Door naar content

The Epicurean Glasgow Limited Edition 2023 Cask Strength Ex-Cuvee Casks

16 augustus 2023

The Epicurean vertegenwoordigt de Lowland in de Remarkable Regional Malts Serie van Douglas Laing. Elk jaar wordt er een ‘Glasgow Edition’ uitgebracht om de stad waar de van de flamboyante levengenieter ‘The Epicurean’ vandaan komt te eren.

The Epicurean

The Epicurean is het toonbeeld van whisky uit de Lowlands. Op het etiket prijkt de beeltenis van The Epicurean zelf: een echte gentleman uit het Glasgow van de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw.

Zijn stad Glasgow

Een heer, maar af en toe wel een beetje ondeugend en iemand die zeker geen feestje overslaat. Nu brengt The Epicurean een ode aan 'zijn' stad met The Epicurean Glasgow Limited Edition 2023 Cask Strength Ex-Cuvee Casks!

Lowlands

Glasgow is één van de bekendste steden van Schotland en vormt samen met hoofdstad Edinburgh het kloppend hart van de Lowland-regio. De whiskyregio waar nog maar een paar bekende distilleerderijen staan. De daar gemaakte whisky wordt dankbaar gebruikt om The Epicurean te blenden voor de Remarkable Regional Malts van Douglas Laing.

Ex-Cuvee Casks

Deze limited-edition combineert de beste single cask single malts uit de Lowland-regio van Schotland en ondergaat vervolgens een langdurige rijping in enkele van de "beste" Franse ex-cuvée eikenhouten vaten.
De whisky wordt gebotteld op een vatsterkte van 50,4%, zonder kleurstoffen of koud filtratie.

Proefnotities

  • Neus: gemoute gerst, vanillebloesem en citroenschil.
  • Smaak: fruitig en geroosterde amandelen.
  • Afdronk: een lange en verfrissende afdronk met een heerlijk zoetje.

Bestelinformatie

De verkoop van deze limited edition verloopt via Valentijn Klop, Brand Ambassador Douglas Laing voor de Nederlandse markt.

106905 THE EPICUREAN Glasgow Limited Edition 2023 Cask Strength Ex-Cuvee Casks 0,70 ltr.
  • Uitleveren vanaf week 33
  • OP = OP!
Remarkable Regional Malts

Remarkable Regional Malts

Elke whisky in de serie is een mix van single malts uit verschillende distilleerderijen die typerend zijn voor een specifieke regio in Schotland, zoals Islay, Speyside, Highland en Lowland.

De whisky's zijn non-chill filtered en hebben een natuurlijke kleur, waardoor de smaken en aroma's van de malts goed tot uiting komen.

De Remarkable Regional Malts-serie is een eerbetoon aan de verschillende Schotse regio's en biedt liefhebbers de mogelijkheid om de kenmerkende smaken en stijlen van elke regio te ontdekken in één fles.

Lees meer over de Remarkable Regional Malts

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top