Door naar content

Whisky in Leiden 2023, een terugblik

14 juni 2023

Op zaterdag 10 juni 2023 vond in de Hooglandse kerk in Leiden alweer de 10e editie plaats van Whisky in Leiden. Het festival wordt sinds jaar en dag georganiseerd door Slijterij de Druiventuin en met zo’n 1000 bezoekers, verdeeld over twee sessies, was het gezellig druk.

Tropische omstandigheden

Onder tropische omstandigheden gingen om stipt 13:00 uur de deuren van de Hooglandse kerk open en konden de bezoekers onder heerlijk koele omstandigheden een breed scala aan whisky’s proeven.

Het was gelijk al gezellig druk. Gelukkig was het festival ruim opgezet en goed georganiseerd, waardoor de bezoekers de ruimte hadden om van hun whisky te genieten en met de standhouders te praten over de whisky in hun glas.

Dat er goed voor de gasten wordt gezorgd in Leiden mocht blijken. Op deze warme dag was er ruim voldoende water voorhanden en er waren lekkere belegde broodjes verkrijgbaar. Dit zat allemaal bij de ticketprijs inbegrepen.

Bonbons, pulled salmon en oesters

Qua eten konden de bezoekers bovendien genieten van heerlijke bonbons van een chocolatier en bij visrestaurant ’t Crabbetje kon men o.a. ‘pulled salmon’ en oesters bestellen.

Mike en Valentijn

Terug naar de whisky’s! Namens De Monnik Dranken waren Mike Overvliet en Valentijn Klop aanwezig op het whiskyfestival in Leiden en zij hadden een fraaie selectie uit het whiskyassortiment van De Monnik Dranken meegenomen.

Douglas Laing

Valentijn is brand ambassador voor onafhankelijk bottelaar Douglas Laing en hij liet naast de Remarkable Regional Malts een aantal recent uitgebrachte limited editions proeven;

• The Gauldrons Sherry Edition
• Rock Island 14 YO Sherry Edition
• Scallywag The Chocolate Edition 2023

Daarnaast had Valentijn een aantal Exceptional Single Cask whisky’s open staan.

Nog meer Schots en ‘nieuwe wereld whisky’s’

Valentijn bemande de stand van De Monnik Dranken samen met Mike Overvliet. Mike is Account Manager Slijterij & Wijnhandel in de regio’s Zuid- en West-Nederland.

Naast erkent Register Vinoloog is Mike ook een wandelende informatiebron op het gebied van gedistilleerde dranken, zoals bijvoorbeeld whisky.

Ook in Leiden vertelde hij op enthousiaste wijze over diverse whisky’s uit erkende whiskylanden als Schotland en Japan en nieuwe wereld whisky’s zoals Kavalan uit Taiwan en Mars Whisky uit Japan.

Tomintoul en Glencadam

Valentijn en Mike hadden een bijzondere gast meegenomen naar Leiden. Speciaal voor de gelegenheid was Cody Reynolds, European Scotch Whisky Ambassador van Tomintoul en Glencadam naar Nederland gevlogen. Cody vertelde de bezoekers vol overgave over deze relatief kleine, maar zeer interessante Schotse whiskymerken.

Geslaagde dag

Het was al met al een zeer geslaagde 10e editie van Whisky in Leiden. Bezoekers genoten zichtbaar. Er werd veel gepraat, gelachen en geproefd op deze zonovergoten zaterdag.

Bedankt

Namens Cody, Mike en Valentijn willen wij alle bezoekers hartelijk bedanken voor zijn of haar komst. Daarnaast willen wij de organisatie en vele vrijwilligers van Whisky in Leiden bedanken voor het organiseren van dit zeer geslaagde whiskyfestival.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top