Door naar content

Glengoyne 15 YO Single Malt Whisky weer toegevoegd aan core-range

07 november 2022

Glengoyne 15 Years Old is terug! Tijdens de afgelopen editie van The Art of Drinks was de 15 jaar oude Glengoyne voor de liefhebbers al even te proeven. Nu is de whisky opnieuw toegevoegd aan de core-range van Glengoyne.

Glengoyne 15 Years Old

De Glengoyne distilleerderij heeft de 15 jaar oude single malt whisky opnieuw uitgebracht. De whisky is – zoals gebruikelijk bij Glengoyne – bijzonder langzaam gedistilleerd.

Fruitig

Door dit langzame proces ontwikkelen zich – de voor Glengoyne kenmerkende - fruitige tonen. Na het distillatieproces heeft de whisky 15 jaar lang gerijpt op verschillende vaten.

Bourbon- en sherryvaten

Bij deze whisky zijn fill bourbon vaten (20%), first fill sherry vaten (25%) en refill vaten (55%) gebruikt.

Glengoyne-stijl

Het resultaat is whisky in Glengoyne-stijl; een perfecte balans tussen de fruitige tonen en de rijping op bourbon- en sherryvaten. Het is een intrigerende ‘Glengoyne-dram’ met een uniek smaakprofiel.

Glengoyne 15 Years Old proefnotities

Glengoyne 15 Years Old

Proefnotities

Neus

Vers hooi, mout, rozenbottel, citrusvruchten en gedroogd fruit.

Smaak

Zuiver met een zachte zoetheid, een vleugje tropisch fruit, gekonfijte citroen, kaneel, vanille en appeltaart.

Afdronk

Aangenaam droge afdronk met zachte kruiden en aanhoudende kruidigheid van eikenhout.

Bestelinformatie

Glengoyne 15 Years Old is op voorraad en vrij te bestellen.

Groen en duurzaam

Tijd speelt een belangrijke rol bij Glengoyne. Je kunt veel dingen in het leven versnellen, maar er zijn geen ‘shortcuts’ voor tijd.

Dit heeft natuurlijk betrekking op de tijd waarin de whisky wordt gedistilleerd of in het vat doorbrengt, maar ook op de toekomst van de distilleerderij.

Het is niet voor niets dat er bij Glengoyne veel gedaan wordt aan verduurzaming. Glengoyne wordt ook wel de ‘groenste’ distilleerderij van Schotland genoemd.

Zo is er veel gedaan om de uitstoot tijdens het productieproces te verminderen, maar ook de verpakking van de whisky is gemaakt van volledig recyclebare materialen.

Lees meer over Glengoyne

 

Our way. The Glengoyne Way. No-one takes more time and care.
Back to top