Door naar content

Nederlandse cocktailscene geniet tijdens Perfect Serve Barshow 2022 in Amsterdam

15 september 2022

Op dinsdag 6 en woensdag 7 september 2022 vond de 8e editie van de Perfect Serve Barshow plaats. Twee dagen lang was het monumentale WesterLiefde-terrein midden in het Westerpark in Amsterdam ‘the place to be’ voor bartenders, horecamedewerkers en spirits professionals.

WesterUnie

De WesterUnie is een onderdeel van de WesterLiefde. Op de 1e verdieping van dit industriële pand konden de gasten kennismaken met de spirits van De Monnik Dranken.

Ons horecateam had ongeveer 25 mooie merken (zie verderop in dit nieuwsbericht) meegenomen naar Amsterdam en deze konden zowel puur als in een cocktail geproefd worden.

Grote belangstelling

De bezoekers toonden veel belangstelling voor bijvoorbeeld spirits van Filliers uit België, de ambachtelijke rum van Clairin uit Haïti of de speciaal voor de horeca ontwikkelde Spearhead Single Grain Whisky.

Tijdens de PSBA 2022 werd op dinsdag een cocktail competition met Spearhead georganiseerd en op woensdag vond er een speciale Spearhead seminar plaats met deze innovatieve whisky.

Spearhead Single Grain Scotch Whisky Competitie

Spearhead is sinds dit jaar officieel beschikbaar voor de Nederlandse markt. Tijdens de Perfect Serve Bar Show werd er een heuse competitie georganiseerd met dit Schotse whiskymerk.

Alle windstreken

Meerdere deelnemers uit verschillende windstreken van Nederland presenteerden hun cocktails aan een jury bestaande uit Ingmar Voerman, Chris Tanner, Dennis Hendriks en Calum Leslie.

Deelnemers vertegenwoordigden onder andere; Valencia Deventer, Dr. Watson Leeuwarden, Flying Dutchmen Amsterdam, W Lounge Amsterdam, Stockroom Groningen en Cafe LaBru Rotterdam.

Winnaar

Alexandra Schewelew van The Stockroom Groningen bleek te sterk voor haar concurrentie en veroverde de eerste plek met haar cocktail, The Bleu Beard!

De tweede plek was voor Henk van Dr. Watson uit Leeuwarden en de derde plek werd gedeeld door Rich van Cafe Labru Rotterdam en Alina van the Flying Dutchmen.

Gefeliciteerd

De Monnik dranken wil via deze weg de winnaars nogmaals feliciteren met hun prachtige prestatie!

Seminar Spearhead Single Grain Whisky

Op woensdag vond er een seminar met Spearhead Single Grain Whisky plaats. Chris Tanner en Calum Leslie waren daarbij de gastsprekers.

Chris is bartender bij The Silverleaf in London en Calum is één van de drijvende krachten achter het ontwikkelen van deze innovatieve whisky.

Tijdens deze seminar werd de whisky volledig ontleed en natuurlijk mocht een door Chris gemaakte Spearhead cocktail niet ontbreken.

Wat is Spearhead Whisky eigenlijk?

De whisky is gemaakt van 100% gemoute gerst, maar wordt gedistilleerd in een Coffey still, waardoor Spearhead een single grain whisky is.

De whisky rijpt vervolgens op ex-bourbon vaten en ondergaat een bijzondere finish. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van Virgin American Oak Barrels, waarbij voor het branden een unieke combinatie van infrarood en vuur is gebruikt.

Lees meer over Spearhead Single Grain Whisky

 

Cocktails met Max van Helvoirt

Max van Helvoirt - mede-eigenaar van Diligence Cocktails – maakte in Amsterdam de mooiste cocktails met de eigen import spirits van De Monnik Dranken.

Cocktailkaart

Hij had speciaal voor de Perfect Serve Barshow een cocktailkaart samengesteld.

Afbeelding
Brandy Almond Sour | Cocktail

Carlos I Brandy de Jerez | a fruity cocktail

Brandy Almond Sour

Carlos I Brandy de Jerez, Orgeat, Lemon, Egg White

Carlos I

Wellicht de meest bekende premium brandy ter wereld. Een icoon van Osborne, die voornamelijk vanwege haar kwaliteit wordt geroemd en vernoemd is naar een gelijknamige Spaanse koning.

Lees meer over Carlos I Brandy de Jerez

Daiquiri | Cocktail

Clairin Communal Rhum | a fresh cocktail

Daiquiri

Clairin Rhum, El Dorado 3YO, Veritas White Rum of Hampden Rum Fire, Lime, Sugar

Clairin Communal Rhum

Deze authentieke traditionele Clairin is het resultaat van een blend van vier verschillende spirits uit vier verschillende dorpjes in Haïti. Uiteraard geproduceerd op de wijze waar Clairin bekend om staat: organisch suikerriet, chemisch-vrije landbouw, spontane gist op natuurlijke wijze en gedistilleerd in kleine pot stills.

Lees meer over Clairin Communal Rhum

Un tiki Aruba | Cocktail

Veritas White Rum | a fruity cocktail

Un tiki Aruba

Veritas White Rum, Creme de Banana, Mango, Orgeat, Lime, Angostura

Veritas White Rum

Veritas is een blend van witte rum afkomstig van de traditionele Foursquare Coffey Column in Barbados en de Double Retort Pot Still van Hampden. Geen toegevoegde suiker en geen filtratie, maar wel een explosief aromatisch palet.

Lees meer over Veritas White Rum

The Sazerac | Cocktail

Sazerac Rye Whiskey | a strong cocktail

The Sazerac

Sazerac Rye Whiskey, Peychaud Bitters, Angostura Bitters

Sazerac Rye Whiskey

De Sazerac Rye Whiskey is de enige echte New Orleans Original. Het symboliseert de traditie en historie van New Orleans. Deze Rye Whiskey brengt je terug naar het jaar 1859, toen als koffietentjes versluierde saloons, de entree maakten in de straten van New Orleans.

Lees meer over Sazerac Rye Whiskey


Rosalia’s Bar Takeover

Op woensdagavond was er een bar take over in Rosalia’s door Chris Tanner! Hij heeft de hele avond zijn signature cocktails gemaakt voor gasten die overdag aanwezig waren op de perfect serve!

In zijn cocktails heeft hij voornamelijk Spearhead whisky verwerkt. De gehele avond zijn er gasten, bartenders en andere professionals binnen gelopen. Zij konden zijn fantastische cocktail - die hij tevens is de Silverleaf Bar in London serveert - proeven.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Timo Janse & Tess Posthumus hartelijk danken voor de organisatie van deze zeer geslaagde editie van de Perfect Serve Barshow. Wij kijken nu al uit naar de volgende editie in 2023!

 

Onze merken

De stand van De Monnik Dranken werd bemand door ons horecateam bestaande uit Olivier Ensink, Jeroen Kimenai en Thijs van Bavel. Zij werden bijgestaan door Valentijn Klop, Arjan Hartkamp, Patrick van Egmond en afgevaardigden van LMV en Spearhead.

De bezoekers lieten zich uitgebreid informeren over de herkomst en geschiedenis van diverse merken zoals o.a. Carlos I, Godet Cognac, Edinburgh Gin, Filliers Gin, Hayman’s Gin, Nordés Gin, Santocci Limoncello, Herencia de Sanchez, Rey Campero, Clairin Rhum, El Dorado Rum, Rum Fire, Veritas, Corazón Tequila, Pravda Vodka, Remarkable Regional Malts, Buffalo Trace, Mars Japanese Whisky, Smokehead, Spearhead en Bittermens.

 

Back to top