Door naar content

Drankenwereld geniet tijdens The Art of Drinks 2022

02 november 2022

Op 29, 30 en 31 oktober 2022 vond de 2e editie van The Art of Drinks plaats. Drie dagen lang stond de Gashouder in Amsterdam in het teken van bier, wijn, sterke drank en cocktails.

Drankenwereld komt samen in Gashouder

Toonaangevende merken en distributeurs uit de drankenindustrie waren naar de Gashouder in Amsterdam gekomen. Samen met bekende wijnmakers, bierbrouwers, bartenders, sommeliers en chefs deelden zij hun kennis en liefde voor het vak met de massaal toegestroomde bezoekers.

Meer dan 1000 verschillende dranken

In totaal waren er meer dan 1000 alcoholische en non-alcoholische dranken te proeven op het grootste drankenfestival van Nederland.

Wijn, spirits en cocktails

Net als vorig jaar was De Monnik Dranken ook dit jaar goed vertegenwoordigd in de Amsterdamse Gashouder. Het publiek kon terecht bij diverse stands met wijn, whisky, gin, cognac en rum.

Gezamenlijk vertelden de standhouders de verhalen achter de merken en natuurlijk werd er volop geproefd.

Cocktailbar

Bij de cocktailbar van Max van Helvoirt kon men terecht voor enkele heerlijke cocktails.

70 verschillende stands (plattegrond)

The Art of Drinks 2022

70 verschillende stands

Het festival vond verdeeld over 3 dagen plaats. Waarbij de zaterdag speciaal was ingericht voor de consument en de zondag en maandag voor respectievelijk retail en horeca.

Breed aanbod

Zij konden terecht bij 70 verschillende stands met elk hun eigen expertise, zoals Schotse en Ierse single malt whisky’s of trendy wijnen uit verschillende landen.

Maar ook alcoholvrije dranken, speciaalbieren en heerlijke cocktails konden rekenen op veel belangstelling.

Ontdekken favoriete drank

The Art of Drinks 2022

Ontdekken favoriete drank

De eerste dag van het drankenfestijn was gericht op de consument. Menig thuisbartender, wijnkenner of whiskyliefhebber was naar de Gashouder gekomen om te genieten van zijn of haar favoriete drank.

Maar er werden ook nieuwe dranken ontdekt, zoals bijvoorbeeld rum, tequila of mezcal. Natuurlijk ontbraken ‘the good old’ single malt whisky’s niet op The Art of Drinks. Veelal Schots, maar ook whisky’s uit Ierland, Amerika of de Nieuwe Wereld werden met veel interesse geproefd.

Ondertussen kon men genieten van live-muziek of een hapje eten bij één van de foodstands.

Wijn

Het wijnassortiment van De Monnik Dranken is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Daardoor is er een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

Tijdens deze editie van The Art of Drinks kon het publiek genieten van wijnen van bijvoorbeeld Angelo Negro en Sartori uit Italië, Bodegas Portia uit Spanje, Alvi's Drift en Benguela Cove uit Zuid-Afrika en Tahbilk uit Australië.

Alcoholvrije wijnen Lighthouse

Alcoholvrije wijnen

De opmars van alcoholvrije wijn zet door en het aanbod én kwaliteit neemt toe.

Lighthouse

Wijnproducent Peter Mertes uit het kleine dorpje Minheim aan de Moezel heeft met Lighthouse een aantal uitstekende alcoholvrije wijnen op de markt gebracht.

Horeca

Vanuit de horeca was er veel belangstelling voor deze wijnen. Een goed alcoholvrij aanbod kan immers omzetverhogend werken. Met name de witte, mousserende en rosé variant van Lighthouse werden uitstekend beoordeeld.

Spirits

Liefhebbers van whisky, rum, cognac konden zich uitleven in de 'dark spirits area'.

Whisky

Bij de fraai ingerichte stands kon men o.a. genieten van bijvoorbeeld Loch Lomond, Glen Scotia, Glengoyne of Tamdhu.

