Door naar content

Douglas Laing’s Old Particular ‘The Dutch Dram Masters’ exclusief voor Nederland!

05 oktober 2022

Met de Old Particular ‘The Dutch Dram Masters’ komt er een unieke reeks single cask bottelingen naar Nederland. De eerste variant staat in het teken van De Nachtwacht, een meesterwerk van ‘onze’ Rembrandt.

The Dutch Dram Masters

Om het nalatenschap van onze Nederlandse kunstmeesters te eren heeft Douglas Laing – in samenwerking met De Monnik Dranken - ‘The Dutch Dram Masters’ in het leven geroepen.

Caol Ila 15 YO Sherry Cask

De eerste whisky in deze reeks bottelingen is een prachtige Coal Ila single malt single cask van 15 jaar oud. Deze whisky is een ode aan De Nachtwacht en gebotteld op een mooie cask strength van 54,6%.

710

De whisky heeft een finish ondergaan op een PX Sherry Butt. Het vat heeft 710 fraaie mahoniehout kleurige flessen opgeleverd. De whisky is niet koud gefiltreerd en heeft de natuurlijke kleur.

Proefnotities

Een complexe zachte whisky met kruidige zomervruchten en toffee. Gevolgd door een mooie laag turfrook en verse munt.

Allocatie en bestelinformatie

• De allocatie verloopt via Valentijn Klop (Sales Ambassador Douglas Laing) van De Monnik Dranken.
• Het betreft een single cask en derhalve geldt, op=op!
• De verwachting is dat wij vanaf week 41-42 kunnen beginnen met uitleveren.

Exceptional Single Casks

Gerenommeerde Schotse distilleerderijen, zoals bijvoorbeeld Laphroaig, Bowmore, Coal Ila en al gesloten distilleerderijen als Port Ellen vertrouwen hun kostbare whisky toe aan onafhankelijke bottelaar Douglas Laing. In de wetenschap dat de whisky gebotteld wordt, zoals zij het ook zouden hebben gedaan; zonder toegevoegde kleurstoffen en zonder koude filtratie toe te passen.

Old Particular

De Old Particular serie is het vlaggenschip van Douglas Laing. Een bijzondere reeks met individueel geselecteerde single malt en single grain whisky’s uit heel Schotland. De kenmerkende leeftijd is doorgaans +/- 14 jaar en/of ouder. Old Particular wordt gebotteld op 3 verschillende alcoholsterktes: 48,4%, 51,5% en natural cask strength.

Back to top