Door naar content

Spectacle du Vin, een muzikale wijnreis in Raamsdonkveer

14 november 2023

Op zondag 5 november 2023 werd in Raamsdonkveer het 175-jarige bestaan van Koninklijke Harmonie De Eendracht gevierd met een bijzondere editie van Spectacle du Vin. In een indrukwekkende setting verzamelden zich 525 bezoekers voor een unieke ervaring van muziek en wijn.

Koninklijke Harmonie De Eendracht

Het wijnconcert werd verzorgd door de harmonie en de Rhythm Sticks. Xander de Buisonjé en Annet Dellegno zijn er voor het vocale gedeelte en namens De Monnik Dranken besprak Joris Post de wijnen aan de tafels en lichtte deze verder toe.

De volgende wijnen werden tijdens dit concert geserveerd:

• Lorgeril Les Terrasses Chardonnay
• Villa Trasqua Vermentino
• McPherson Grenache Rose
• Alvi's Drift Pinotage
• Portia Roble

Muzikale wijnreis

Spectacle du Vin

Muzikale wijnreis

De wijnen werden niet zomaar geschonken; het publiek werd meegenomen op een muzikale wijnreis langs thema’s zoals Frankrijk, Italië, Azië, Oceanië en Zuid-Afrika.

Wijnen werden per thema

De wijnen werden per thema geserveerd door de wijnmeisjes en jongens, terwijl presentator Arwin Steigenga ze voorafgaand aan elk thema introduceerde.

Joris Post

Bij de sponsortafels deelde Joris Post uitgebreide kennis over de wijnen en beantwoordde vragen van nieuwsgierige bezoekers.

Lorgeril met Franse chansons

Franse chansons klonken terwijl de nuances van Lorgeril Les Terrasses Chardonnay werden ontdekt.

Villa Trasqua Vermentino met Ti Sento

Annette vertolkte onder andere het Italiaanse nummer "Ti Sento", begeleid door de smaakvolle Villa Trasqua Vermentino.

Portia Roble met Vrienden van Amstel medley

Xander de Buisonjé sloot de avond af met eigen nummers en een medley van de Vrienden van Amstel, onder het genot van Portia Roble.

Reis van de zintuigen

Spectacle du Vin 2023 was niet zomaar een evenement; het was een zintuiglijke reis waarin Koninklijke Harmonie De Eendracht haar rijke geschiedenis vierde met een smaakvolle mix van wijn en muziek.

Een jubileum dat niet alleen de harmonie eerde, maar ook de tijdloze connectie tussen wijn en muziek!

Bedankt

Langs deze weg willen wij Koninklijke Harmonie De Eendracht en úw topSlijter Jan en René Quist hartelijk bedanken dat wij onze wijnen mochten presenteren tijdens dit bijzondere jubileumconcert.

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top