Door naar content

Malbecs van Phebus volop in de belangstelling bij proeverij Wijnhandel van Dijk

16 november 2022

Op vrijdagavond 4 november 2022 was de kantine van Excelsior’20 in Schiedam het decor van de wijnproeverij van Wijnhandel van Dijk. Namens De Monnik Dranken was Patrick van Egmond aanwezig met een mooie selectie uit het wijnassortiment.

Wijnproeverij

Zo’n 150 klanten van Wijnhandel van Dijk waren - op uitnodiging van Marcel en Marina - op de proeverij afgekomen. Zij genoten van de gezelligheid en de mooie wijnen die op de tafels te proeven waren.

Gamla

Wijnproeverij van Dijk Schiedam

Gamla

Bij tafel 1 kon de Gamla Brut van Golan Heights Winery als eerste wijn geproefd worden. Deze wijn is gemaakt van chardonnay en pinot noir, een heerlijk verkwikkende wijn om de avond goed mee te beginnen.

Maar ook de andere wijnen van dit wijnhuis, zoals de Gamla Riesling, Gamla Sangiovese, Yarden Chardonnay, Yarden Syrah en Yarden Frozen Gewürztraminer konden op veel belangstelling rekenen.

 

 

Villa Trasqua en Belpoggio

Wijnproeverij van Dijk in Schiedam

Villa Trasqua en Belpoggio

Ook de Italiaanse wijnen waren goed vertegenwoordigd in Schiedam. Zo kon er een biologische Chianti Classico van Villa Trasqua worden geproefd.

Belpoggio

Daarnaast stonden beide wijnen van Belpoggio op de proeftafel. Veel bezoekers vonden het interessant om eens een Brunello di Montalcino te proeven, maar ook het jongere broertje (of zusje) de Rosso di Montalcino, viel goed in de smaak.

 

 

Phebus

Malbecs favoriet

Phebus

Met 5 wijnen van Phebus kon men ook Argentijnse wijnen proeven. De beide malbecs (Mendoza en Patagonië)

Ideale omstandigheden

De druiven voor de wijnen die Phebus produceert komen uit de beste gebieden in Mendoza en Patagonië (Alto Valle de Rio Negro). De omstandigheden zijn hier ideaal voor de malbec en andere druivenrassen.

 

 

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Douglas Laing whiskyproeverij bij Wijnhuis Den Boer
30 november 2022

Douglas Laing whiskyproeverij bij Wijnhuis Den Boer

Op donderdagavond 17 november 2022 vond er in Krimpen aan de Lek een proeverij met de whisky’s van Douglas Laing plaats. Een dertigtal whiskyliefhebbers waren naar het proeflokaal van Wijnhuis Den Boer gekomen. Zij genoten van een smaakvolle avond, waarbij o.a. de Scallywag Winter Edition 2022 en Big Peat Christmas Edition 2022 werden geproefd.

Bezoekers najaarsproeverij Slijterij Adegeest genieten van Bodegas Portia en ‘woestijnwijn’
29 november 2022

Bezoekers najaarsproeverij Slijterij Adegeest genieten van Bodegas Portia en ‘woestijnwijn’

Op donderdagavond 17 november 2022 vond er in het Cultureel Centrum Voorschoten de najaarsproeverij van Slijterij Adegeest plaats. De klanten van Petra en Michel Smit waren erg enthousiast over de te proeven wijnen.

Golan Heights Winery proeverij bij restaurant Gouds Glas in Gouda
29 november 2022

Golan Heights Winery proeverij bij restaurant Gouds Glas in Gouda

Op woensdagavond 23 november 2022 vond er in restaurant Gouds Glas op de Markt in Gouda een zeer bijzondere proeverij plaats. Op tafel stonden de wijnen van Golan Heights Winery uit Israël met daarbij niemand minder dan de chef-wijnmaker zelf, Victor Schoenfeld. Het thema van de avond was het ‘terroir’, de combinatie van ondergrond en klimaat. Wat doet dit met de wijnen afkomstig uit Galilea?

Mark Reynier vertelt over bijzonder terroir project Waterford Whisky
28 november 2022

Mark Reynier vertelt over bijzonder terroir project Waterford Whisky

Mark Reynier is een beroemdheid in de whiskywereld. Hij maakte van Bruichladdich één van Schotlands meest progressieve whiskymerken. Van maandag 14 t/m woensdag 16 november 2022 was hij in Nederland om te vertellen over zijn spraakmakende nieuwe project; Waterford Whisky

Smokehead Terminado Tequila Cask Finish
28 november 2022

Smokehead Terminado Tequila Cask Finish

Er is een nieuwe Islay single malt whisky van Smokehead onderweg naar Nederland! Deze Terminado Tequila Cask Finish brengt Islay single malt whisky en tequila samen!

Dopff au Moulin Winemakersdiner in Zeewolde
25 november 2022

Dopff au Moulin Winemakersdiner in Zeewolde

Op donderdag 10 november 2022 bracht Etienne-Arnoud, 13e generatie van de Dopff familie een bezoek aan de Nederlandse markt.

Back to top