Door naar content

Malbecs van Phebus volop in de belangstelling bij proeverij Wijnhandel van Dijk

16 november 2022

Op vrijdagavond 4 november 2022 was de kantine van Excelsior’20 in Schiedam het decor van de wijnproeverij van Wijnhandel van Dijk. Namens De Monnik Dranken was Patrick van Egmond aanwezig met een mooie selectie uit het wijnassortiment.

Wijnproeverij

Zo’n 150 klanten van Wijnhandel van Dijk waren - op uitnodiging van Marcel en Marina - op de proeverij afgekomen. Zij genoten van de gezelligheid en de mooie wijnen die op de tafels te proeven waren.

Gamla

Wijnproeverij van Dijk Schiedam

Gamla

Bij tafel 1 kon de Gamla Brut van Golan Heights Winery als eerste wijn geproefd worden. Deze wijn is gemaakt van chardonnay en pinot noir, een heerlijk verkwikkende wijn om de avond goed mee te beginnen.

Maar ook de andere wijnen van dit wijnhuis, zoals de Gamla Riesling, Gamla Sangiovese, Yarden Chardonnay, Yarden Syrah en Yarden Frozen Gewürztraminer konden op veel belangstelling rekenen.

 

 

Villa Trasqua en Belpoggio

Wijnproeverij van Dijk in Schiedam

Villa Trasqua en Belpoggio

Ook de Italiaanse wijnen waren goed vertegenwoordigd in Schiedam. Zo kon er een biologische Chianti Classico van Villa Trasqua worden geproefd.

Belpoggio

Daarnaast stonden beide wijnen van Belpoggio op de proeftafel. Veel bezoekers vonden het interessant om eens een Brunello di Montalcino te proeven, maar ook het jongere broertje (of zusje) de Rosso di Montalcino, viel goed in de smaak.

 

 

Phebus

Malbecs favoriet

Phebus

Met 5 wijnen van Phebus kon men ook Argentijnse wijnen proeven. De beide malbecs (Mendoza en Patagonië)

Ideale omstandigheden

De druiven voor de wijnen die Phebus produceert komen uit de beste gebieden in Mendoza en Patagonië (Alto Valle de Rio Negro). De omstandigheden zijn hier ideaal voor de malbec en andere druivenrassen.

 

 

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Patrick blijft domineren tijdens Masters of Darts 2023
24 maart 2023

Patrick blijft domineren tijdens Masters of Darts 2023

Zaterdag 18 maart 2023 stond het jaarlijkse darttoernooi van De Monnik Dranken weer op het programma. Master of darts 2023 was een feit! Onder de bezielende leiding van Thijs Willemsen en Esther de leeuw werden de deuren van Sportcafé de Kolk om klokslag 13.00 uur geopend.

Een laatste ode aan anCnoc
23 maart 2023

Een laatste ode aan anCnoc

Rondje Schotland is een populair thema voor een whiskyproeverij. Op vrijdag 10 maart 2023 vond er één plaats in Noord-Scharwoude en op zondag 19 maart 2023 reisde Ronald Anneveldt af naar Malden. Ronald had 8 heerlijke Schotse whisky’s op de proefmat staan, waaronder anCnoc uit de Highlands.

Whisky Weekend Twente 2023, mooi daj d’r warn!
21 maart 2023

Whisky Weekend Twente 2023, mooi daj d’r warn!

Op 17 en 18 maart 2023 vond in Almelo de 11e editie van Whisky Weekend Twente plaats. 1200 liefhebbers genoten van talloze whisky’s in combinatie met heerlijke gerechten en specialiteiten uit Schotland en Twente.

Uniek Loch Lomond Wine Finishes Diner in Fort Jutphaas
16 maart 2023

Uniek Loch Lomond Wine Finishes Diner in Fort Jutphaas

Op zondag 12 maart 2023 vond de lancering van de 'Wine Finishes' van Loch Lomond plaats. Tijdens een fantastisch diner bij het in het robuuste Fort Jutphaas gelegen restaurant Céline werden een vijftal unieke single cask bottelingen van Loch Lomond gepresenteerd.

509 wijnen in de spotlights op MWX 2023 in Studio 21 te Hilversum
15 maart 2023

509 wijnen in de spotlights op MWX 2023 in Studio 21 te Hilversum

Op maandag 13 maart 2023 vond De Monnik Wine Experience plaats in de foyer van Studio 21 op het Mediapark in Hilversum. Vanaf 11.00 uur stonden ongeveer 509 wijnen open om geproefd te worden door de massaal toegestroomde bezoekers.

Glen Scotia Oloroso Hogshead exclusief voor Nederlandse Campbeltown-whiskyliefhebbers
09 maart 2023

Glen Scotia Oloroso Hogshead exclusief voor Nederlandse Campbeltown-whiskyliefhebbers

Met de Glen Scotia Oloroso Hogshead is er een bijzondere limited edition whisky vanuit Campbeltown onderweg naar Nederland. Deze batch bestaat uit drie identieke ex-bourbonvaten en voor de finish is gebruik gemaakt van Oloroso Hogshead-vaten.

Back to top