Door naar content

Marie-Christine verovert hart Hubrecht Duijker

23 augustus 2023

Nederlands bekendste wijnjournalist Hubrecht Duijker heeft in zijn leven al vele duizenden wijnen geproefd. De 'Marie-Christine' Rosé van Château de l'Aumérade - die hij in augustus 2023 voor zijn maandmagazine proefde – veroverde zijn hart.

Château de l'Aumérade is een prominente wijngaard en wijnmakerij en is één van de achttien Cru Classés uit de Provence. Het wijngoed is gelegen in de Côtes de Provence, de bekende wijnregio in de Provence (het zuiden van Frankrijk) waar de populaire lichtgekleurde rosés vandaan komen.

Dit landgoed is eigendom van de familie Fabre, die zes verschillende domeinen bezit in de Côtes de Provence. Château de l'Aumérade is het grootste van deze domeinen en staat bekend om zijn uitgestrekte wijngaarden en kwaliteitswijnen.

Koning Hendrik IV

Het landgoed heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot eeuwen geleden. Het staat bekend om zijn prachtige terrein en landschappen. Opmerkelijk is dat de zeer populaire koning Hendrik IV (koning van Frankrijk van 1589 tot 1610) ooit platanen heeft geplant op het landgoed, wat een historisch en koninklijk tintje aan de plaats toevoegt.

Marie-Christine rosé

Eén van de meest opmerkelijke wijnen die op Château de l'Aumérade wordt geproduceerd, is de Marie-Christine rosé. Deze wijn is genoemd naar één van leden van de Fabre-familie en wordt beschouwd als één van de bijzondere wijnen van het landgoed.

Marie-Christine Rosé van Château de l'Aumérade

Unieke fles

Wat de Marie-Christine rosé extra opvallend maakt, is de unieke fles die geïnspireerd is op de ‘pâte de verre’-vaas van Emile Gallé.

Charlotte Fabre

De fles is in de jaren ’50 ontworpen door Charlotte Fabre, wat bijdraagt aan het esthetische aspect van de wijnpresentatie.

Ieder jaar is de dame op de fles in een andere stijl te bewonderen.

Fascinating fifties

Dit jaar is ze geïnspireerd door de fascinating fifties, ter ere van het 70-jarig bestaan van Marie-Christine.

Hubrecht Duijker over de rosé

“Misschien wel de meest bijzondere wijn van Château de l'Aumérade is de Marie-Christine rosé. Alleen al vanwege de op een Gallé vaas gelijkende fles (ontworpen door Charlotte Fabre).

De uit cinsault, grenache en syrah gecomponeerde, bleek oranje Marie-Christine 2022 smaakt op sappig wijze aangenaam fris, met bovendien een vriendelijk kruidje, terwijl het fruit een combinatie is van bessen en rood.”

Wijn & Spijs

Marie-Christine Rosé is een subtiele en evenwichtige wijn die zich goed leent voor diverse gerechten. De aangename frisheid en vriendelijke kruidige ondertonen, aangevuld met een kruidig karakter van bessen en rood fruit passen uitstekend bij de volgende (eenvoudige) gerecht-suggesties;

Salades en Zeevruchten

Combineer de Marie-Christine Rosé met lichte zomerse salades die verse groenten en een vleugje zoete bessen bevatten. Daarnaast harmonieert deze rosé goed met gegrilde garnalen of een mix van schelp- en schaaldieren in een lichte saus.

Geroosterde Kip en Mediterrane Kruiden

Deze rosé vormt een goede aanvulling op gerechten met geroosterde kip en mediterrane kruiden zoals tijm en rozemarijn. De frisse tonen van de wijn accentueren de sappigheid van het vlees.

Fruitige Desserts

Sluit de maaltijd af met fruitige desserts zoals aardbeienmousse, frambozen sorbet, of een eenvoudige fruitsalade. De fruitige aroma's in de wijn sluiten mooi aan bij deze zoete lekkernijen.

Een veelzijdige wijn

De Marie-Christine Rosé van Château de l'Aumérade biedt een veelzijdige en toegankelijke smaakervaring die goed samengaat met lichte en frisse gerechten.

Liefhebbers van rosé kunnen met deze wijn naar hartenlust experimenteren en door middel van een culinaire ontdekkingstocht de persoonlijke voorkeuren verrijken.

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top