Door naar content

Malbecs van Phebus volop in de belangstelling bij proeverij Wijnhandel van Dijk

16 november 2022

Op vrijdagavond 4 november 2022 was de kantine van Excelsior’20 in Schiedam het decor van de wijnproeverij van Wijnhandel van Dijk. Namens De Monnik Dranken was Patrick van Egmond aanwezig met een mooie selectie uit het wijnassortiment.

Wijnproeverij

Zo’n 150 klanten van Wijnhandel van Dijk waren - op uitnodiging van Marcel en Marina - op de proeverij afgekomen. Zij genoten van de gezelligheid en de mooie wijnen die op de tafels te proeven waren.

Gamla

Wijnproeverij van Dijk Schiedam

Gamla

Bij tafel 1 kon de Gamla Brut van Golan Heights Winery als eerste wijn geproefd worden. Deze wijn is gemaakt van chardonnay en pinot noir, een heerlijk verkwikkende wijn om de avond goed mee te beginnen.

Maar ook de andere wijnen van dit wijnhuis, zoals de Gamla Riesling, Gamla Sangiovese, Yarden Chardonnay, Yarden Syrah en Yarden Frozen Gewürztraminer konden op veel belangstelling rekenen.

 

 

Villa Trasqua en Belpoggio

Wijnproeverij van Dijk in Schiedam

Villa Trasqua en Belpoggio

Ook de Italiaanse wijnen waren goed vertegenwoordigd in Schiedam. Zo kon er een biologische Chianti Classico van Villa Trasqua worden geproefd.

Belpoggio

Daarnaast stonden beide wijnen van Belpoggio op de proeftafel. Veel bezoekers vonden het interessant om eens een Brunello di Montalcino te proeven, maar ook het jongere broertje (of zusje) de Rosso di Montalcino, viel goed in de smaak.

 

 

Phebus

Malbecs favoriet

Phebus

Met 5 wijnen van Phebus kon men ook Argentijnse wijnen proeven. De beide malbecs (Mendoza en Patagonië)

Ideale omstandigheden

De druiven voor de wijnen die Phebus produceert komen uit de beste gebieden in Mendoza en Patagonië (Alto Valle de Rio Negro). De omstandigheden zijn hier ideaal voor de malbec en andere druivenrassen.

 

 

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Valentijnsdag Masterclass Douglas Laing met…. Valentijn!
22 februari 2024

Valentijnsdag Masterclass Douglas Laing met…. Valentijn!

Op woensdagavond 14 februari 2024 vond er bij Slijterij Frans Muthert in het Groningse Musselkanaal een heuse 'Valentijnsdag met Valentijn Masterclass' plaats. Daarbij stonden de whisky’s van de onafhankelijke Schotse whiskybottelaar Douglas Laing centraal.

Driestrijd tussen anCnoc, Balblair en Glencadam in de Hoekse Waard
21 februari 2024

Driestrijd tussen anCnoc, Balblair en Glencadam in de Hoekse Waard

Slijterij d'Ouwe Have uit Strijen organiseerde op vrijdagavond 16 februari 2024 een interessante whiskyproeverij. Ronald van Kempen had 26 whiskyliefhebbers én Ronald Anneveldt uitgenodigd.

Rock Island The Year Of The Dragon op Bier en Whisky Festival Assen
20 februari 2024

Rock Island The Year Of The Dragon op Bier en Whisky Festival Assen

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari 2024 vond bij De Bonte Wever in het Drentse Assen alweer de 5e editie van Bier en Whisky Festival Assen plaats. Zoals de naam al doet vermoeden; een drankenfestival met de nadruk op lokaal en regionaal bier en natuurlijk whisky. Daaronder dus de The Year Of The Dragon, de nieuwste limited edtion van Rock Island.

Loch Lomond 12 YO maakt indruk op whiskyproeverij in Steenwijk
14 februari 2024

Loch Lomond 12 YO maakt indruk op whiskyproeverij in Steenwijk

Op vrijdagavond 9 februari 2024 vond er een whiskyproeverij plaats in het sfeervolle proeflokaal achter de winkel van Genieten bij Bert. Deze slijterij is eigendom van Esther en Bert Marinus en ligt in het prachtige oude vestingstadje Steenwijk.

Bezoek Hoogheden Kadolster bij De Monnik Dranken & Carnavalstour 2024
13 februari 2024

Bezoek Hoogheden Kadolster bij De Monnik Dranken & Carnavalstour 2024

Ondanks het hele korte carnavalsseizoen dit jaar, werd er op vrijdag 9 februari 2024 toch weer het carnavalsweekend ingeluid met een bezoek van Stadsprins Mike & Sik Peter aan ons bedrijf.

Old Pulteney whisky’s populair op Hielander Whisky Festival 2024
12 februari 2024

Old Pulteney whisky’s populair op Hielander Whisky Festival 2024

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari 2024 vond de 12e editie van het Hielander Whisky Festival plaats in de Grote Kerk in Alkmaar. Het sfeervolle festival wordt sinds jaar en dag georganiseerd door de Ben Nevis Club en Schots restaurant Hielander.

Back to top