Door naar content

Malbecs van Phebus volop in de belangstelling bij proeverij Wijnhandel van Dijk

16 november 2022

Op vrijdagavond 4 november 2022 was de kantine van Excelsior’20 in Schiedam het decor van de wijnproeverij van Wijnhandel van Dijk. Namens De Monnik Dranken was Patrick van Egmond aanwezig met een mooie selectie uit het wijnassortiment.

Wijnproeverij

Zo’n 150 klanten van Wijnhandel van Dijk waren - op uitnodiging van Marcel en Marina - op de proeverij afgekomen. Zij genoten van de gezelligheid en de mooie wijnen die op de tafels te proeven waren.

Gamla

Wijnproeverij van Dijk Schiedam

Gamla

Bij tafel 1 kon de Gamla Brut van Golan Heights Winery als eerste wijn geproefd worden. Deze wijn is gemaakt van chardonnay en pinot noir, een heerlijk verkwikkende wijn om de avond goed mee te beginnen.

Maar ook de andere wijnen van dit wijnhuis, zoals de Gamla Riesling, Gamla Sangiovese, Yarden Chardonnay, Yarden Syrah en Yarden Frozen Gewürztraminer konden op veel belangstelling rekenen.

 

 

Villa Trasqua en Belpoggio

Wijnproeverij van Dijk in Schiedam

Villa Trasqua en Belpoggio

Ook de Italiaanse wijnen waren goed vertegenwoordigd in Schiedam. Zo kon er een biologische Chianti Classico van Villa Trasqua worden geproefd.

Belpoggio

Daarnaast stonden beide wijnen van Belpoggio op de proeftafel. Veel bezoekers vonden het interessant om eens een Brunello di Montalcino te proeven, maar ook het jongere broertje (of zusje) de Rosso di Montalcino, viel goed in de smaak.

 

 

Phebus

Malbecs favoriet

Phebus

Met 5 wijnen van Phebus kon men ook Argentijnse wijnen proeven. De beide malbecs (Mendoza en Patagonië)

Ideale omstandigheden

De druiven voor de wijnen die Phebus produceert komen uit de beste gebieden in Mendoza en Patagonië (Alto Valle de Rio Negro). De omstandigheden zijn hier ideaal voor de malbec en andere druivenrassen.

 

 

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Meikle Tòir, een nieuw geturfd avontuur van Billy Walker
26 september 2023

Meikle Tòir, een nieuw geturfd avontuur van Billy Walker

Meikle Tòir wordt uitgesproken als ‘mee-kuhl tor’ en is een nieuwe geturfde single malt whisky uit de Speyside. De lancering van Meikle Tòir is een fraaie mijlpaal voor The GlenAllachie Distillery, waarbij passie en vakmanschap samenkomen in een ongeëvenaarde geturfde Schotse single malt whisky.

Smokehead Bike Tour
26 september 2023

Smokehead Bike Tour

Van 2 tot 6 september 2023 waren de brand ambassadors van Smokehead op tour door Nederland. Michael Brown en Mikey Sim kwamen over uit Schotland en namen iets heel bijzonders mee, The Smoker.

The Gauldrons Cask Strength Limited Edition 2023
25 september 2023

The Gauldrons Cask Strength Limited Edition 2023

Het is alweer een aantal dagen geleden dat de dag precies even lang is als de nacht, kortom; de herfst is begonnen. Daarom is het de hoogste tijd om de nieuwste The Gauldrons Cask Strength Limited Edition aan te kondigen!

Loch Lomond  Single Grain 2022 Mizunara Wood Finish primeur in Almelo
22 september 2023

Loch Lomond Single Grain 2022 Mizunara Wood Finish primeur in Almelo

Op woensdag 6 september 2023 organiseerden Marco en Maaike Schonewille van Slijterij Promillage uit Almelo een whiskyproeverij. Speciaal voor deze gelegenheid hadden ze Arjan Hartkamp – merkenambassadeur voor Loch Lomond en Glen Scotia – uitgenodigd.

Bezoek wijnmaker Alejandro Galaz van Viña Ventisquero
22 september 2023

Bezoek wijnmaker Alejandro Galaz van Viña Ventisquero

Op donderdag 7 en vrijdag 8 september 2023 waren Alejandro Galaz en Nicolas Kowalski in Nederland. Ze kwamen vanuit Chili om de Grey wijnen, de Tara-serie en de Icon-range te promoten. Alejandro is wijnmaker bij Ventisquero en Nicolas is de exportmanager van dit Chileense wijnhuis.

Loch Lomond Steam & Fire
21 september 2023

Loch Lomond Steam & Fire

Steam & Fire is de nieuwste toevoeging aan de core-range van Loch Lomond. Het is een visitekaartje van de technische capaciteiten van de innovatieve distilleerderij. Steam & Fire is het resultaat van verkenning en experimenteren, waarbij alle know-how van de master distiller en ‘coopers’ samenkomen.

Back to top