Door naar content

Etudes eerste gelagerde uitgave van Renegade Rum

27 februari 2023

Met de uitgave van Études Pearls en Études New Bacolet zet Renegade Rum een nieuwe stap in het baanbrekende terroir-project op het tropische eiland Grenada.

Études, een studie naar terroir in rum

Renegade Rum is een fascinerend project van Mark Reynier. Zijn terroir-filosofie paste hij al toe bij Waterford Whisky in Ierland en in 2021 werden de eerste prijswinnende pre-cask edities op de markt gebracht.

En nu is het dus tijd voor de eerste gelagerde rum in de vorm van de Études-serie. Het uiteindelijke doel is het creëren van ’s werelds meest veelzijdige rum. Dit doet men door de oogsten van elk – op vruchtbare vulkanische terroirs gelegen - suikerrietveld individueel te verwerken; van veld tot het vat!

Opvolger pre-cask

De opvolger van de pre-cask geeft de rumliefhebber een unieke mogelijkheid om de evolutie in rum te ervaren en vergelijken. De diversiteit en onderscheidenheid komt tot uiting door verschillen in oorsprong, variëteiten en door de herkomst van suikerriet.

Dit verschilt per Grenadaanse boerderij waar Renegade Rum mee samenwerkt. De eerste releases van het Études project richt zijn schijnwerpers op twee specifieke terroirs; een Single Farm Origin van New Bacolet, de andere is afkomstig van Pearls.

Renegade Rum Etudes New Bacolet

Renegade Rum Etudes New Bacolet

New Bacolet is één van de eerste gerijpte versies van Renegade Rum. De rum is gemaakt van de suikerrietsoort Lacalome Red en staat bekend om zijn hoge gehalte sucrose.

Goat Hill en Upper Combe

De suikerriet is geoogst op een veld genaamd ‘Goat Hill’ dat tot het ‘Upper Combe’ terroir van de New Bacolet boerderij behoort. New Bacolet is beschut door een bos in het zuiden van het eiland.

Steile berghelling

Het veld ligt op een steile berghelling en daardoor was het een flinke uitdaging om het veld gereed te maken voor het verbouwen van suikerriet.

Proefnotities Renegade Rum Etudes New Bacolet

Proefnotities

Neus

Een weelderige overvloed aan fruit - zowel vers als gedroogd – springt van vreugde uit het glas en is volledig in harmonie met het houtachtige van het suikerriet.

Smaak

Overweldigend diep. Gedroogd fruit - zoals gele en donkere sultana-rozijnen - smelten samen met levendige tonen van suikerriet en zoete kruiden van Frans en Amerikaans eiken.

Afdronk

Lang en zijdezacht, vervaagd langzaam.

Renegade Rum Etudes Pearls

Renegade Rum Etudes Pearls

Ook Pearls behoort tot één van de eerste gerijpte versies van Renegade Rum.

De rum is gemaakt van de Yellow Lady suikerrietsoort, uit het ‘grapefruit’-veld, dat bekend staat als Flats.

Prachtige kustvlakte

De plek kenmerkt zich door een prachtige kustvlakte die ten zuiden van de distilleerderij gelegen is.

Pot still

Evenals de New Bacolet is de Pearls gedistilleerd in een pot still.

Proefnotities Renegade Rum Etudes Pearls

Proefnotities

Neus

Een verleidelijke zoetheid van toffee is in balans met de kruidigheid van eikenhout en dat maakt de rum tot een krachtig en aromatische geheel.

Smaak

Een zoet en gekruid begin van kaneel en kruidigheid van eiken wordt gedragen door een ronde en smeuïge pot-still textuur. Suikerriet en terroir zijn levendig aanwezig.

Afdronk

Lijkt eeuwig te duren, verleidelijke kruiden vormen een heerlijke textuur die in de mond blijft hangen.

Bestelinformatie

Beide varianten Études rum zijn reeds voorradig en per direct te bestellen.

  • 112766 RENEGADE Rum Etudes Pearls 0,70 ltr.
  • 112767 RENEGADE Rum Etudes New Bacolet 0,70 ltr.

 

Over Terroir - Technology - Transparency

Op het rustieke vulkanische eiland Grenada zette Mark Reynier een state-of-the-art rum-distilleerderij neer.

Mark Reynier: “Études is een belangrijke vervolgstap in dit unieke project. Geoogst van één enkel veld binnen één enkel terroir binnen één enkele boerderij, met totale traceerbaarheid en transparantie, geven ons - en de echte rum liefhebber - het ultieme in authenticiteit en individualiteit.

Het doel is om het beste samen te voegen en hiermee de ultieme smaakervaring te creëren. Dit is nog maar het begin.”

Back to top