Door naar content

Winnaars Filliers incentive op bezoek bij stokerij in Deinze

31 januari 2023

Uitstel blijkt geen afstel. Na ruim twee jaar te hebben gewacht vond op 23 en 24 januari 2023 de Filliers incentive plaats. De tien gelukkige winnaars bezochten samen met Bas Groot Zevert en Karlijn Vink de stokerij van Filliers en de prachtige stad Gent.

De winnende slijterijen:
  • Slijterij van Genechten, Veldhoven
  • De Kamper Slijter, Kampen
  • Wijnslijterij Hendriks, Hapert
  • Slijterij Tjokko, Harmelen
  • Kisjes Slijterij, Meppel
Filliers incentive trip slijters op bezoek in Gent

Van start in Gent

De slijters waren op maandagmorgen al vroeg uit de veren en kwamen rond 9:30 aan in Gent. Dat gold overigens niet voor iedereen.

Een enkeling was het weekend voor de incentive al in Oost-Vlaanderen te vinden. En zij hadden groot gelijk, Gent is namelijk een prachtige stad om in te vertoeven.

Welkom met gin-tonic

Na een kop koffie vertrok het gezelschap rond 10:15 uur naar Deinze. Hier staat de stokerij van Filliers.

Ze werden verwelkomd door Bjorn (Sales Manager On-Trade & Events) en Alijosha (Accountmanager). Daarbij werd een heerlijke gin-tonic met Filliers Pink Dry Gin 28 gedronken.

Rijke historie van Filliers

Aansluitend vertelde Bjorn over de rijke historie van Filliers. Sinds kort is bijvoorbeeld de 6e generatie van de familie Filliers begonnen bij de stokerij.

Heerlijke lunch

Na een korte uitleg over wat Filliers allemaal doet en maakt was het tijd voor de lunch, en niet zomaar een lunch! Om te beginnen met 3 kleine gerechtjes; gerookte eendenborst met vijg, wildpaté met perencompote, gerookte zalm met citroencrème. Daar werd een Belgium Mule geserveerd. Dit is een 8 jaar oude Barrel Aged Genever met ginger ale.

Daarna was het tijd voor de volgende gerechtjes; een heerlijke Vitello Tonato en ceviche van zeebaars met avocado geserveerd met een White Lady 0 YO pure Genever met Sicilian lemonade. De smaken kwamen heerlijk samen en kregen een verrassend effect door het zuurtje van ceviche.

Rondleiding door stokerij Filliers

Rondleiding door stokerij

Na al dat lekkers was het tijd om de stokerij van binnen te gaan bekijken. Benoit Filliers (6de generatie) verzorgde de rondleiding waarbij alle facetten in de stokerij  - van korrel tot borrel - aan bod kwamen.

Mooie dranken

Zo zagen ze onder meer het warehouse vol met al het lekkers dat Filliers te bieden heeft. Prachtig om te zien en vooral om te ruiken, wat een mooie dranken daar allemaal liggen te wachten om op de markt te komen.

Benoit heeft uit verschillende vaten de slijters heerlijke spirits laten proeven, waaronder roggewhisky en een single malt uit een Oloroso vat.

Kalfstartaar met Barrel Aged Genever 17 YO

Aan het einde van de rondleiding was het tijd om terug te gaan naar de bar, daar wachtte de slijters nog een heerlijke verrassing! Namelijk een heerlijke kalfstartaar met truffelmayonaise en een 17 jaar oud Barrel Aged Genever. Wat een heerlijke combinatie!

Dessert met Filliers Advocaat

Ter afsluiting nog een heerlijk dessert met uiteraard een Filliers advocaatje.

Tijdens het bezoek in de bar werden zowel de mooie spirit/spijs combinaties geproefd. Daarnaast kregen de slijters de mogelijkheid om het uitgebreide assortiment van Filliers te proeven; van de likeuren en graangenevers tot zelfs de 30 jaar oude Barrel Aged Genever.

Terug naar Gent

Om 16:00 uur keerde het gezelschap terug naar Gent. Dat gebeurde niet met lege handen, want men kreeg een prachtige set met Filliers gin mee.

Aangekomen bij het hotel kreeg iedereen even de tijd om zich terug te trekken in zijn of haar kamer en zichzelf even op te frissen.

Biercafé De Dulle Griet

De avond begon erg gezellig in een typisch Belgisch biercafé genaamd De Dulle Griet. Het café beschikt over een assortiment van maar liefst 500 verschillende bieren!

3 gangenmenu bij ’t Klaverblad

Vervolgens werd er genoten van een heerlijk 3 gangenmenu bij restaurant 't Klaverblad, dit is een mooi traditioneel familierestaurant. De wijn en spijs combinaties waren uitstekend en na het eten was er gelegenheid om nog een heerlijk glaasje genever te drinken.

