Door naar content

Viticcio Bolgheri valt in de smaak op najaarsproeverij Bastion Wine & Spirits

08 november 2022

Op zondag 6 november 2022 vond er bij Landgoed Bergzicht in Heumen een najaarsproeverij plaats. Deze proeverij is een begrip in de regio en wordt georganiseerd door Bastion Wine & Spirits uit Malden.

Wijn & delicatessen

Tijdens deze najaarsproeverij konden de ruim 300 bezoekers genieten van overheerlijke wijnen. Daarnaast stonden er bij Landgoed Bergzicht verschillende kraampjes waar verrukkelijke delicatessen konden worden geproefd.

Najaarsproeverij

Wijnproeverijen in het najaar zijn vaak erg populair. Het publiek kan tijdens deze proeverijen kennismaken met vele nieuwe wijnen. Menigeen maakt een selectie met wijnen die zij tijdens het najaar en de komende feestdagen in huis willen hebben.

Wijnassortiment

Vincent Tijink was naar Heumen afgereisd met een mooie selectie uit het wijnassortiment van De Monnik Dranken. Daarbij stonden wijnen van Vitticio, Negro, Belpoggia, Condesa de Leganza en Golan Heights op de proeftafel.

Viticcio

Najaarsproeverij bij Landgoed Bergzicht in Heumen

Viticcio

Het prachtige wijnhuis Viticcio ligt op de glooiende heuvels van het dorpje Greve in Chianti in het hart van Toscane.

Sinds 1964 wordt hier met zorg, liefde en toewijding wijn gemaakt. Viticcio is zeer vooruitstrevend, dynamisch en buitengewoon succesvol als het gaat om het maken van wijnen van hoge kwaliteit,

Naast wijngaarden in Chianti Classico, bezit het wijnhuis ook wijngaarden (30 hectare) in de kuststrook Maremma, binnen de appellatie Bolgheri.

Viticcio Bolgheri

Het ‘stadje’ Bolgheri ligt zo’n 40 kilometer ten zuiden van Livorno De streek rond Bolgheri heeft een geweldige reputatie en internationale bekendheid verworven door haar heerlijke wijnen.

En ook in Heumen gold de Viticcio Bolgheri als één van de favorieten bij de wijnliefhebbers.

Cabernet sauvignon en merlot

Het gebruik van internationale druivenrassen als cabernet sauvignon en merlot was vroeger niet toegestaaan voor Italiaanse DOC wijnen. Aangezien de wijnen ervan wel van topkwaliteit waren, werden ze ‘Super Tuscans ’genoemd.

Super Tuscan

Een Super Tuscan van Viticcio is de Bolgheri. Het is een gastronomische, elegante en verleidelijk wijn met een diep paarse kleur en intense aroma's van koffie, cacao en kersen. In de mond is de wijn elegant en complex met tonen van zoethout en rijp rood fruit. De afdronk is lang met fijne tannines

Bijpassende gerechten

Lamsschouder, rood vlees, wildpâté, pasta met truffel.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Maarten en Floor Nas, Bas en Els Nas, Hans Theunissen en Melissa Moerlie bedanken voor de perfect georganiseerde proeverij.

Back to top