Nieuw

Ook stond de range van Balblair volop in de belangstelling. Dit whiskymerk is per 1 oktober 2022 toegevoegd aan het portfolio van De Monnik Dranken en vormt samen met Old Pulteney, Speyburn en anCnoc een mooie reeks whiskymerken.

De verwachting is dat Balblair Highland Single Malt vanaf begin november beschikbaar is voor de Nederlandse markt.

'Schatkamer' met exclusieve spirits

The Art of Drinks 2022

'Schatkamer' met exclusieve spirits

Tegenover de ruimte waar de seminars werden gehouden was een stand met zeer bijzondere spirits ingericht. Deze stand - ook wel 'de schatkamer' genoemd - werd bemand door Ronald Anneveldt.

Proeven

Op uitnodiging van Ronald kon een select gezelschap het afzetlint passeren om de spirits van dichtbij te bekijken en eventueel een klein beetje proeven.

Unieke ervaring

Hoe vaak krijg je de kans om een 40 jaar oude whisky te proeven? Of een armagnac uit 1974? Of een fles van de bijna mythische Pappy van Winkle Bourbon te bekijken?

Ronald nam bezoekers mee op een mooie geschiedenisreis langs de verschillende spirits.

Een selectie uit 'de schatkamer'
  • Pappy van Winkle Bourbon 12 Years Old 2021 Release
  • Littlemill 29 Years Old Privat Cellar Collection 2019 0,70ltr + 5cl
  • Filliers Barrel Aged Genever 30 Years Old Single Cask
  • Glenturret 30 Years Old Highland Single Malt 2020 0,70 ltr
  • Rosebank 31 Years Old Lowland Single Malt 48,1% 0,70 ltr
  • Tomintoul 40 Years Old Quadruple Cask
  • Dictador 2 Masters Carlos I 1980
  • Janneau Armagnac Vintage 1974
  • Xtra Old Particular Dumbarton 55 Years Old Closed Distillery
Max van Helvoirt Cocktailbar

The Art of Drinks 2022

Cocktails

Tijdens een evenement met de naam 'The Art of Drinks' mogen cocktails natuurlijk niet ontbreken.

In de Gashouder kon het publiek bij meerdere cocktailbars - waaronder die van Max van Helvoirt, El Dorado Rum en Spearhead Whisky - genieten van de meest bijzondere cocktails.

Dankzij de enorme populariteit van gin-tonic de laatste jaren is de wereld van cocktails totaal veranderd. Een goede gin, whisky of rum zie je steeds vaker gecombineerd worden met een zorgvuldig geselecteerde mixer zoals een speciale tonic, ginger ale of soda.

 

 

Seminars

Tijdens The Art of Drinks werden tientallen verschillende workshops, masterclasses en seminars georganiseerd. Erkende experts uit de drankenindustrie brachten hun opgedane kennis en ervaring op enthousiaste wijze over op het publiek.

Proeverijen met single malt whisky’s als Glengoyne, Loch Lomond, het beroemde wijnhuis Los Vascos uit Chili of bijzondere Israëlische wijnen van Golan Heights Winery.

‘Most Luxurious Whisky Tasting Ever’

The Art of Drinks 2022

‘Most Luxurious Whisky Tasting Ever’

Op zaterdag aan het eind van de middag kon een select gezelschap whiskyliefhebbers deelnemen aan de ‘Most Luxurious Whisky Tasting Ever’.

Deze tasting stond onder leiding van Ronald Anneveldt. Hij schonk enkele zeer bijzondere whisky’s uit en vertelde het verhaal achter deze whisky’s.

De bezoekers luisterden vol interesse en genoten volop van elke slok. Onder andere een  29 jaar oude Littlemill, een 30 jaar oude Loch Lomond en een 31 jaar oude Rosebank werden geproefd.

 

 

Bedankt

Langs deze weg willen wij de standhouders, de organisatie en alle bezoekers bedanken voor een fantastische editie van The Art of Drinks!

 

Back to top