Door naar content

7e Editie van De Monnik Dranken Open tennistoernooi 2023

04 april 2023

Na 4 jaar van afwezigheid waren zaterdag 1 April 2023 de tennisbanen van TV Denekamp het regenachtige decor van alweer de 7e editie van het De Monnik Dranken Open tennistoernooi.


Wedstrijdreglement

Het toernooi bestond uit twee categorieën, de "profs" en de "recreanten". Er werden wedstrijden van 30 minuten gespeeld en iedere wedstrijd speelden de deelnemers met een andere partner. De categorieën werden gemengd voor de teamindeling en het toernooi bestond enkel uit dubbelspel.

Je presteert als team, maar wint als individu. Uiteindelijk gingen er twee mensen met de beker naar huis.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het zo eerlijk mogelijk inplannen van deze wedstrijden vergt de nodige voorbereiding. Dit kan met een gerust hart worden overgelaten aan Resi Severijn en Rian Pikkemaat die hier de voorafgaande vrijdagavond tot in de late uurtjes druk mee bezig zijn geweest!

Vanaf 15.00 uur werden de 22 spelers en speelsters welkom geheten door de organisatie met koffie en koeken en werd er vooruit gekeken op de komende partijen. Het weer mocht de pret niet drukken en aan fanatisme was er geen gebrek.

Wanneer we mee zouden doen aan een bedrijventoernooi, zouden we een sterk team kunnen vormen om mee voor de dag te komen.

- de wedstrijdleiding

Tussen de wedstrijden door werd er een heerlijk buffet verzorgd door onze horeca-relatie streekrestaurant `t  Sterrebos Beuningen en voorzag collega Marjolein iedereen van de nodige drankjes.  

Game, set and match

Game, set and match

Ook dit jaar werd er veel plezier beleefd tijdens de wedstrijden en lag het niveau erg hoog.

Uiteindelijk werd Rob Wilke winnaar van de "recreanten" en ging Linda van Akkeren, die deze dag haar debuut maakte op het toernooi, met de beker van de "profs" naar huis.

We kijken terug op een zeer geslaagd toernooi en het was gelijk een mooie voorbereiding op het komende tennisseizoen.

Bedankt

Met dank aan de organisatie, die in handen was van Resi Severijn, Rian Pikkemaat, Linet oude Engberink en Cindy Wigbels.

 

Golan Heights wijnen brengen wijnliefhebbers bij Mitra Bouman in extase
30 november 2023

Golan Heights wijnen brengen wijnliefhebbers bij Mitra Bouman in extase

Afgelopen zaterdagavond 24 november 2023 werd de knusse wijnwinkel Mitra Bouman in Hoogkarspel omgetoverd tot een sfeervolle proeverijruimte. Liefhebbers en kenners van wijn verzamelden zich voor een exclusieve proeverij van de wijnen van de Golan Hoogte.

The GlenAllachie 12 YO PX Puncheon Single Cask
29 november 2023

The GlenAllachie 12 YO PX Puncheon Single Cask

The GlenAllachie heeft exclusief voor Nederland een Single Cask laten bottelen; The GlenAllachie 12 YO PX Puncheon Single Cask. Whiskylegende Billy Walker heeft, met zijn ruim 50 jaar ervaring, ditmaal gekozen voor een Pedro Ximénez Sherry Puncheon.

Glen Scotia 21 YO verovert Zaanse Schans in 20 minuten
28 november 2023

Glen Scotia 21 YO verovert Zaanse Schans in 20 minuten

Op zondag 12 november 2023 organiseerde Slijterij Vonk uit Zaandam een whiskyfestival bij Restaurant d’Swarte Walvis. Dit gerenommeerde restaurant ligt op een prachtige locatie aan rivier de Zaan.

Old Particular Glenrothes 17 YO Sherry Matured – Dutch Dram Masters Batch 3
27 november 2023

Old Particular Glenrothes 17 YO Sherry Matured – Dutch Dram Masters Batch 3

De Schotse onafhankelijke bottelaar Douglas Laing heeft de 3e editie van The Dutch Dram Masters uitgebracht. Het betreft een 17 jaar oude Old Particular Glenrothes. Deze whisky is exclusief voor de Nederlandse markt gebotteld.

Loch Lomond & Glen Scotia Whiskydiner in Borger
24 november 2023

Loch Lomond & Glen Scotia Whiskydiner in Borger

Op vrijdag 10 november 2023 vond in Borger een bijzonder whiskydiner plaats. Het diner werd georganiseerd door Laurens Oldenbeuving van de Slijterij in samenwerking met Restaurant Vlint 21 en Arjan Hartkamp van De Monnik Dranken.

Benguela Cove Lighthouse Syrah laat zich smaken op wijnfestival úw topSlijter Frans Muthert
24 november 2023

Benguela Cove Lighthouse Syrah laat zich smaken op wijnfestival úw topSlijter Frans Muthert

Op zondag 12 november 2023 organiseerde úw topSijter Frans Muthert het jaarlijkse wijnfestival. Er waren ongeveer 120 wijnliefhebbers naar de winkel in Musselkanaal gekomen en zij genoten van de vele heerlijke wijnen die hier te proeven waren.

Back to top