Door naar content

Cuvee Argot! Een nieuwe ondeugende wildebras uit de wondere wereld van Waterford Whisky

04 mei 2023

Cuvée Argot is een nieuwe en permanente toevoeging aan de Waterford-range. De whisky is het uitbundige en brutale kleine broertje van ‘de grote’ Cuvée. Met een vleugje turfrook geeft deze Argot een geheel nieuwe dimensie aan het Cuvée-concept.

Argot

Argot is de taal van de 'bohemians en afvalligen'. Dit zijn mensen met een andere en onconventionele levensstijl. Zij leven met een vrije geest en halen alles uit het leven onder het motto; bij twijfel… gewoon doen!

Will o’ the Wisp

Dit is ook waar de Cuvée Argot voor staat. Het is een levendige, intense en onverschrokken whisky die voor de duivel niet bang is. Het vleugje Ierse turf in deze assemblage is de ‘Will o’ the Wisp’, het dwaallicht dat de whiskyliefhebber op het verkeerde been probeert te zetten.

Ondeugende wildebras

Dit maakt de Cuvée Argot tot een heerlijke ondeugende wildebras binnen de ‘Waterford familie’, een whisky waar je – ondanks zijn rare fratsen – eigenlijk alleen maar van kunt houden!

Mark Reynier over de whisky:

Argot with that wisp of peat smoke is our cheeky chappie – our wild child – heralding a new way to experience the Cuvée Concept.
Cuvée concept met Argot van Waterford

Cuvée concept

Mark Reynier en zijn team hebben zich laten inspireren door de grote châteaus in Bordeaux, en het Cuvée-concept is hun ultieme doel. Ze oogsten, distilleren en rijpen de Ierse gerst van verschillende boerderijen afzonderlijk, zodat elke 'Single Farm' editie een uniek smaakprofiel heeft dat wordt bepaald door het terroir van de plekken waar de gerst groeit.

Ultieme complexiteit

Door deze gegevens en smaakprofielen te verzamelen, heeft hoofddistillateur Ned Gahan nu de beschikking over een uitgebreide bibliotheek van smaken. Door deze bouwstenen laag voor laag samen te voegen, kan hij de ultieme complexiteit creëren die samenkomt in de Cuvée bottelingen.

Vat samenstelling Cuvée Argot

  • 37% First Fill US Oak
  • 19% Virgin US Oak
  • 19% Premium French Oak
  • 23% Vin Doux Naturel

Proefnotities

  • Neus: aroma’s van sinaasappelschil, gestoofde appel met amandelen, broodkorst, gemengde bessen, venkel en witte chocolade.
  • Smaak: tonen van paprika, granola, grapefruit, BBQ, bananenmilkshake en de schil van groene appels.
  • Afdronk: Lang, verwarmend en droog met peperachtige tonen.
Téiror Code

Téireoir-code

Zoals bij elke botteling van Waterford is de whisky volledig traceerbaar via de unieke téireoir-code.

Ongekende hoeveelheid data

Door het invullen van de téireoir-code op de website van Waterford Whisky, krijgt men toegang tot een ongekende hoeveelheid data.

Transparantie

Van distilleerdatum tot het aantal geproduceerde flessen en van gerstsoorten tot het geluid van het productieproces: het biedt een transparante kijk in de keuken van Waterford.

Téireoir-code Cuvee Argot: WILDCHI-LD

Bestelinformatie

Waterford Cuvée Argot is reeds voorradig en per direct te bestellen.

106782 WATERFORD Cuvee Argot Single Malt Whisky

 

Back to top