Door naar content

Horecaondernemers bezoeken Nordés Gin in Galicië

11 oktober 2023

Van maandag 2 tot en met woensdag 4 oktober 2023 bracht het horecateam van De Monnik Dranken - samen met een aantal goede horeca-relaties – een bezoek aan het Spaanse Galicië. Vanuit het bekende bedevaartsoord Santiago de Compostella is het slechts een half uur rijden naar Casa Nordés, het hoofddoel van deze reis.

Nordés, een onderscheidende gin

Met bijzondere ingrediënten zoals albariño-druiven en wilde lokale botanicals uit de Atlantische bossen van Galicië onderscheidt deze Spaanse gin zich ten opzichte van andere ginmerken. Een zeer aantrekkelijke keuze voor bezoekers van Nederlandse horecagelegenheden die op zoek zijn naar een authentieke en smaakvolle gin-ervaring.

Promotie

Daarom is Nordés Gin de afgelopen periode flink gepromoot en als dank daarvoor mocht een select gezelschap horecaondernemers – samen met het horecateam van De Monnik Dranken – een bezoek brengen aan Casa Nordés. Dit is het splinternieuwe bezoekerscentrum van Nordés Gin en hier wordt het ‘verhaal’ achter Nordés tot in detail verteld.

Santiago de Compostella

Op maandagmorgen 2 oktober 2023 vertrok het Nederlandse gezelschap in alle vroegte – dan heb je nog wat aan de dag – naar Santiago de Compostella. Hier aangekomen werd men verwelkomd door Maarten van Dam, Area Director bij Nordés.

Lunch

Samen genoten zij van een heerlijke lunch bij Asadora Gonzaba. Na de lunch was het de hoogste tijd om een plaatselijke bar te bezoeken. Hier kreeg men een Nordesiño voorgeschoteld. Dit is een soort cocktail van albarino+wijn, Nordés gin en tonic. In Galicië wordt dit vaak gedronken als aperitief.

Diner

Nordés Gin is onderdeel van Osborne (wereldberoemd vanwege de sherry en de billboards met de Osborne-stier langs de Spaanse snelwegen). De wijnen van Montecillo horen ook bij Osborne en tijdens het diner bij Abastos 2.0 konden de Nederlanders genieten van heerlijke gerechten in combinatie met de wijnen van Montecillo.

Casa Nordés

Op dinsdag 3 oktober bracht het gezelschap onder leiding van Maarten van Dam een bezoek aan Casa Nordés. Hier werd men hartelijk ontvangen door Javier de la Vega en Virginia Garcia.

Onder genot van een heerlijk glas albarino-wijn werd het ‘hoe en waarom’ achter Casa Nordés uitgelegd.

Tijdens een wandeling door de tuin van Casa Nordés konden de Nederlanders alle 11 botanicals - die aan Nordés worden toegevoegd – zien, ruiken en ervaren. Variërend van jeneverbessen, gember tot eucalyptus, laurierblad en munt, werden ze uitgedaagd om op basis van geuren de juiste botanicals te noteren.

Nordés Experience

Via de tuinen werd het Experience Centre van Nordés bereikt. Dit fonkelnieuwe bezoekerscentrum biedt bezoekers de kans om de oorsprong, geschiedenis en productieprocessen van de Galicische gin op wijnbasis te ontdekken. Daarnaast is er de mogelijkheid om meer te leren over de culinaire cultuur en het vakmanschap die voor de regio Galicië zo kenmerkend is.

Tijdens een kleine cocktailcursus werden de Nederlandse horecaprofessionals op de proef gesteld, ze konden hun shake-kunsten laten zien met diverse uiteenlopende cocktails Van Nordesiño tot Clover Club met Nordés Gin.

Tour door Santiago de Compostella

De laatste middag werd ingevuld met een tour door Santiago de Compostella. Het gezelschap verkende het historische centrum, met smalle straatjes en middeleeuwse architectuur en genoot van de unieke spirituele en culturele sfeer.

De tour eindigde bij de indrukwekkende kathedraal van Santiago de Compostela, waar volgens de traditie de apostel Jakobus begraven ligt.

De kathedraal is het eindpunt van de Pelgrimstocht en vormde ook het einde van de Nordés Gin reis voor horecaondernemers.

Bedankt

Langs deze weg willen wij alle deelnemers bedanken voor hun bijdrage aan deze zeer geslaagde reis naar Galicië.

Namens De Monnik Dranken waren Cindy Wigbels (Verkoop Binnendienst) Jeroen Kimenai (Accountmanager Horeca Zuid-Nederland) Dirk Schram (Accountmanager Horeca West-Nederland) Bas Kolkhuis Tanke (Accountmanager Horeca Oost-Nederland) van de partij.

Nordes merkendoorverwijspagina

Nordés Gin

Nordés Gin - een heerlijke Spaanse gin uit Galicië - put zijn unieke smaak uit de Galicische albariño druif en zes lokale botanicals, waaronder zeekraal en eucalyptus.

Het verhaal begon met drie vrienden en resulteerde in een streekproduct dat de frisheid van de Nordés-wind en Galicische ambacht belichaamt.

De fles, geïnspireerd door Sargadelos-keramiek, reflecteert het Atlantische karakter.

Lees meer over Nordés Gin

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top