Door naar content

Na regen komt zonneschijn met Tahbilk in Den Hoorn

25 april 2023

Op zondag 23 april 2023 organiseerde Bas Berkhout, van Berkhout úw topSlijter, een wijnproeverij. De locatie was boerderij Kleijweg in Den Hoorn, waarbij de tafels stonden opgesteld in de tuinen van de boerderij.

Helaas waren de weersvoorspellingen niet heel goed, dus er was kans op regen tijdens de proeverij. Zowel Bas, de aanwezige importeurs en de bezoekers, lieten zich daar echter niet door weerhouden en begonnen om 13.00 uur vol goede moed aan de proeverij.

Line-up

Line-up

Namens de Monnik Dranken was Patrick van Egmond aanwezig met een mooie serie wijnen.

Veel gasten begonnen met een heerlijke mousserende Vouvray, Denis Meunier Vouvray Extra Brut Insolite, of de elegante rosé Oh! By Omerade.

Verder stonden er Franse wijnen van Domaine des Souterrains uit Chenonceaux of Domaine Brunely uit de Rhône, maar ook hele toegankelijke Chileense wijnen van Tantehue.

Australische wijnen

Down under

Australische wijnen

De meeste enthousiaste reacties kwamen echter na het proeven van de Australische wijnen van McPherson en Tahbilk.

Let it pour

Zelfs toen de hemelsluizen uiteindelijk open gingen en de eerste regendruppels naar beneden vielen, stonden de bezoekers in de rij, voor bijvoorbeeld de Tahbilk Old Vines Cabernet Shiraz. Een mooie krachtige wijn, met eveneens veel fruit en elegantie, die voor 18 maanden gelagerd is op Frans en Amerikaans eiken.

Bedankt

Het was een mooie middag en we willen Bas en de eveneens aanwezige familie hartelijk danken voor de uitstekende organisatie!

McPherson Wines

internationale waardering

McPherson Wines

McPherson Wines vindt zijn oorsprong in 1968. De jonge Andrew McPherson en zijn vader Jock startten het wijnbedrijf samen, nadat Jock jarenlang had gewerkt voor wijnhuizen in New South Wales.

Wijngaarden werden aangekocht in Central Victoria en Murray Darling, in het zuiden van Australië. Naast de eigen wijngaarden werkt men al jarenlang samen met een aantal druiventelers in Victoria die werken volgens de richtlijnen van McPherson. 

Lees meer over de wijnen van McPherson Wines

Tahbilk

Terroir-wijnen

Tahbilk

Het Australische wijnhuis Tahbilk ligt in de staat Victoria, ongeveer 138 kilometer ter noorden van Melbourne.

Tahbilk is in 1860 opgericht en daarmee het oudste wijngoed in Victoria dat 100% familiebezit is. Tahbilk heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van kwalitatieve wijnen uit Australië. Het wijngoed maakt deel uit van Australia’s First Families of Wine.

De wijnen van Tahbilk zijn terroir-wijnen, die hun bijzondere herkomst tot uitdrukking brengen.

Lees meer over de Terroir-wijnen van Tahbilk

Back to top