Door naar content

The Whistler Double Oaked Irish Whiskey nu ook in Nederland verkrijgbaar

12 september 2022

De Ierse whisky-industrie is bezig met een ware revival. Op het groene eiland is een geheel nieuwe generatie distilleerders opgestaan en de Boann Distillery is daar een mooi voorbeeld van. Nu komt er met The Whistler Double Oaked een heerlijke toegankelijke Ierse blend beschikbaar voor de Nederlandse markt.

Double Oaked Irish Whiskey

De Double Oaked van The Whistler is een premium Ierse whiskey en wordt in kleine batches gemaakt. Michael Walsh, de jongste ‘head distiller’ van Ierland, selecteert de beste malt- en graanwhiskey’s. Deze hebben uitsluitend op ex-bourbonvaten gerijpt voordat ze voor zes maanden worden overgebracht naar Oloroso sherryvaten. Hierdoor ontstaat een complexe volle whisky.

The Whistler Double Oaked straalt qua verpakking veel luxe uit. Toch is de Double Oaked toegankelijk qua smaak en ook in prijs. Iets wat zeker in deze tijd als een fijne opsteker kan worden gezien.

Proefnotities
Neus: gezouten karamel en vanille springen uit het glas met lichte invloeden van kruidig eikenhout en ondertonen van pittige citrus, honing en een vleugje noten.
Smaak: honing en romige vanille komen naar voren met een lichte kruidigheid van eikenhout, gevolgd door de pittige schil van citrusvruchten. Een heerlijk doordrinkbare whiskey.
Afdronk: lang en spannend. Met droge tannines van eikenhout en een vleugje zoetheid van honing.

Bestelinformatie

The Whistler Double Oaked is vrij verkrijgbaar en naar verwachting vanaf week 38 op voorraad. Neem voor meer informatie contact op met onze verkoop binnen- of buitendienst.

106582 | THE WHISTLER Double Oaked Irish Whiskey 40% 0,70 ltr

Opmars Ierse whiskey

De Ierse whiskey-industrie bloeit en laat oude tijden herleven. De vraag naar kwalitatief goede whiskey’s uit Ierland blijft maar stijgen. Daarom zijn er de laatste jaren veel nieuwe merken en distilleerderijen bijgekomen. Dat is goed nieuws voor het land dat een zeer rijke geschiedenis heeft met het distilleren van whiskey.

The Boann Distillery

De Ierse Boann Distillery is één van deze nieuwe distilleerderijen. Onder de naam The Whistler brengen zij verschillende single malt whiskey’s op de markt met unieke namen zoals ‘P.X. I Love You’ en ‘The Good, The Bad & The Smokey’.

Droom waargemaakt

De familie Cooney heeft met het starten van de Boann distilleerderij een gezamenlijke droom waargemaakt. Ze zijn daarbij niet over één nacht ijs gegaan, want zowel Patrick als Marie Cooney hadden al decennia ervaring in de Ierse drankenwereld. Samen met de andere familieleden Sally-Anne, Celestine, Peter, Patrick en James geloven zij nu meer dan ooit in hun familiebedrijf.

 

The Whistler

The Whistler Irish Whiskey wordt gemaakt in de Boann Distillery in het hart van de Boyne Valley. In 2012 verkochten Patrick en Marie Cooney een gedeelte van hun bedrijf om zich op een nieuw avontuur te storten.

Zij behoren daarmee tot de nieuwe generatie distilleerders die hard bezig is om de Ierse whiskey weer een rol van betekenis te laten spelen in de wereld van whisky!

Lees meer over The Whistler Irish Whiskey

Afbeelding
Back to top