Door naar content

XOP Jura 24 YO ter ere van 105-jarig jubileum De Monnik Dranken

02 oktober 2023

Met de Xtra Old Particular 24 Years Old brengt Douglas Laing een bijzondere botteling uit. Deze is speciaal ter ere van het 105-jarig jubileum van De Monnik Dranken. Er zijn slechts 228 flessen beschikbaar en deze zijn exclusief voor de Nederlandse whiskyliefhebbers.

Unieke samenwerking

Douglas Laing en De Monnik Dranken hebben veel overeenkomsten. Natuurlijk zijn beide familiebedrijven actief in de drankenwereld, maar daarnaast is 2023 ook een jubileumjaar.

Feestelijk tintje

Het kan weinig mensen ontgaan zijn dat de Schotse onafhankelijke whiskybottelaar haar 75e verjaardag viert en ook voor De Monnik Dranken heeft 2023 een feestelijk tintje vanwege het 105-jarige bestaan. Om dit te vieren is de speciale Xtra Old Particular 24 Years Old uitgebracht.

Luxueuze XOP black box

De fles wordt geleverd in een luxueuze XOP black box. Daarnaast zijn de handtekeningen van Fred Laing, Cara Laing, Hans Olde Monnikhof en Luuk Olde Monnikhof te vinden op het certificaat.

De whisky is gebotteld op 55,40% vatsterkte, non-chill filtered en met behoud van natuurlijke kleur.

Jura

Jura

Het klimaat en de omgeving van Jura hebben invloed op de smaak van de whisky's.

De nabijheid van de oceaan en het specifieke karakter van het eilandwater dragen bij aan deze smaakkenmerken.

De whisky's van Jura staan bekend om hun unieke smaakprofiel, dat ergens tussen de lichte, zoete whisky's van de Speyside-regio en de rokerige, turfachtige whisky's van Islay ligt.

De kwaliteit van de XOP Jura 24 Years Old is van een buitencategorie met veel zoete invloeden.

 

 

 

 

Proefnotities

Neus: zoete vanille, gesuikerde amandelen en een vleugje honing.
Smaak: mooie balans van kruiden, kokosnoot en subtiel vleugje kaneel.
Afdronk: lang, chocolade rozijnen, gemoute gerst en karamel.

Bestelinformatie

106897 | XTRA OLD PARTICULAR Jura 24YO Single Cask 'Excl.Netherlands
  • Voor meer informatie en voor het doorgeven van bestellingen kunt u terecht bij Valentijn Klop van De Monnik Dranken.
  • De allocatie van deze limited edition is beperkt. Indien de vraag groter is dan het aanbod, zal er een verdeling gemaakt worden.
Remarkable Regional Malts

Remarkable Regional Malts

Elke whisky in de serie is een mix van single malts uit verschillende distilleerderijen die typerend zijn voor een specifieke regio in Schotland, zoals Islay, Speyside, Highland en Lowland.

De whisky's zijn non-chill filtered en hebben een natuurlijke kleur, waardoor de smaken en aroma's van de malts goed tot uiting komen.

De Remarkable Regional Malts-serie is een eerbetoon aan de verschillende Schotse regio's en biedt liefhebbers de mogelijkheid om de kenmerkende smaken en stijlen van elke regio te ontdekken in één fles.

Lees meer over de Remarkable Regional Malts

Exceptional Single Casks van Douglas Laing

Exceptional Single Casks

De Old Particular serie van Douglas Laing is een verzameling van bijzondere single cask bottelingen van Schotse single malt whisky's. De serie staat bekend om zijn hoge kwaliteit en exclusiviteit. Elke botteling wordt gepresenteerd in een individuele doos en voorzien van gedetailleerde informatie over het vat en de whisky zelf.

Old Particular serie

De Old Particular serie is een belangrijk onderdeel van de Exceptional Single Casks van Douglas Laing en wordt gewaardeerd door whiskyverzamelaars en -liefhebbers over de hele wereld.

Lees meer over de Exceptional Single Casks van Douglas Laing.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top