Door naar content

Alvi’s Drift MCC Brut Nature, een heerlijke nazomerbubbel voor Hubrecht Duijker

08 september 2023

De maanden juli en augustus van het jaar 2023 vielen voor de liefhebbers van barbecue en zwoele zomeravonden letterlijk in het water. Begin september werden zij alsnog getrakteerd op zomerse temperaturen.

Voor Hubrecht Duijker waren dit ideale weersomstandigheden om de MCC Brut Nature van Alvi’s Drift eens nader te analyseren. In dit nieuwsbericht leest u wat hij ervan vond en waarom iedereen deze Zuid-Afrikaanse Méthode Cap Classique eens zou moeten proberen.

Over Alvi’s Drift

De wijngaarden van Alvi’s Drift zijn onderdeel van een uitgestrekt landgoed van maar liefst 6000 hectare. Alvi en Junel van der Merwe hebben zich met Alvi’s Drift inmiddels opgewerkt tot een gerespecteerde speler in de wijnwereld.

Op het uitgestrekte landgoed staan meer dan 20 druivenrassen aangeplant op een totaaloppervlakte aan wijngaarden van 420 hectare. Hierdoor beschikt het Zuid-Afrikaanse wijnhuis over een indrukwekkend scala aan wijnen. Zowel stille als mousserende.

Alvi's Drift Brut Nature

Junel van der Merwe is een gerespecteerd Cape Wine Master en zij zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Alvi’s Drift MCC Brut Nature wereldwijd onder de aandacht kwam van wijnliefhebbers.

Een echte Cap Classique

Hubrecht Duijker over de wijn: “De Alvi's Drift Brut Nature wordt gemaakt volgens de traditionele methode die we kennen van Champagne, met een rijping van drie jaar in de kelder. Deze mousserende wijn is samengesteld uit twee druivenrassen: chardonnay (55 procent) en pinot noir.

Het resultaat?

Een verfijnde, droge wijn met opvallende frisheid en een vleugje rijpheid. Het zachte bruisen en de smaken van brioche, noten en ‘citroenig’ fruit maken deze wijn tot een genot voor de zintuigen.

Een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding

Wat de Alvi's Drift Brut Nature nog aantrekkelijker maakt, is de prijs. Voor rond de €22,50 kunt u genieten van deze mousserende wijn.

Dat is ongeveer de helft van wat u zou betalen voor een Champagne van vergelijkbare kwaliteit. Dit maakt de Alvi's Drift Brut Nature tot een waardevolle vondst voor liefhebbers van mousserende wijn.”

Wijn & Spijs

De Alvi's Drift Brut Nature, met zijn droge en verfrissende karakter en tonen van brioche, noten en citrusfruit fruit, leent zich uitstekend voor verschillende wijn-spijscombinaties.

Hier zijn enkele suggesties:

Oesters

Mousserende wijnen gaan vaak goed samen met zeevruchten. Met name oesters vormen een klassieke en verfijnde combinatie. De frisheid van de Alvi's Drift MCC Brut Nature vormt een perfect contrast met de zilte smaak van oesters.

Gerookte zalm

De delicate smaak van gerookte zalm wordt geaccentueerd door de subtiele tonen van noten in de wijn. Dit is een elegante en smaakvolle combinatie, perfect voor een voorgerecht.

Geitenkaas

Als u liever voor kaas gaat, probeer dan milde geitenkaas. De frisheid van de wijn snijdt door de romigheid van de kaas en de citrustonen zorgen voor een mooie harmonie.

Gefrituurde calamari

Voor een knapperige textuur en zeevruchten met een vleugje kruidigheid, combineert de Alvi's Drift MCC Brut Nature met gefrituurde calamari. Het bruisende karakter van de wijn zal het gerecht verlevendigen.

Lichte salades

Een frisse, lichte salade met een citroen- of vinaigrette-dressing past goed bij de citrusaccenten in de wijn. Voeg wat gegrilde kip of garnalen toe voor een eiwitboost.

Sushi en sashimi

De Alvi’s Drift MCC Brut Nature is een uitstekende keuze bij sushi en sashimi. De frisheid en zuurgraad van de wijn contrasteren mooi met de rijst en de vis en brengen de smaken naar voren.

Amandelen en zoute snacks

Als u gewoon wat lichte hapjes wilt serveren, overweeg dan geroosterde amandelen, olijven of andere zoute snacks. Deze zullen het mousserende karakter van de wijn aanvullen.

Gevogelte

Voor hoofdgerechten is gevogelte zoals kip of kalkoen een uitstekende keuze. Het lichte en droge karakter van de wijn past goed bij de textuur en smaak van gevogeltegerechten.

Fruitige desserts

Als u wilt eindigen met een zoete noot, probeer dan fruitige desserts zoals aardbeien met slagroom, perzikcobbler of een lichte citrustaart. De natuurlijke zoetheid van het fruit past goed bij de Brut Nature.

Waarom iedere wijnliefhebber deze mousserende wijn eens zou moeten proberen

Terugkomend op de vraag: waarom zou iedere wijnliefhebber de Alvi's Drift Brut Nature eens moeten proberen?

Kwaliteit en authenticiteit

Deze MCC wordt op dezelfde manier geproduceerd als champagne en biedt dezelfde kwaliteit en verfijning, maar tegen een veel aantrekkelijkere prijs.

Frisheid en complexiteit

De Brut Nature is droog en fris, maar biedt ook een boeiende complexiteit met tonen van brioche, noten en citrusfruit.

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top