Door naar content

Sella & Mosca Cannonau Sardegna Riserva één van de favorieten in Sint-Oedenrode

12 december 2023

In november 2023 organiseerde Drankenhandel Van Boxmeer uit Sint-Oedenrode de overzichtsproeverij voor de komende feestdagen. Met meer dan 100 bezoekers was deze allereerste najaarsproeverij gelijk een groot succes.

In het najaar organiseren slijterijen en wijnhandelaren vaak overzichtsproeverijen. Deze proeverijen bieden klanten de mogelijkheid om verschillende wijnen te ontdekken, te proeven en meer te leren over de smaakprofielen, herkomst en productiemethoden.

Met de feestdagen in het achterhoofd kunnen de wijnliefhebbers zich oriënteren en op zoek gaan naar mooie wijn-spijscombinaties.

Italiaanse wijnen

Johan en Ilse van Boxmeer hadden diverse wijnimporteurs uitgenodigd voor deze overzichtsproeverij. Namens De Monnik Dranken was Joris Post aanwezig en hij had een mooie selectie Italiaanse wijnen meegenomen.

De wijnen kwamen uit verschillende vooraanstaande Italiaanse wijngebieden zoals Verona, Piemonte, Toscane, Sicilië tot Sardinië.

Uiteenlopende gebieden

Het was voor de bezoekers interessant om de verschillen te proeven tussen de wijnen uit uiteenlopende gebieden. Neem bijvoorbeeld de Vermentino La Cala van Sella & Mosca uit Sardinië tegenover de Trastella Vermentino van het Toscaanse Villa Trasqua.

De verschillen tussen deze twee vermentino’s ontstaan door de invloed van terroir, klimaat en de wijze van wijnmaken op Sardinië en in Toscane.

Sardijnse Vermentino neigt naar levendige citrus en zilte tonen, terwijl de Toscaanse variant meer elegantie en structuur kan vertonen met aroma's van wit fruit en kruiden.
Voor bezoekers bood het proeven van beide wijnen een mooie kans om de diversiteit van vermentino-wijnen en de unieke karakteristieken van deze twee prachtige wijnregio's te ervaren.

Het kerstdiner met Ripasso van Sartori

Het kerstdiner met Ripasso van Sartori

Er zijn ontelbare wijn-spijscombinaties te maken, zeker bij uitgebreide kerstdiners. Met één van de wijnliefhebbers uit Sint-Oedenrode sprak Joris uitvoerig over de Regolo Valpolicella Ripasso van Sartori.

Unieke tweede vergisting

Sartori Regolo Valpolicella Ripasso heeft intense aroma’s van zwarte kersen en gedroogd fruit. De unieke tweede vergisting op schilletjes van de amarone-druif – kenmerkend voor Valpolicella Ripasso-wijnen – zorgt voor complexiteit en diepte en daardoor passen ze uitstekend bij diverse kerstgerechten.

Gebraden vleesgerechten

Een krachtige Valpolicella Ripasso kan goed samengaan met gebraden vleesgerechten. Zoals kalkoen of lamsvlees. Het fluweelachtige karakter en de aroma's van zwarte kersen kunnen mooi harmoniëren met de sappigheid van het vlees.

Gerijpte Kazen

Een Valpolicella Ripasso past goed bij gerijpte kazen, zoals Parmezaanse kaas, pecorino of oude Goudse kaas. De krachtige smaak en structuur van de wijn kunnen goed matchen met de intensiteit van de kazen.

Juiste temperatuur

Joris: “Zorg ervoor dat de wijn op de juiste temperatuur wordt geserveerd, meestal rond de 16-18 graden Celsius, om zijn volle smaakpotentieel naar voren te brengen.”

Favoriete wijnen in Sint-Oedenrode

Favoriete wijnen in Sint-Oedenrode

De wijnliefhebbers genoten van de wijnen van Angelo Negro, Bellussi, Villa Trasqua en Viticcio.

Naast de hiervoor uitgelichte Sartori Regolo Valpolicella Ripasso waren er een aantal favorieten tijdens deze overzichtsproeverij van Drankenhandel Van Boxmeer.

Sicilië, Verona en Sardinië

Met name Pellegrino BIP Benjamin Marsala Superiore Riserva Oro D.O.C. van Pellegrino, Sartori Marani Bianco Veronese en Sella & Mosca Cannonau Sardegna Riserva werden veelvuldig genoemd als favoriete wijn.

Sella & Mosca Cannonau Sardegna Riserva

Sella & Mosca Cannonau Sardegna Riserva is een opvallende rode wijn van het Italiaanse eiland Sardinië.

De smaak is krachtig en droog, met complexe lagen van zwarte kersen, gedroogd fruit en subtiele hints van kruiden. De wijn heeft een fluweelzachte textuur en een stevige structuur.

Na 18-24 maanden rijping in eikenhouten vaten ontwikkelt zich een verfijnde balans. Met zijn langdurige afdronk is deze Riserva een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een indrukwekkende Sardijnse wijnervaring.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Johan en Ilse van Boxmeer bedanken voor de zeer geslaagde avond. Het is mooi om te zien dat zo’n eerste najaarsproeverij gelijk een groot succes is!

Daarnaast willen wij alle aanwezige wijnliefhebbers bedanken voor de interesse in onze wijnen, we hopen dat ze smaken tijdens de komende feestdagen en de daaropvolgende wintermaanden.

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top