Door naar content

Speciale uitgave Mars Komagatake Shinshu Single Cask 3202

28 februari 2023

Het Japanse whiskymerk Mars heeft samen met De Monnik Dranken een prachtige single cask botteling geselecteerd. Deze is exclusief bestemd voor de Nederlandse markt. Mars Komagatake Shinshu Single Cask#3202 The Netherlands is gedistilleerd op de Shinshu distilleerderij en heeft gerijpt op een ex-bourbonvat.

Vat 3202 | Komagatake Shinshu Single Cask

De Shinshu distilleerderij is de hoogstgelegen distilleerderij van Japan. Hier is in 2016 vatnummer 3202 gedistilleerd en heeft de whisky – hoog in de Japanse Alpen – ook gerijpt.

Het afgelopen jaar is deze Japanse whisky gebotteld op een vatsterkte van 62% alcohol. Uit het (ex-bourbon) vat zijn 211 flessen gekomen en de whisky heeft haar natuurlijke kleur behouden en is niet koud gefiltreerd.

Speciale uitgave Mars Komagatake Shinshu Single Cask 3202 proefnotities

Mars Komagatake Shinshu Single Cask#3202 The Netherlands

Proefnotities

Deze single malt is elegant, rijk en vol van smaak en olieachtig. Dit zijn de typische eigenschappen van een Mars Komagatake Single Malt Whisky!

Neus

Fruitig en zacht met tonen van abrikoos, banaan en vanille.

Smaak

Honing, vanille en een zachtheid van fruit als mango en sinaasappel.

Afdronk

Elegant en subtiel.

Allocatie en bestelinformatie

De allocatie van deze single cask botteling verloopt via de Verkoop Buitendienst van De Monnik Dranken.

106577 MARS Komagatake Shinshu Single Cask#3202 The Netherlands 0,7 ltr

De verwachting is dat wij vanaf week 11 - 2023 kunnen uitleveren en vanzelfsprekend geldt OP=OP! De allocatie is beperkt, daarom kunnen wij niet garanderen dat iedereen de gevraagde aantallen ontvangt.

The Rising Star of Japanese Whisky

The Rising Star of Japanese Whisky

Het Japanse whisky merk Mars wordt ook wel ‘The Rising Star of Japanese Whisky’ genoemd en dat is niet voor niets.

Met verschillende distilleerderijen en rijpingskelders maken ze bij Mars Whisky optimaal gebruik van de verschillende klimatologische invloeden die kenmerkend zijn voor Japan.

Shinshu Distillery

De Shinshu Distillery is één van de twee distilleerderijen welke Mars rijk is. Het ligt hoog in de Japanse Alpen op 800 meter boven zeeniveau.

Hier kan het zomers flink warm worden en ’s winters behoorlijk koud. Deze extreme omstandigheden hebben invloed op de smaak van de whisky.

Komagatake

De Shinshu Distillery ligt aan de voet van de berg Komagatake. Wanneer een whisky van Mars ‘Komagatake’ heet, betekent dit dat het een single malt whisky betreft afkomstig van de Shinshu Distillery.

Tsunuki

Heet een whisky van Mars ‘Tsunuki’, dan betreft het een single malt van de tweede distilleerderij van Mars, genaamd Tsunuki.

Yakushima

Naast de twee distilleerderijen, heeft Mars ook nog beschikking over een derde locatie op het eiland Yakushima.

Hier worden ook single malt whisky’s gerijpt. Deze zijn gedistilleerd op één van de distilleerderijen. Doordat het op Yakushima ’35 dagen in de maand regent’, biedt dit extreme klimaat Mars Whisky de mogelijkheid om whisky te laten rijpen onder totaal andere omstandigheden dan bij Shinshu en Tsunuki.

Proef en vergelijk met Mars Whisky

Proef en vergelijk

Onderscheidend

Eén van de unieke capaciteiten van Mars Whisky is dat ze de mogelijkheid hebben om verschillende soorten Japanse single malts op de markt te brengen.

Deze zijn op verschillende plekken in Japan zijn gedistilleerd en hebben ook op verschillende locaties gerijpt.

Schaars

Japanse single malts zijn nog altijd schaars op de Europese markt, maar bij Mars Whisky doet men hun uiterste best om ook de Nederlandse whiskyliefhebbers kennis te laten maken met deze heerlijke single malt whisky’s.

Naast de Komagatake Single Cask zijn de volgende single malt varianten (in beperkte mate) voorradig bij De Monnik Dranken:

  • 106453 MARS Tsunuki Edition 2022 Single Malt Japanse Whisky
  • 107475 Mars Komagatake Shinshu Aging 2021 Single Malt Japanse Whisky

Bovenstaande twee varianten zijn vrij bestelbaar en hiervoor geldt ook: OP = OP.

Back to top