Door naar content

The Whistler breidt assortiment uit met drie nieuwe whiskeys

13 april 2023

De Monnik Dranken is verheugd om de nieuwste toevoegingen aan het assortiment van The Whistler aan te kondigen. De ambitieuze whiskeyproducent heeft drie nieuwe en interessante whiskeys aan zijn reeks toegevoegd en wij zijn er van overtuigd dat deze goed in de smaak zullen vallen bij de liefhebbers van Ierse whiskey!

Dark Symphony

Eén van de nieuwe toevoegingen is een blended malt met een 12 maanden lange finish op cognacvaten. Deze whiskey heeft een frisse en fruitige smaak en is zeer geschikt voor liefhebbers van wat lichtere whiskeys.

Grand Cru Bordeaux

Daarnaast is er ook een 10 jaar oude single malt met een Grand Cru Bordeaux finish. Deze whiskey heeft gerijpt op unieke New Era Oak Cask-vaten (N.O.C.). Dit zorgt voor een rijke en volle smaak die zeker in de smaak zal vallen bij degenen die van zwaardere whiskeys houden.

Palo Cortado

Last but not least heeft The Whistler een single malt gefinished op de mystieke sherryvaten van Palo Cortado toegevoegd aan het assortiment. Deze whiskey heeft een uniek karakter en een onmiskenbare Ierse stijl.

Enthousiast

Hidde Seyger: "We zijn erg enthousiast over deze nieuwe toevoegingen aan ons assortiment. The Whistler is een gerenommeerde Ierse whiskeyproducent en we zijn blij dat we deze fantastische whiskeys kunnen aanbieden aan onze klanten."

Dark Symphony Irish Whiskey Cognac Finish

Dark Symphony Irish Whiskey Cognac Finish

Reis mee naar de wonderlijke wereld van The Whistler met de Dark Symphony whiskey. Deze "buitenaardse" whiskey heeft gerijpt in unieke N.O.C.-vaten, die met de hand zijn geschaafd om de kruidigheid van het eikenhout naar voren te brengen.

Het resultaat is een prachtige combinatie van tonen van gekonfijt fruit en cognacinvloeden. Met een alcoholpercentage van 43,14% is de Dark Symphony driemaal gedistilleerd om extra zachtheid toe te voegen. De eerste rijpingsperiode heeft plaatsgevonden op ex-bourbonvaten gedurende een periode van 3 á 4 jaar, waarna het voor een periode van 12 maanden op V.S.O.P. cognacvaten heeft gelegen.

Proefnotities

Neus

Fris en levendig. Barstensvol met bosvruchten, citroen en een subtiele hint van kruidnagel.

Smaak

Bramen, groene appel, gebrande sinaasappel met wat donkere chocoladetonen.

Afdronk

Een aanhoudende droge afdronk met gedroogd zomerfruit.

“Het iconische The Whistler-logo beeld een muzieknoot af waarin een pot still is verwerkt, dit refereert naar al het magisch dat plaatsvindt in de pot stills.”
The Whistler 10YO Single Malt Grand Cru Bordeaux Finish

The Whistler 10YO Single Malt Grand Cru Bordeaux Finish

Deze whiskey van The Whistler heeft ook gerijpt op hoogwaardige N.E.O.C.-vaten. Eerst op Amerikaanse eikenvaten, wat heeft bijgedragen aan zijn volle body en honingprofiel. Daarna heeft de whiskey gerijpt op Franse eikenvaten die eerder doordrenkt waren met de beste Bordeaux-wijn.

De N.E.O.C.-methode geeft de whiskey een 'New Oak-achtige touch'. Het harmonieert prachtig met het Bordeaux-vat en de tonen van gedroogd fruit, wat heeft geleid tot een schitterend smaakpalet.

Unieke smaakbeleving

Deze single malt whiskey benadrukt de beste eigenschappen van beide eikensoorten. Gebotteld op een alcoholpercentage van 46%, is deze whiskey non-chill filtered en heeft zijn natuurlijke kleur behouden. Deze whiskey is een ware traktatie voor de fijnproever die op zoek is naar een unieke smaakbeleving.

Proefnotities

Neus

Fris, levendig en barstensvol met bosvruchten, citroen en een vleugje kruidnagel.

Smaak

Rijke, zijdeachtige textuur. De gestoofde appels en gepocheerde peer worden vergezeld door tropische banaan en ananas.

Afdronk

Subtiele fruittonen afgewisseld met specerijen.

The Whistler 16YO Single Malt Palo Cortado Sherry Finish

The Whistler 16YO Single Malt Palo Cortado Sherry Finish

Palo Cortado is een zeldzame verschijning onder de sherry's. Deze wijn wordt aanvankelijk gerijpt onder een laag gist genaamd 'flor', die essentieel is voor de vinificatie van sherry.

De gist verspreidt zich door het poreuze vat en vormt een dikke laag wit schuim op de sherry.

Op mysterieuze wijze verdwijnt de flor-sluier en begint de wijn te rijpen als een Oloroso. Het resultaat is een wijn met dezelfde body en smaak als een Oloroso, maar ook met delicate tonen van een Amontillado.

Slechts 1 à 2% van de druiven die worden geperst voor sherry, ontwikkelen zich op natuurlijke wijze tot een Palo Cortado.

De Whistler 16 jaar oude Single Malt Palo Cortado Sherry Finish heeft eerst 14 jaar gerijpt in bourbonvaten van de tweede vulling. Vervolgens heeft de Ierse whiskey, die driemaal gedistilleerd is, twee jaar gerijpt in de mysterieuze Palo Cortado-vaten. Het eindresultaat is een whiskey met zoete smaken en prachtige tonen van gedroogd fruit.

Proefnotities

Neus

Rijk en zoete toffee, sinaasappel, kersen en rozijnen met een hint van groene thee.

Smaak

Crème brulée, gezouten karamel, hazelnoot en rozijnen.

Afdronk

Een prachtige finish van gedroogd fruit en geroosterde amandel.

 

Bestelinformatie

De nieuwe The Whistler whiskey’s zijn per direct beschikbaar en vrij te bestellen.

106821 THE WHISTLER Dark Symphony Irish Whiskey Cognac Finish 0,70 ltr.
106823 THE WHISTLER 10YO Single Malt Grand Cru Bordeaux Finish 0,70 ltr.
106822 THE WHISTLER 16YO Single Malt Palo Cortado Sherry Finish 0,70 ltr.
The Whistler Irish Whiskey

Ierse whiskey

Meer over The Whistler

De Ierse whiskeyindustrie is al jaren bezig met een indrukwekkende revival. De kracht van innovatie en traditie spelen een belangrijke rol in deze comeback.

Nieuwe generatie

Patrick en Marie Cooney van The Boann Distillery (waar The Whistler wordt gemaakt) behoren tot een nieuwe generatie distilleerders die hard bezig is om de Ierse whiskey weer een rol van betekenis te laten spelen in de wereld van whisky!

Lees meer over The Whistler en de Ierse whiskey in het algemeen.

Back to top