Om de avond af te sluiten werden er nog een paar biertjes genuttigd in een café. Daar werd om 00:00 de verjaardag van Johan (Slijterij van Genechten) ingeluid. Nogmaals van harte Johan.

Filliers incentive trip slijters op bezoek bij Kasteel Gravensteen

Kasteel Gravensteen

Dinsdagochtend om 8:30 zat iedereen weer fris en fruitig aan het ontbijt.

Kasteel Gravensteen

Een uurtje later stond de laatste activiteit gepland; een bezoek aan het prachtige kasteel Gravensteen.

Karlijn, Bas en de slijters kregen een rondleiding door het kasteel. Gids Marianne vertelde op enthousiaste wijze over de geschiedenis van het monument.

Tijd om weer naar huis te gaan

Na nog een kop koffie te hebben gedronken - in een hip koffietentje - was het tijd om weer richting huis te gaan.

Bedankt

Het waren twee schitterende en leerzame dagen waarbij iedereen heeft genoten van het verhaal achter deze prachtige stokerij.

Langs deze weg willen wij de slijters bedanken voor de getoonde interesse en Filliers bedanken voor de gastvrijheid.

Filliers Barrel Aged Genever

Filliers Barrel Aged Genever

In 2018 introduceert Filliers een nieuwe reeks Premium Genevers. Hiermee werd het product jenever een nieuw leven in geblazen.

Jenever wordt nog steeds vaak als oubollig ervaren, maar daar is bij de Premium en Barrel Aged Genevers van Filliers niets van terug te vinden.

Een product met een modern uiterlijk en geweldige smaak. Oplopend van 0 jaar (niet gerijpt) tot maar liefst 21 jaar Barrel Aged.

Deze serie biedt een verfrissende nieuwe kijk op jenever, waarbij de link met een goede single malt whisky meteen kan worden gelegd!

Lees meer over Filliers Barrel Aged Genever

Filliers Advocaat

Filliers Advocaat

In 1970 ontwikkelde Julia Denecker, echtgenote van Firmin Filliers (derde generatie Filliers), het familierecept voor de Belgische Advokaat van Filliers Distillery.

Eierlikeur

Advokaat is een eierlikeur en wordt -net als jenever - voornamelijk in Nederland en België geproduceerd. Vrijwel nergens ter wereld wordt het ook in de dikke variant die wij kennen verkocht.

Romig en mild

De Filliers Advokaat is een romige milde likeur die op traditionele wijze en in kleine hoeveelheden wordt geproduceerd. Dus met verse eieren en uitsluitend natuurlijke aroma’s.

Lees meer over Filliers Advocaat

Filliers Dry Gin 28

Filliers Dry Gin 28

Het verhaal van Filliers Dry Gin 28 start in 1928. In dit jaar ontwikkelt Firmin Filliers - de derde generatie Filliers - het recept voor de eerste Belgische gin.

Pionier

Daarmee kan Filliers met recht een pionier in het distilleren van gin worden genoemd!

Dit recept vormt de basis van de huidige gin die nog steeds op kleinschalige basis in koperen ketels wordt gedistilleerd.

Kwaliteit & smaak

Op die manier kan het proces nauwgezet gevolgd worden en blijft de kwaliteit & smaak gegarandeerd.

Lees meer over Filliers Dry Gin 28

Filliers Belgium Single Malt Whisky

Filliers Belgium Whisky

De unieke Filliers whisky is gemaakt van 100% gerstemout en heeft 10 jaar gerijpt in sherryvaten. Het is de oudste, op sherryvaten gerijpte, Belgische whisky ooit!

Mooie toekomst

Om ook in de toekomst whisky te kunnen distilleren heeft de distilleerderij geïnvesteerd in een nieuw warehouse en twee gloednieuwe koperen pot stills.

Smaakvol

De whisky steelt niet alleen de show qua smaak, Maar heeft daarnaast ook een geweldige en exclusieve ‘packaging’, welke de whisky weerspiegelt: tijdloos en smaakvol.

Lees meer over Filliers Belgium Whisky

Filliers Premium Grain Vodka

Filliers Premium Grain Vodka

Filliers Premium Grain Vodka is een ambachtelijke premium vodka die bij de Filliers Distillery in Deinze wordt geproduceerd.

Bronwater en verse granen

Men gebruikt hiervoor zuiver bronwater en verse granen uit de omgeving van de distilleerderij.

Diepte en smaak

Door een extra distillatie in de traditionele koperen ketels van Filliers krijgt de vodka nog meer diepte in de smaak.

Lees meer over Filliers Premium Grain Vodka

Back to top