Door naar content

Malbecs van Phebus volop in de belangstelling bij proeverij Wijnhandel van Dijk

16 november 2022

Op vrijdagavond 4 november 2022 was de kantine van Excelsior’20 in Schiedam het decor van de wijnproeverij van Wijnhandel van Dijk. Namens De Monnik Dranken was Patrick van Egmond aanwezig met een mooie selectie uit het wijnassortiment.

Wijnproeverij

Zo’n 150 klanten van Wijnhandel van Dijk waren - op uitnodiging van Marcel en Marina - op de proeverij afgekomen. Zij genoten van de gezelligheid en de mooie wijnen die op de tafels te proeven waren.

Gamla

Wijnproeverij van Dijk Schiedam

Gamla

Bij tafel 1 kon de Gamla Brut van Golan Heights Winery als eerste wijn geproefd worden. Deze wijn is gemaakt van chardonnay en pinot noir, een heerlijk verkwikkende wijn om de avond goed mee te beginnen.

Maar ook de andere wijnen van dit wijnhuis, zoals de Gamla Riesling, Gamla Sangiovese, Yarden Chardonnay, Yarden Syrah en Yarden Frozen Gewürztraminer konden op veel belangstelling rekenen.

 

 

Villa Trasqua en Belpoggio

Wijnproeverij van Dijk in Schiedam

Villa Trasqua en Belpoggio

Ook de Italiaanse wijnen waren goed vertegenwoordigd in Schiedam. Zo kon er een biologische Chianti Classico van Villa Trasqua worden geproefd.

Belpoggio

Daarnaast stonden beide wijnen van Belpoggio op de proeftafel. Veel bezoekers vonden het interessant om eens een Brunello di Montalcino te proeven, maar ook het jongere broertje (of zusje) de Rosso di Montalcino, viel goed in de smaak.

 

 

Phebus

Malbecs favoriet

Phebus

Met 5 wijnen van Phebus kon men ook Argentijnse wijnen proeven. De beide malbecs (Mendoza en Patagonië)

Ideale omstandigheden

De druiven voor de wijnen die Phebus produceert komen uit de beste gebieden in Mendoza en Patagonië (Alto Valle de Rio Negro). De omstandigheden zijn hier ideaal voor de malbec en andere druivenrassen.

 

 

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

The Glenturret 2024 Release
16 juli 2024

The Glenturret 2024 Release

De zomer is weer begonnen en dat betekent dat het de hoogste tijd is voor de jaarlijkse release van The Glenturret. De 2024-release van The Glenturret bestaat, net als voorgaand jaar, uit 7 verschillende whisky’s die zorgvuldig zijn samengesteld door whiskymaker Bob Dalgarno en zijn team.

Hellyers Road vernieuwd core-range met drie indrukwekkende single malt whisky’s
15 juli 2024

Hellyers Road vernieuwd core-range met drie indrukwekkende single malt whisky’s

Hellyers Road heeft het volledige assortiment vernieuwd. In Nederland komen met Aurora Australis, Double Cask en The Journeyman 3 nieuwe releases beschikbaar. Deze nieuwe core-range staat geheel in het teken van Tasmaanse bergen, zuivere lucht, groene natuur en de felle zon.

Whisky Festival West-Friesland 2024 met Japanse favoriet
12 juli 2024

Whisky Festival West-Friesland 2024 met Japanse favoriet

Op vrijdagavond 5 juli 2024 trokken ongeveer 181 whiskyliefhebbers naar Café de Kreek in Zwaag voor de derde editie van het Whisky Festival West-Friesland (WFWF). Dit kleinschalige maar oergezellige evenement werd georganiseerd door Slijterij Vidra. Met een warme sfeer en een scala aan whisky’s werd het voor de bezoekers een avond om niet snel te vergeten.

Cocktail & Rum Summerfest 2024
11 juli 2024

Cocktail & Rum Summerfest 2024

Met het Cocktail & Rum Summerfest 2024 vond er op zaterdag 6 juli 2024 een fantastisch nieuw festival plaats. Ondanks de niet zo zomerse weersomstandigheden genoten zo’n 320 bezoekers op Landgoed Chateau Marquette in Heemskerk van heerlijke cocktails, gin, rum en limoncello.

Tropisch fris en sappig wit uit Zuid-Afrika
10 juli 2024

Tropisch fris en sappig wit uit Zuid-Afrika

“Altijd betrouwbaar, kenmerkend én lekker”, zo omschrijft Hubrecht Duijker de Alvi’s Drift Chenin Blanc 2023 in zijn maandmagazine voor de maand juli 2024. Een mooi compliment voor deze tropisch frisse en sappige witte wijn uit Zuid-Afrika.

Villa Trasqua op Tour d’Elégance 2024
09 juli 2024

Villa Trasqua op Tour d’Elégance 2024

Op zondag 30 juni 2024 vond de Tour d’Elégance en landgoedpicknick op Heerlijkheid Mariënwaerdt plaats. Dit is de officiële aftrap van Wheels - Concours d’Elegance, dat zal plaatsvinden op 13, 14 en 15 september 2024 op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt.

Back to top