Door naar content

Valentijn Klop debuteert met whisky’s Douglas Laing op Whiskyevent Woudenberg

04 mei 2022

Op zaterdag 30 april 2022 vond alweer voor de 16e keer het Whiskyevent Woudenberg in Wageningen plaats. Maar liefst 830 bezoekers vonden hun weg naar Theater Junushoff schuin tegenover de slijterij van de familie Woudenberg.

Whiskyevent Woudenberg

Het festival bestond uit een middag- en een avondsessie. De Wageningse whiskyliefhebbers konden bij de stand van De Monnik Dranken genieten van vele verschillende whisky’s.

Glencadam

Ronald Anneveldt vertelde de enthousiaste bezoekers alles over bijvoorbeeld het bijzondere interne waterrad van Glencadam. Van deze distilleerderij liet hij de 10 en 15 jaar oude whisky proeven.

GlenAllachie

Ook kon men kennismaken met The GlenAllachie 8 Years Old. Deze single malt is recent toegevoegd aan de core-range van GlenAllachie.

Bij deze 8 jaar oude whisky is er gekozen voor een combinatie van Pedro Ximénez, oloroso sherry puncheons, virgin oak vaten en rode wijn barriques. Uit de lovende reacties valt op te maken dat Billy Walker weer een heerlijke whisky heeft samengesteld.

Wereld Whisky’s

Ook nieuwe wereld whisky’s als Amrut, Kavalan en Mars konden op veel belangstelling rekenen. In Wageningen werd de allereerste Indiase Single Malt Whisky veelvuldig uitgeschonken.

Het verhaal over Mars Whisky – the rising star of Japanese whisky - werd door de bezoekers als een spons geabsorbeerd.

Jonge hond

Ronald beantwoordde in Wageningen vele vragen over ‘zijn’ whisky’s. Maar de meest gestelde vraag in Theater Junushoff was: “Wie is toch die ‘jonge hond’ op de stand van De Monnik Dranken?”

Douglas Laing

“Dat is Scallywag, uit de Remarkable Regional Malts serie!” had het antwoord van Ronald op bovenstaande vraag kunnen zijn. Maar het is natuurlijk Valentijn Klop.

Vanaf 1 april 2022 is Valentijn werkzaam bij De Monnik Dranken. Hij vertegenwoordigt de whisky’s van Douglas Laing in Nederland. In Wageningen maakte hij zijn festivaldebuut en deelde hij op enthousiaste wijze zijn liefde en passie voor de whisky’s van Douglas Laing met het publiek.

Valentijn had een mooie selectie whisky’s van deze bekende onafhankelijke Schotse bottelaar meegenomen.

Remarkable Regional Malts

Vanzelfsprekend stonden de Remarkable Regional Malts op de proeftafel in Wageningen. Deze reeks blended whisky’s vertegenwoordigen elk van de Schotse whiskyregio’s. Onder aanvoering van Big Peat geeft deze serie whisky’s een mooi overzicht van wat de Schotse whiskyregio’s te bieden hebben.


Exceptional Single Casks

Ook kon het publiek een aantal flessen uit de Exceptional Single Cask serie van Douglas Laing proeven.

Bij Douglas Laing beschikt men over een enorme voorraad whiskyvaten, allemaal afkomstig van verschillende distilleerderijen. Deze vaten vormen de basis van de Exceptional Single Casks.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Woudenberg Dranken en Theater Junushoff bedanken voor de organisatie van dit zeer geslaagde festival.

 

 

Back to top