Door naar content

Een avond vol Australische wijnen van Tahbilk in 's-Gravenzande

04 april 2023

Op woensdagavond 22 maart 2023 vond er een exclusieve proeverij plaats in 's-Gravenzande, waarbij de focus lag op de Australische wijnen van Tahbilk. De avond werd gehouden bij De Buren Eten & Drinken aan het Marktplein nummer 18, in samenwerking met Slijterij Madeira die de wijnen voor deze avond had geleverd.

Een select gezelschap van wijnliefhebbers werd ontvangen en kreeg de kans om verschillende wijnen van Tahbilk te proeven.

Matt Herde

De exportmanager van Tahbilk, Matt Herde, was aanwezig om de verhalen te delen over Australiƫ, de wijnbouw en de wijnen van Tahbilk. De wijnen werden geserveerd in combinatie met bijpassende gerechten, wat de avond tot een smaakvol geheel maakte.

Wijnproeverij  met Australische wijnen van Tahbilk bij De Buren Eten en Drinken.jpg

De wijnen van Tahbilk

Witte wijnen

Er werden verschillende wijnen geproefd tijdens de proeverij. Eerst waren de witte wijnen aan de beurt: de Tahbilk Viognier, de Tahbilk Marsanne en de Tahbilk Roussanne Marsanne Viognier.

Vervolgens werd de Tahbilk 1927 Vines Marsanne gepresenteerd, een wijn afkomstig van zeer oude wijnstokken.

Rode wijnen

Daarna ging de proeverij verder met rode wijnen. De Tahbilk Cabernet Sauvignon, de Tahbilk Shiraz en de Tahbilk Grenache Shiraz Mourvedre werden achtereenvolgens geproefd.

Tenslotte werd de Tahbilk Old Vines Cabernet Shiraz uitgeschonken, een wijn gemaakt van druiven van zeer oude wijnstokken.

Wijnproeverij  met Australische wijnen van Tahbilk bij De Buren Eten en Drinken.jpg

Tahbilk Old Vines Cabernet Shiraz

Tahbilk Old Vines Cabernet Shiraz was de favoriet van de wijnliefhebbers uit 's-Gravenzande.

De wijn heeft een robuuste en genereuze geur. In de mond proef je volop fruit van donkere bessen en pruimen, gecombineerd met specerijen. Als je de wijn onder de juiste omstandigheden bewaart, zal deze alleen maar aan karakter en complexiteit winnen. Het is een schitterende wijn.

De Tahbilk Old Vines Cabernet Shiraz is een blend van de druivensoorten Cabernet Sauvignon en Shiraz en wordt geproduceerd met de grootste zorg en aandacht. De wijn rijpt op Franse eikenhouten vaten, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepte van de smaak.

Over Tahbilk

Het was niet alleen de kwaliteit van de wijnen die indruk maakte op de gasten van de proeverij. Ook de geschiedenis en de passie van de familie Purbrick en het harde werk dat nodig is om de wijnen van Tahbilk te produceren, werden gewaardeerd. De avond was dan ook een unieke kans om meer te leren over het wijngoed en zijn bijzondere wijnen.

Tahbilk is niet alleen een wijngoed met een rijke geschiedenis, maar ook een voorloper op het gebied van duurzame wijnbouw. Het bedrijf heeft verschillende duurzaamheidsprogramma's geĆÆmplementeerd om de impact van hun productie op het milieu te verminderen. Zo hebben ze onder andere geĆÆnvesteerd in waterrecycling en het gebruik van zonne-energie.

Lees meer over Tahbilk

Back to top