Door naar content

Wijnfestival Den Bosch maakt kennis met Marie Christine

09 juni 2023

Op 2, 3 en 4 juni 2023 vond het Wijnfestival Den Bosch plaats. Gedragen door de prachtige weersomstandigheden genoten meer dan 6500 wijnliefhebbers een weekend lang met volle teugen.

De Parade

Den Bosch is een culinaire hotspot in Nederland en op de Parade bleek in het eerste weekend van juni nog maar eens waarom. Met de Sint-Janskathedraal op de achtergrond konden de Brabantse wijnliefhebbers genieten van ruim 200 verschillende wijnen.

Namens De Monnik Dranken waren Linda van Akkeren en Joris Post aanwezig met een mooie selectie uit ons omvangrijke wijnassortiment. Daarnaast deelden diverse lokale bedrijven met veel enthousiasme hun kennis met het massaal toegestroomde publiek.

Heerlijk eten

Naast de vele wijnen konden de bezoekers op het Wijnfestival Den Bosch ook terecht voor heerlijk eten. Men kon bijvoorbeeld kiezen voor charcuterie van Barrique Culinair, oesters van Het Oesterwijf en kwalitatief hoogwaardige snacks, waaronder zwezerik, uit de muur. Daarnaast zorgden onder andere Manify en Dr Feelgood voor de juiste sfeermuziek.

De bezoekers genoten van de charcuterie, kaas en vegan borrelplanken, maar waren in de eerste plaats natuurlijk gekomen voor het proeven van heerlijke wijnen.

Linda en Joris lieten de geïnteresseerde wijnliefhebbers uit Den Bosch kennismaken met de wijnen van Alvi’s Drift, waaronder de Red Blend en Chenin Blanc uit de 221 Serie.

Marie Christine van Chateau L’Aumerade

Marie Christine

Bij fraaie mediterrane omstandigheden mag rosé natuurlijk niet ontbreken. Linda en Joris hadden met Marie Christine van Chateau L’Aumerade een heerlijke rosé meegenomen.

Provence

Deze wijn ziet er niet alleen fantastisch uit met zijn prachtige fles en etiket, maar is ook een intrigerende, subtiel gekleurde wijn uit de authentieke Provence.

De geur heeft subtiele aroma's van kleine rode vruchten en een vleugje kruidigheid. Het was absoluut één van de hoogtepunten van het festival.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Nicole en Benny Boumans van Barrique Culinair & Cadeau hartelijk bedanken voor het organiseren van dit zeer geslaagde evenement. We kijken uit naar de volgende editie van Wijnfestival Den Bosch!

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top