei 2022

De Glengoyne distilleerderij heeft een lange historie met het maken van schitterende single malt whisky’s. Een gedeelte van deze geschiedenis wordt beschreven middels de Glengoyne The Legacy series. Op een geheel vloeibare wijze wordt de geschiedenis van sleutelfiguren van deze distilleerderij aangehaald.

The Legacy Series is de enige gelimiteerde uitgave van Glengoyne die wereldwijd wordt verkocht. Jaarlijks wordt hier een nieuwe editie aan toegevoegd. De Legacy Series vertellen de fascinerende verhalen over de rijke historie omtrent de Glengoyne Distilleerderij. Elke jaarlijkse release zal een duidelijke link hebben tussen verhaal, recept en proefnotities.

In het eerste hoofdstuk is Cochrane Cartwright ‘die het distilleerproces vertraagde om zo “unhurried” kwalitatief betere whisky te krijgen’ beschreven. In hoofdstuk twee werd Peter Russell vereerd met “zijn” whisky. De familie Russel is nog steeds eigenaar van de distilleerderij sinds Peter Russell deze overnam in 2003.Hoofdstuk 3

Dit is de derde uitvoering, oftewel het derde hoofdstuk. De Glengoyne Legacy series Chapter Three is opgedragen aan Sir Arthur John Tedder. Hij was de Glengoyne “excise man” en begon in 1899 te werken bij de distilleerderij. Tijdens zijn loopbaan heeft Tedder meegeholpen om de regels voor Schotse whisky te definiëren met Glengoyne als grote inspiratiebron.In 1909 werd Tedder geridderd vanwege: ‘onschatbare hulpverlening aan de Royal Commission of Inquiry naar whisky en andere drinkbare dranken’. Deze whisky is gemaakt met de hoge kwaliteit die Tedder zou waarderen en het leek daarom niet meer dan passend om dit hoofdstuk aan hem op te dragen. De whisky is gerijpt op Amerikaans eiken sherryvaten.

Sometimes, the right way is the long way

The Glengoyne way

Bij Glengoyne nemen ze de tijd voor alles wat tijd verdiend. De filosofie is namelijk dat niets zo kostbaar is als tijd. Hoewel de wereld steeds sneller lijkt te willen gaan moeten we soms stil staan bij de zaken die echt belangrijk zijn. Dit is dan ook één van de redenen dat Glengoyne niet alleen zijn tijd neemt voor de productie van de whisky, maar ook stil staat bij de toekomst. Als één van de groenste distilleerderijen doet de schitterend gelegen distilleerderij er alles aan om nog veel hoofdstukken aan de geschiedenis toe te kunnen voegen. In zowel productie als verpakking wordt steeds meer gedaan om nog meer te verduurzamen.

EVERY MINUTE SAVOURED | EVERY HOUR APPRECIATED

Proefnotities:

Neus: In de neus kenmerkende diepe sherrytonen van Glengoyne die de kaneel- en vanillearoma's vergezellen. Een zeer aangename combinatie van gemengde bessenjam en apfelstrudel verstrengeld met wat peer.

Smaak: In de mond een rijke en luxe mondvullende smaak met warme boerenjongens. Gecombineerd met gekruide broodjes die langzaam plaats maken voor tarte tatin en zachte cream sherry.

Afdronk: De afdronk is licht en fruitig die verdiept met hints van ananas, gedroogd fruit, donkere chocolade en aanhoudende kruiden.

CHAPTER 3

Bestelinformatie


De allocatie en verkoop van deze whisky’s verloopt via de verkoop buitendienst van De Monnik Dranken.

Art.nr 107466
GLENGOYNE The Legacy Chapter 3
48% 0,70 ltr

De verwachting is dat wij vanaf week 21 - 2022 kunnen beginnen met uitleveren.
Neem contact op met Joël de Kock, de verkoop buitendienst om deze mooie whisky te bestellen.

SUSTAINABILITY

Awards

Winner: Best Green Packaging Design: Spirits 2020

Masters: The Spirits Business Distillery Masters 2019

Commendation: The Amorium Sustainability Award: Spirits 2019

Winner: The Amorium Sustainability Award: Spirits 2017

Commendation: Green Company of the Year 2016

Commendation: The Amorium Sustainability Award: Spirits 2016

Back to top