Door naar content

Cesar Triana Botero vertelt over unieke samenwerking Dictador en Lalique

12 oktober 2022

In de wereld van rum neemt Dictador een bijzondere positie in. Dankzij de samenwerking met het wereldberoemde kristalglashuis Lalique en een aantal vooraanstaande wijn- en spiritshuizen brengt Dictador meerdere zeer exclusieve rum reeksen op de markt.

Cesar Triana Botero

In de eerste week van oktober had De Monnik Dranken de eer om Cesar Triana Botero van Dictador Rum in Nederland te mogen ontvangen. Vincent Tijink en Mike Overvliet namen Cesar mee langs diverse whisky & rum speciaalzaken om het verhaal van Dictador Rum breed uit te leggen.

Masterclass

Een masterclass tijdens zo’n bezoek mag uiteraard niet ontbreken en die eer viel dit keer Versailles in Nijmegen ten deel.

Ten overstaan van een leergierig en enthousiast publiek werden de nodige ‘pareltjes’ voor het voetlicht gebracht.

Core-range

Uit de core-range werden Dictador 12 YO, Dictador 20 YO, Dictador XO Insolent en Dictador XO Perpetual geproefd.

Fine & Rare Vintage Collection

De proeverij werd afgesloten met 2 limited vintage editions; de Dictador Rima I Amer. Oak '03 en de Dictador Parrafo I Borbon '99.

Parrafo

Deze Parrafo is een eerbetoon aan de familie Parra. Hernan Para is immers de master blender bij Dictador en met deze Parrafo I laat men de kunst van het rijpen van rum goed zien.

Het zijn gelimiteerde edities vintages, welke persoonlijk uitgezocht en gecreëerd zijn door Hernan Parra. Deze variant heeft volledig gerijpt op bourbon vaten en is gedistilleerd in 1999.

Over Dictador Rum

Destilería Colombiana

Over Dictador Rum

De familie Parra produceert al sinds 1913 Dictador Rum op de Destilería Colombiana, de enige distilleerderij van Colombia die niet in handen is van de staat. Met Hernan Arango Parra staat de derde generatie master blenders aan het roer bij Dictador. Het tropische klimaat zorgt hier voor de ultieme omstandigheden om suikerriet te verbouwen.

De combinatie van water en land zorgt ervoor dat Dictador exceptionele rum kan produceren, waarin de Colombiaanse afkomst duidelijk herkenbaar is. Met zijn kenmerkende zachte smaak met tonen van karamel, cacao, gebrande honing en koffie heeft Dictador een uniek smaakprofiel.

Wereldwijd icoon

Hernan Arango Parra besloot in 2009 om samen te werken met een groep nieuwsgierige en vooruitstrevende investeerders uit Europa.

Deze samenwerking zorgde ervoor dat Dictador een wereldwijd icoon werd, beschikbaar in meer dan 80 landen.

Nog altijd houdt Hernan Arango Parra persoonlijk toezicht over het gehele productieproces, waarbij unieke familierecepten worden gehanteerd en geperfectioneerd.

Unieke samenwerking met Lalique

Het exclusieve karakter van Dictador Rum werd nogmaals onderstreept tijdens de mini-masterclass voor de buitendienst én de binnendienst van De Monnik Dranken.

Cesar vertelt over de unieke samenwerking met Lalique, één van de meest gerenommeerde kristalglashuizen van Frankrijk.

Lalique staat symbool voor vakmanschap met een eigen en herkenbare stijl. Nooit eerder is Lalique een samenwerking aangegaan met een rum producent.

Dictador 1976 Generations x Lalique

Cesar vertelt over de Dictador 1976 Generations x Lalique en dat de karaf voor deze rum is ontworpen door de artistiek en creatief directeur van Lalique, Mark Larminaux. De rum in de fles is minstens zo bijzonder als de fles zelf.

Rum uit 1976

Het is een blend van rum geproduceerd in 1976, gerijpt in Amerikaans eiken- en portvaten. De blend is gemaakt door Dictador’s master distiller Hernan Parra en zijn vader Dario – het is tevens de eerste keer ooit dat vader en zoon samen een expressie hebben gecreëerd.

300 flessen

Het is dan ook een eerbetoon aan de familie Parra, wie sinds 1913 rum distilleert in Cartagena. Er zijn wereldwijd maar 300 stuks beschikbaar van deze unieke item. Zeer bijzonder!

Back to top